Επιτέλους, προληπτικός και όχι κατόπιν εορτής έλεγχος των αιρετών

Μπορεί η δικαστική περιπέτεια του... Πανίκα κάθε άλλο παρά κακό θα του κάνει, αφού ήδη βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει το "κοινωνικό" και "ανθρώπινο" στοιχείο του προφίλ του, ωστόσο σίγουρα αποτελεί μία απόφαση - ορόσημο. 
Χρόνια τώρα ακούμε για σκάνδαλα και μίζες σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής (που δυστυχώς εκεί η δικαιοσύνη δεν έχει λόγο, όπως στην - σίγουρα λιγότερο σοβαρή - υπόθεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη), αλλά σπανίως υπάρχει, έστω και θεωρητικά, προσφυγή σε δικαστικές αίθουσες για αιρετούς της Αυτοδιοίκησης (κυρίως Δημάρχους).

Γιατί ο Χ Δήμαρχος "φέσωσε" ως την κορυφή τον Δήμο του, χωρίς ανάλογο έργο; Με ποια λογική ο Ψ Δήμαρχος έπαιρνε 2 και 3 μισθούς και έχτισε... παλατάκια, χωρίς κανείς να τον ελέγξει; Από και ως που Φ Δήμαρχος έκανε "ρεμούλες" με πολιτιστικούς συλλόγους και... καρπωνόταν τις επιχορηγήσεις που προορίζονταν για - επί παραδείγματος χάριν - πολιτιστικές δράσεις;

Δεν είναι τα πάντα το χρήμα και δεν αρκεί να αποδεικνύεται ότι κάποιος δεν έκλεβε για να θεωρείται αθώος. Η κακοδιαχείριση, που μπορεί να μην επέφερε κέρδη σε κάποιον αιρετό, αλλά τα στέρησε από το κοινωνικό σύνολο, είναι εξίσου σοβαρό παράπτωμα...

Θα έπρεπε να υπάρχει μία ανεξάρτητη (αστείο ακούγεται το "ανεξάρτητος" στην Ελλάδα, αλλά τέλος πάντων) που στο τέλος της κάθε θητείας μιας δημοτικής αρχής να κρίνει αν υπήρξε ορθή διαχείριση και να μην περιμένουμε να περάσουν, για παράδειγμα, 8 χρόνια διοίκησης κάποιου και εκ των υστέρων ο διάδοχος του Δημάρχου να "ξετρυπώνει"... λαβράκια!

Από την άλλη, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμφανιστούν οι... δικομανείς στο προσκήνιο, αλλά "κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε..."

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Γαϊδορόδενε, γαϊδουρόδενε... Αλλά με τόσα γαϊδούρια δε θα μας φτάσει στο τέλος το σκοινί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο