Έρευνες για το e-mail περί δήθεν επικείμενης οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας

Καταθέσεις από τουλάχιστον 40 άτομα, για το θέμα της αποστολής και ανάρτησης στο Διαδίκτυο ανώνυμου e-mail, το οποίο περιέγραφε, δήθεν, σενάριο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας την 25η Μαρτίου, αναμένεται να πάρουν τη Δευτέρα αστυνομικοί. 

Οι καταθέσεις, οι οποίες είναι ανωμοτί, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Το ανώνυμο e-mail, το οποίο, υποτίθεται, είχε συντάξει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, δήθεν ενημέρωνε ότι επίκεινται συγκλονιστικά γεγονότα στην οικονομία, τα οποία, κατά την εσχατολογική προφητεία του ανώνυμου συντάκτη, θα κατέληγαν την 25η Μαρτίου με κατάρρευση και επιστροφή στο καθεστώς της δραχμής.

Όπως σημειώνει "Το Βήμα", η διάδοση των παραπάνω μυθοπλασιών ενείχαν το κίνδυνο της πρόκλησης πανικού στο αποταμιευτικό κοινό, με αποτέλεσμα να θορυβηθούν οι διοικήσεις των τραπεζών και να κινητοποιήσουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράϊκου από την Πέμπτη το βράδυ την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα, έχει ζητηθεί συνδρομή από τις αμερικανικές αρχές για να βρουν στοιχεία για τους διαχειριστές των μπλογκ όπου αναρτήθηκε το ηλεκτρονικό μήνυμα. 

Πηγή: in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο