Γ. Παυλίδης: "Να αξιοποιηθούν τα δημοτικά οικόπεδα προς όφελος των δημοτών"

Συζήτηση για μία αδικημένη - όπως πιστεύουμε - περιοχή της Βέροιας, το Εργοχώρι, πρότεινε να διεξαχθεί στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, ο αντιπρόεδρός του Γιώργος Παυλίδης, στην συνεδρίαση που έγινε σήμερα το απόγευμα.
Αφορμή ήταν η αξιοποίηση ενός δημοτικού οικοπέδου στην περιοχή, ωστόσο όπως μάθαμε, υπάρχει πρόθεση το Συμβούλιο να θέσει ένα συνολικότερο αίτημα για την περιοχή, καθώς μόλις πριν από λίγα χρόνια έγιναν κάποιες ασφαλτοστρώσεις, αλλά πολλές οδοί ακόμη είναι χωματόδρομοι, ολόκληρη περιοχή δεν έχει παρά ένα «ενεργό» πάρκο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να παίζουν στους δρόμους κ.α.

Πάντως, η πιο επιτακτική ανάγκη και το πάγιο αίτημα των κατοίκων του Εργοχωρίου είναι η απομάκρυνση του – συνεχώς αυξανόμενου – καταυλισμού των τσιγγάνων που υπάρχει στην περιοχή και αποτελεί ανοιχτή «πληγή» χρόνια τώρα.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/4/11, 9:26 π.μ.

    ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟΝ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ,Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/4/11, 10:34 μ.μ.

    και τι και πως να αξιοποιηθεί με ολή εκεινη την βρωμιά και την κατάντια εκεί απο τους τσιγγάνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/4/11, 11:51 π.μ.

    Έχετε (εν μέρει) δίκαιο για τα περί «πληγής» και τα παρόμοια όταν αναφέρεστε στους Τσιγγάνους (με κεφαλαίο «Τ», και όχι με μικρό) όμως ξεχνάτε μάλλον κάτι πολύ βασικό. Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για σκουπίδια που χρειάζονται απομάκρυνση. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο και αφορά όλους μας. Δεν είναι λύση η απομάκρυνση διότι φεύγοντας από το Εργοχώρι θα βρεθεί κάποιο άλλο Εργοχώρι να εγκατασταθούν. Χρειάζεται γενικότερος σχεδιασμός. Οι παρανομούντες ενήλικοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, τα εκτεθειμένα παιδιά να προστατευτούν και να τους δοθεί η δυνατότητα να τύχουν μιας αξιοπρεπούς εκπαίδευσης, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της πατρίδας μας, και εμείς οι υπόλοιποι να μάθουμε επιτέλους ότι τα κοινωνικά προβλήματα λύνονται με σοβαρούς σχεδιασμούς και όχι με εξαγγελίες του τύπου «πρέπει να φύγουν». Τα εύκολα «μεγάλα» (ή μικρά για άλλους) λόγια δεν έχουν νόημα. Εμείς που είμαστε γέννημα και θρέμμα του Εργοχωρίου θεωρούμε ότι η περιοχή μας είναι περισσότερο αδικημένη από τις αλχημείες που έγιναν εις βάρος της από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και όχι τόσο από τους Τσιγγάνους.
    Κάποτε παίζαμε μαζί με τα παιδιά της Φρόσως στο Εργοχώρι χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η κατάντια της περιοχής, συνεπώς, δεν οφείλεται στους Τσιγγάνους. Αλλού αναζητήστε τα αίτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διαφωνούμε στην ανθρωπιστική διάσταση που δίνετε στο θέμα, ούτε και για τα αίτια που έχουν δημιουργήσει το όλο πρόβλημα στην περιοχή.

    Προφανώς, συνθήκες σαν αυτές που υπάρχουν στο Εργοχώρι, όπου και αν μεταφερθούν θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

    Όμως, τόσο καιρό, αντί να υπάρχει σχεδιασμός - όπως πολύ σωστά λέτε - το μόνο που γίνεται να υπάρχει ανοχή και συντήρηση της κατάστασης.

    Και έτσι, αντί να δίνεται λύση στο θέμα, το πρόβλημα διογκώνεται, αφού έχει διαδοθεί πανελληνίως πως εδώ στη Βέροια, ο Δήμος παραχωρεί τζάμπα νερό και ρεύμα στον καταυλισμό.

    Εκεί που ήταν μία - δυο οικογένειες, της συχωρεμένης της Φρόσως και ακόμα μία-δύο, πλέον έγινε ολόκληρο χωριό.

    Προφανώς και δεν είναι οι Τσιγγάνοι (ή τσιγγάνοι) το πρόβλημα - αυτοί κάνουν αυτό που τους βολεύει - αλλά όλοι αυτοί που για σχεδιασμούς μιλάνε και σχεδιασμούς δεν βλέπουμε.

    Είναι άνθρωποι αυτοί, αλλά είναι άνθρωποι και οι άλλοι. Ας ελπίσουμε η δεύτερη θητεία της Δημάρχου να μην αρκεστεί και πάλι σε εξαγγελίες και ωραίες φωτογραφίες με τα - κατά τα άλλα - συμπαθέστατα τσιγγανόπουλα.

    Τόσο για αυτά τα παιδιά, όσο και για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής(που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα) όσο και για τους κατοίκους του Εργοχωρίου.

    Ελπίζουμε η παρουσία του Γιώργου Παυλίδη στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, ο οποίος έχει άμεση εικόνα για το θέμα και ευαισθησία από ότι αντιληφθήκαμε, να προωθήσει - προς το συμφέρον και των μεν και των δε - την επίλυση του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο