Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων της «ΕΝ.ΚΛΩ» την Τρίτη 19 Απριλίου

Συνάντηση των απλήρωτων εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Απριλίου, στο Υπουργείο Εργασίας μετά από επιστολή του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στο Υπουργείο.

Η επιστολή του Ε.Κ. Νάουσας

«Οι 180 εργαζόμενοι της ΕΝ-ΚΛΩ στην περιοχή μας είναι απλήρωτοι από τον Μάρτη του 2009, ενώ ο όμιλος έχει χρηματοδοτηθεί με άπειρα εκατομμύρια ευρώ (δεν έχει καταβάλει ούτε δώρο Χρ/νων- Πάσχα παρότι υπάρχουν ειδικές διατάξεις). Στις αρχές του 2010 είχε πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο σας μετά από αίτημά μας, παρουσία:

Του κ. Θωμόπουλου (τμήμα εργατικών διαφορών)

Του κ. Κων/ντόπουλου (σύμβουλο του τότε υπουργού κ. Λοβέρδου)

Εκπροσώπων της επιχείρησης(κ.κ. Παπανάνου, Θεοδώρου)

Από τότε κανένα πρόβλημα δε λύθηκε, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και οι παραπάνω εκπρόσωποι της επιχείρησης έχουν αντικατασταθεί.

Επειδή:

Επιβεβαιώνεται η άποψη μας ότι ο όμιλος χρηματοδοτείτε με κρατικές εγγυήσεις για να κλείσει εργοστάσια, να κάνει απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι ζουν ένα δράμα εδώ και 2 χρόνια.

Το ΣΕΠΕ Ημαθίας απαντά ότι δε μπορεί να παρέμβει, γιατί οι εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση εργασίας, όμως η 12μηνη επιδότηση του ΟΑΕΔ λόγω επίσχεσης εργασίας έχει λήξει (480€).

Ο όμιλος, ενώ παρακράτησε από τη μισθοδοσία των εργαζομένων, το ποσό της επίσχεσης εργασίας δεν έχει αποδώσει στον ΟΑΕΔ το σύνολο της οφειλής του (περίπου 300.000€).

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι φορολογούνται για  εισοδήματα που δεν έχουν πάρει, χάνουν δικαιώματα (εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού κ.α.)

Περίπου 60 εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια με αγωγή για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Πριν καταλήξουμε σε παραπέρα κινήσεις μας, ζητάμε να καλέσετε τριμερή εργατική συνάντηση στο υπουργείο σας, γιατί η αυθαιρεσία της εργοδοσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τα προβλήματα των εργαζομένων της ΕΝ-ΚΛΩ στην περιοχή μας χρονίζουν (από το 2004), γι’ αυτό θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία υπουργού ή υφυπουργού εργασίας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο