ΚΕΔΚΕ: Κατά του "Εκπαιδευτικού Καλλικράτη" που έχει στόχο το "φθηνό σχολείο"

Μήνυμα προς το υπουργείο Παιδείας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τετελεσμένα στις συγχωνεύσεις στα σχολεία, ζητώντας να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε δήμο της χώρας, έστειλαν χθες, Τετάρτη, οι δήμαρχοι όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, με ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων των σχολείων, που υιοθέτησε κατά πλειοψηφία, η ΚΕΔΚΕ (υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΚΚΕ, ενώ οι εκπρόσωποι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ το καταψήφισαν) αποδίδει τη συγχώνευση των σχολείων στην πολιτική του μνημονίου και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εξοικονόμηση πόρων, ενώ το υπουργείο Παιδείας, επικρίνεται ότι δεν έκανε διάλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με μέρος του ψηφίσματος στο οποίο λέγεται ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές στα κονδύλια για τη λειτουργία των σχολείων κι επίσης στο ότι ορισμένες συγχωνεύσεις δεν έπρεπε να πραγματοποιηθούν, ωστόσο το καταψήφισαν καθώς διαφώνησαν με τα όσα αναφέρονται περί μνημονίου.

Στόχος το "φθηνό σχολείο"

Στο ψήφισμα η ΚΕΔΚΕ κάνει λόγο για σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές κι αντικοινωνικές αλλαγές που έχουν ως στόχο να επιβάλλουν το «φθηνό σχολείο», με τη δημιουργία ενός νέου Σχολικού Χάρτη σε κάθε περιφέρεια κι επισημαίνει μία σειρά επώδυνων, όπως χαρακτηρίζει μέτρων που βλάπτουν τους μαθητές της Α'/θμιας και της Β'/θμιας εκπαίδευσης. Δηλαδή:

1. Τις περικοπές στις επιχορηγήσεις των Σχολικών Επιτροπών που αφορούν τη μείωση των κονδυλίων των δήμων για λειτουργικές δαπάνες σε ποσοστό της τάξης άνω του 50%.
2. Την κατάργηση πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων που αναφέρεται στην αιφνίδια διακοπή τους.
3. Τον τερματισμός της λειτουργίας των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης ΤΑΔ και ΕΤΑΔ, με αφορμή το χαρακτηρισμό του ως αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση.
4. Την υποχρηματοδότηση της Παιδείας που όπως καταγγέλλει η ΚΕΔΚΕ εγκαταλείπει το στόχο της δημόσιας δωρεάν παιδείας υψηλής ποιότητας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο