Πόσο... αθώος είναι ο Πανίκας τελικά;

Φαίνεται ότι δεν ήταν τόσο η μεγάλη καρδιά του πρώην Νομάρχη - νυν Περιφερειάρχη που τον έριξε στο φιλότιμο και στο γράμμα του νόμου με την 12μηνη φυλάκιση για μείωση προστίμου. Όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής σε ρεπορτάζ του Χρήστου Τελίδη, ο πρατηριούχος ήταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ στη δυτική Θεσσαλονίκη, δημοτικός σύμβουλος για 8 χρόνια στον Εύοσμο με γαλάζιο δήμαρχο, ήταν επίσης μέλος της ΝΟΔΕ Δυτικού τομέα της ΝΔ και άνθρωπος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όταν ήταν βουλευτής και στη συνέχεια του ίδιου του Παναγιώτη Ψωμιάδη. 

Στο Δήμο Ευόσμου δε, ο “πρατηριούχος” είχε οριστεί ως υπεύθυνος για να διαχειρίζεται τα κοινοτικά προγράμματα.
Όπως γράφει το “Εθνος”, ο σημερινός ψυχοπονιάρης περιφερειάρχης και πρώην νομάρχης, το 2005, παρά το γεγονός ότι ο Χρ. Καραγιαννίδης ήταν υπότροπος επί χρόνια και είχε σωρεία καταλογισμών και προστίμων και από άλλες υπηρεσίες για νοθεία καυσίμων, μετέτρεψε το συνολικό του πρόστιμο για πέντε υποθέσεις, από 89.000 ευρώ σε μόλις 5.000 ευρώ. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής» διαψεύδουν πολλαπλά τους ισχυρισμούς του Π. Ψωμιάδη ότι από... φιλευσπλαχνία και μόνο μείωσε τα πρόστιμα ενός απλού πολίτη που είχε πρόβλημα υγείας. Στελέχη της ίδιας της ΝΔ αποκαλύπτουν, εκτός των άλλων, ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 ο «πρατηριούχος» είχε μετατρέψει και το πατάρι ενός από τα δύο πρατήριά του, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, εκατό μόλις μέτρα από την πλατεία Βαρδαρίου, σε... ανεπίσημο εκλογικό κέντρο του «γαλάζιου» υποψήφιου νομάρχη.Ο Π. Ψωμιάδης είχε φροντίσει να καθαρίσει τα πρόστιμα του «πρατηριούχου» του από τον Ιανουάριο του 2005, κι αυτό αφού προηγουμένως ο τελευταίος είχε εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά των προστίμων, χωρίς να πετύχει τίποτα. Να σημειωθεί ότι ο Χρ. Καραγιαννίδης πέθανε το 2009, σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη σχεδόν εξαφάνιση των προστίμων.

Kαι συνεχίζει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Έθνους:

"Ο ίδιος ο Χρ. Καραγιαννίδης τον Μάρτιο του 2003, όταν αντελήφθη ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω του δεδομένου ότι είχε ασφυκτικούς ελέγχους από ΣΔΟΕ και Τελωνείο και προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί την επιχείρησή του, τη μεταβίβασε τυπικά στον γιο του Γιώργο. Όμως ήταν εκείνος που συνεχίζει να κατευθύνει τα πάντα. Σύμφωνα με στοιχεία στελεχών του ΣΔΟΕ, ο συγκεκριμένος πρατηριούχος ήταν αναμεμειγμένος εκείνο το διάστημα και στην υπόθεση της διάθεσης στην αγορά ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης που προέρχονταν από τη μεγάλη κομπίνα κλοπής τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης (αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ) από το ΑΠΘ.

Ο «πρατηριούχος» προμηθευόταν ποσότητες πετρελαίου από την εταιρεία που έχει παραπεμφθεί για την απάτη, όμως στην κατοχή του είχαν βρεθεί από άντρες του ΣΔΟΕ πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές για τις οποίες είχε παραστατικά και τις οποίες αποχρωμάτιζε παράνομα, καταλήγοντας ότι προέρχονταν από τις κλοπιμαίες.

Προκλητικός

Ο χορός της νοθείας που συνέβαινε στα δύο πρατήρια του Χρίστου Καραγιαννίδη, σ' αυτό της πλατείας Βαρδαρίου-Λαγκαδά 24 και στο δεύτερο στο 17,5 χλμ Θεσσαλονίκης-Εδεσσας στην Αγχίαλο, είχε πάρει διαστάσεις και ενώ βοούσε η πιάτσα και οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών είχαν πυκνώσει, ο «πρατηριούχος» συνέχιζε να παρανομεί προκλητικά επί χρόνια.

Με δέλεαρ τις χαμηλότερες τιμές και την πλεονεκτική θέση των δύο καταστημάτων του κατάφερνε να προσελκύει πελάτες, χωρίς να παίρνει υπόψη πρόστιμα, αντιδράσεις, ακόμη και προσφυγές από ιδιοκτήτες ταξί και λεωφορείων που είχαν επιπτώσεις σε βάρος τους από τα νοθευμένα καύσιμα τα οποία προμηθεύονταν.

Toυ είχαν επιβληθεί έξι ακόμα πρόστιμα

Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα ότι από τις αρχές του 2000 και επί τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2002, οι υπηρεσίες τόσο της Διεύθυνσης Εμπορίου όσο και του ΣΔΟΕ, Τελωνείου κ.λπ. είχαν προχωρήσει σε σωρεία επανειλημμένων ελέγχων με τη λήψη δειγμάτων όλων των ειδών καυσίμων που διέθεταν τα δύο πρατήρια του Χρ. Καραγιαννίδη και από τις αναλύσεις του Χημείου του Κράτους βρέθηκε ότι τις περισσότερες φορές ήταν νοθευμένα, σε υψηλά μάλιστα ποσοστά.

Πέραν των πέντε προστίμων που επιβλήθηκαν για πέντε διαφορετικές χρονικά περιπτώσεις ελέγχων και έφταναν συνολικά τα 89.000 ευρώ για να εξαφανιστούν σχεδόν από τον Π. Ψωμιάδη σε μόλις 5.000 ευρώ, αποκαλύπτουμε και τουλάχιστον άλλα έξι ανάλογα πρόστιμα για νοθεία που επιβλήθηκαν στον Καραγιαννίδη το ίδιο διάστημα. Είναι τόσο της Διεύθυνσης Εμπορίου (2) όσο και του ΣΔΟΕ (4), τα οποία επίσης επιβλήθηκαν υπηρεσιακά και στάλθηκαν στη διοίκηση της νομαρχίας για να καταλογιστούν.

Ομως, ενώ υπεγράφησαν, είναι άγνωστη η τύχη τους. Κι αυτό γιατί τα πρόστιμα αυτά, το ένα για ποσό 10.000 ευρώ (από έλεγχο στις 27-4-2001) υπεγράφη στις 13-2-2003 από τον τότε αντινομάρχη και αδελφό του Π. Ψωμιάδη, τον Διονύση Ψωμιάδη, και το δεύτερο για 9.000 ευρώ (από έλεγχο στις 8-9-2001) υπεγράφη στις 5-8-2003 από τον τότε αντινομάρχη και «δεξί χέρι» του Π. Ψωμιάδη, τον Γιώργο Τσαμασλή.

Να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ σε άλλους 2 ελέγχους στις 13-10-2000 και στις 11-12-2000 τους έστειλε για καταλογισμό προστίμων και τα περαιτέρω στο Τελωνείο. Στα πρόστιμα αυτά δεν σήκωνε «κούρεμα» γιατί κοινοποιούνταν στη συνέχεια στη ΔΟΥ για είσπραξη. Οι άλλοι δύο που κοινοποιήθηκαν στη νομαρχία για καταλογισμό προστίμων ύψους δύο φορές για 14.600€, ήταν για ελέγχους στις 15-1-2001 και στις 14-7-2001.

Να σημειωθεί ότι εναντίον του Χρ. Καραγιαννίδη είχαν στραφεί 5 οδηγοί ταξί, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Ερμής» Πάρι Κισσά, γιατί τελωνειακοί εντόπισαν σε ελέγχους στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους νοθευμένο πετρέλαιο, που προερχόταν από τα πρατήρια του Καραγιαννίδη.

Η Διεύθυνση Εμπορίου με 5 ελέγχους εντόπισε τη νοθεία στα καύσιμα

Οι πέντε διαφορετικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου, όργανα της οποίας διαπίστωσαν τη διάθεση νοθευμένων καυσίμων -τόσο πετρελαίου όσο και βενζίνης- και στα δύο πρατήρια, σε δεξαμενές, βυτία και σε αντλίες και επιβλήθηκαν τα συνολικά πρόστιμα των 89.000 ευρώ, έγιναν χρονικά:

1 6-3-2000 (Λαγκαδά 24), πετρέλαιο κίνησης ήταν νοθευμένο με αποχρωματισμένο πετρέλαιο θέρμανσης και παρουσίαζε υψηλή περιεκτικότητα θείου, πρόστιμο 20.000 ευρώ.

2 13-10-2000 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο, πρόστιμο 20.000 ευρώ.

3 9-12-2000 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο σε βυτίο, πρόστιμο 10.000 ευρώ.

4 5-4-2001 (Αγχίαλος), νοθευμένη βενζίνη σούπερ με πετρέλαιο κ.λπ., πρόστιμο 10.000 ευρώ.

5 9-12-2002 (Λαγκαδά 24), νοθευμένο πετρέλαιο σε δεξαμενή κ.λπ., πρόστιμο 29.000 ευρώ."

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο