Ο Μιχάλης Χαλκίδης για την ΕΝ.ΚΛΩ. και τις συγχωνεύσεις σχολείων

Από το γραφείο του Μιχάλη Χαλκίδη ανακοινώθηκαν τα εξής:
 
Μετά την αποτυχία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δώσει λύση στο πρόβλημα των απολυμένων της ΕΝ.ΚΛΩ, τηρώντας προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου, η Κυβέρνηση αναζητά συνενόχους για να αποποιηθεί την ευθύνη.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απέστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές των Νομών Ημαθίας Ροδόπης και Έβρου ζητώντας τους να συνυπογράψουν επιστολή προς τις ιδιωτικές τράπεζες, που αρνούνται να αποδεχθούν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Σε αυτή την επιστολή που ομολογεί την αποτυχία της Κυβέρνησης, τον εμπαιγμό των εργαζομένων και την αναζήτηση συνενόχων οι Βουλευτές της ΝΔ απάντησαν ως εξής:

«Αγαπητέ Συνάδελφε,

            Ευχαριστούμε για την από 31 Μαρτίου 2011 επιστολή σας για το θέμα της ΕΝΚΛΩ, ένα θέμα εξαιρετικής σημασίας τόσο για το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζομένων, όσο και για την αναπτυξιακή προοπτική της ακριτικής μας περιοχής που ξαναβιώνει σοβαρά σημάδια εγκατάλειψης μετά από μια σημαντική περίοδο ανάκαμψης.
    Θεωρούμε όμως ότι με την πρωτοβουλία σας αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει όχι να λύσει το πρόβλημα, αλλά να αποποιηθεί ή να μεταφέρει τις ευθύνες της, αναζητώντας συνενόχους για το έγκλημα που συντελείται.
    Σας θυμίζουμε ότι το πρόβλημα της ΕΝΚΛΩ δημιουργήθηκε την αμαρτωλή περίοδο του χρηματιστηρίου από αστοχίες και της εργοδοσίας. Η Ν.Δ. όταν είχε την κυβερνητική ευθύνη εισηγήθηκε την ριζοσπαστική λύση του θέματος προς όφελος της ανάπτυξης και των εργαζομένων χωρίς αυτή να προσκρούει στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Ανταγωνισμού. Αυτό όμως δεν είχε γίνει δεκτό από τους αντιπροσώπους τους διότι τότε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σημερινοί υπουργοί διαβεβαίωναν  ότι “αν ήταν αυτοί στην κυβέρνηση θα το έλυναν σε μια εβδομάδα”
    Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφού απαίτησε την απομάκρυνση της παλιάς ιδιοκτησίας απ’ το management, διασφάλισε για την εταιρεία 35 εκ. ευρώ ώστε να πληρωθούν υποχρεώσεις και εργαζόμενοι και να συνεχιστεί η λειτουργία. Όλα αυτά πιέζοντας τις τράπεζες μέσα απ’ την εγγύηση των 28 δις ευρώ, που τότε μας κατηγορούσατε ότι τα “διαθέτουμε στους τραπεζίτες”. Εμείς ήμασταν τότε απολύτως συνεπείς και αποτελεσματικοί κι όσο κι αν μας κατηγορείτε αυτό δεν μπορείτε να το παραγράψετε στη συνείδηση των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών.
    Σας θυμίζουμε ότι μετά τις εκλογές, εσείς, ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου και αρμόδιοι Υπουργοί υποσχεθήκατε στους εργαζομένους οριστική λύση του ζητήματος και δεν πετύχατε τίποτε.
    Σήμερα, προσπαθείτε να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας. Να κατασκευάσετε συνενόχους και να δικαιολογηθείτε ως εκπρόσωποι του Κράτους, κρυπτόμενοι πίσω από την άρνηση κάποιων ιδιωτικών τραπεζών. Ουσιαστικά ομολογείτε ότι η αξιοπιστία σας δεν είναι κλονισμένη μόνο έναντι των εργαζομένων τους οποίους συνεχώς εμπαίζετε, αλλά και έναντι της Ελληνικής αγοράς και του Τραπεζικού συστήματος, επί του οποίου αδυνατείτε να επιβάλλεται την πολιτική σας.

     Κύριε συνάδελφε,

     Σας ζητούμε να μεταφέρετε στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση την οργή των τοπικών κοινωνιών, που εκπροσωπούμε, για την εγκατάλειψη που βιώνουν και την αγανάκτηση των απολυμένων της ΕΝΚΛΩ, που τους κοροϊδεύετε συστηματικά είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση.
     Σας ζητούμε να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία ως Κράτος και ως κυβέρνηση για την επίλυση του ζητήματος. Τρόποι υπάρχουν και μάλιστα συμβατοί με το Ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού και χωρίς την αρωγή ιδιωτικών Τραπεζών. Αυτό που σας λείπει είναι η βούληση, η ειλικρίνεια και η αποτελεσματικότητα και δυστυχώς αυτό το πληρώνουν οι άνεργοι της ΕΝΚΛΩ και οι περιοχές μας.
      
Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες σας, έστω και καθυστερημένα.

 Μιχάλης Χαλκίδης      Ευριπίδης Στυλιανίδης      Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος        
Βουλευτής Ημαθίας     Βουλευτής Ροδόπης              Βουλευτής Έβρου»         

Επαφές για τις συγχωνεύσεις

Συνάντηση με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου  Πλατέως είχε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, για το ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρονίδης Σάββας.
Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η θέση μου για τις σχολικές μονάδες του Νομού μας είναι γνωστή. Την έχω καταθέσει κατά το παρελθόν και την αναφέρω για μια ακόμη φορά.
Όλη η διαδικασία των συγχωνεύσεων ήταν και εξακολουθεί να  παραμένει μια διαδικασία που εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες καλυμμένες πίσω από δήθεν παιδαγωγικές παραμέτρους.
Κανείς μας δεν αμφισβητεί την ανάγκη προσαρμογής της παιδαγωγικής και της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα νέα δεδομένα. Η εξέλιξη, όμως, αυτή δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται εις βάρος των μαθητών και να παρακάμπτει τα όργανα λαϊκής συμμετοχής τα οποία οφείλουν να διαδραματίσουν το ρόλο για τον οποίο έχουν θεσπιστεί και μάλιστα τη χρονική στιγμή που απαιτείται. Διαφορετικά, τα όργανα αυτά παύουν να είναι αποτελεσματικά και απλώς εξυπηρετούν  τα  συμφέροντα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων θα πρέπει να δρομολογούνται μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και πάντα με προοπτική μέλλοντος.
Δηλώνω κατηγορηματικά και με την ιδιότητά μου ως καθηγητής, πως η  υπάρχουσα εκπαιδευτική δομή της δημοτικής ενότητας Πλατέως  καλύπτει  τις παιδαγωγικές  ανάγκες μιας σύγχρονης εκπαίδευσης και ως τέτοια θα πρέπει να παραμείνει .
Η θέση όλων των φορέων και της Δημοτικής Αρχής αποτελεί για μένα δέσμευση και αυτή θα υπερασπιστώ μέχρι την ολοκλήρωσή της .
Καλούμε την Υπουργό Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου,  στην προσπάθειά της για εξοικονόμηση πόρων με το πρόσχημα της  αναβάθμισης της εκπαίδευσης, να επανεξετάσει το θέμα των  συγχωνεύσεων των σχολείων του Νομού Ημαθίας και να διατηρήσει ως έχει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι παιδαγωγικές του ανάγκες και αποκατασταθεί η ψυχική ηρεμία των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο