Μόνο έκτακτα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Βέροιας

Μόνο για τα έκτακτα περιστατικά λειτουργούν από χθες τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Βέροιας, ελλείψει αναισθησιολόγων, απαραίτητων στη χειρουργική πράξη. Ο αναγκαίος αριθμός αναισθησιολόγων είναι έξι, ενώ τους τελευταίους μήνες το Χειρουργικό Τμήμα λειτουργεί με τρεις και προχθές παραιτήθηκε η μία γιατρός με αποτέλεσμα να μείνουν μόνο δύο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατη πλέον η τακτική λειτουργία των χειρουργείων.

Έτσι, όσοι μέχρι σήμερα είχαν προγραμματισμένες εγχειρήσεις θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις σε κάποια άλλα Νοσοκομεία.

«Προς το παρόν εμείς αδυνατούμε να τους χειρουργήσουμε, εάν κάποιοι με τη σειρά τους αδυνατούν να περιμένουν θα πρέπει δυστυχώς να απευθυνθούν αλλού, διαφορετικά θα τους ειδοποιήσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι να βάλουμε κανονικά χειρουργεία...» τονίζει στο «Λαό» ο Δ/ντης της Χειρουργικής Κλινικής κ. Χαράλαμπος  Δεμερτζίδης, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι οι υπάρχοντες γιατροί θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να χειρουργούνται τουλάχιστον τα επειγόντως έκτακτα.

Το πρόβλημα υπάρχει από τον Ιανουάριο, που υποτίθεται ότι θα γινόταν προσλήψεις γιατρών, όμως μέχρι σήμερα καμία θέση δεν καλύφθηκε, με αποτέλεσμα να γίνεται «επικίνδυνη», όπως εκτιμούν οι γιατροί, ακόμη και η ίδια τους η δουλειά, όσο φιλότιμα κι αν γίνεται.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική» εκτιμά ο Δ/ντης της Χειρουργικής κι αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τα πράγματα θα φτάσουν στο μη περαιτέρω.

«Στο Ταχυδρομείο η απόφαση πρόσληψης»

Για την απόφαση διακοπής των τακτικών χειρουργείων από τη Διοίκηση, επικοινωνήσαμε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νίκο Χατζηδημητρίου, ο οποίος παραδεχόμενος το πρόβλημα, διαβεβαίωσε ότι από μέρα σε μέρα περιμένει το Νοσοκομείο την υπογεγραμμένη απόφαση των Υπουργών για την πρόσληψη νέου αναισθησιολόγου, αλλά το έγγραφο βρίσκεται στο Ταχυδρομείο και δεν έφτασε ακόμα στο γραφείο του Διοικητή.

«Βέβαια με τη νέα πρόσληψη θα έχουμε και πάλι τρεις αναισθησιολόγους μετά και την προχθεσινή παραίτηση της υπάρχουσας ιατρού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί οι τρεις γιατροί δεν θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των χειρουργείων.
Με υπερκόπωση βέβαια, αλλά θα τις καλύψουν όπως γινόταν μέχρι σήμερα» εκτιμάει ο Διοικητής. Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι η απόφαση της πρόσληψης «έρχεται» με το Ταχυδρομείο, είναι θέμα ημερών και ΕΛΤΑ (!) προφανώς, το πότε θα λειτουργήσουν κανονικά και πάλι τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Βέροιας.

Ο Διοικητής εκτιμάει ότι είναι θέμα ολίγων ημερών, ειδάλλως θα πρέπει το Υπουργείο να στείλει επειγόντως έναν άλλο αναισθησιολόγο.

Ελπίζουμε, πάντως, σύντομα!!!

Πηγή: Εφημερίδα "Λαός" - Συντάκτης: Σ.Γκ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο