Σε απόγνωση οι παραγωγοί βιομηχανικού ροδακίνου

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι παραγωγοί συμπύρηνου, αφού δεν ευοδώθηκαν οι συσκέψεις που έγιναν στο Υπουργείο Οικονομικών για τη χορήγηση εγγύησης του Δημοσίου στις Τράπεζες για να δανειοδοτηθούν οι κονσερβοποιίες και να πληρωθεί η περσινή παραγωγή. 


Παρά τις πιέσεις, αλλά και τις δεσμεύσεις των αρμοδίων, το θέμα παραπέμπεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο ή την Πέμπτη.

Στο μεταξύ οι αγρότες δεν μπορούν να εισπράξουν την επιστροφή του ΦΠΑ, αφού οι Δ.Ο.Υ. ζητούν δικαιολογητικά και προϋποθέσεις τις οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν οι αγρότες, ενώ οι καθυστερήσεις τους οδηγούν μέρα τη μέρα σε οικονομική δυσπραγία. Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, δημιουργεί ερωτηματικά και προβληματισμούς που θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μακροχώρι. «Η οικονομική κατάσταση των παραγωγών είναι πολύ άσχημη. Πολύ φοβόμαστε μήπως όλες αυτές οι καθυστερήσεις μας πάνε μέχρι το Πάσχα» λέει ο πρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών» Τάσος Χαλκίδης.

Η αυριανή συνέλευση

Κατόπιν τούτου η Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών Ν. Ημαθίας καλεί όλους τους αγρότες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Δημαρχείο του Μακροχωρίου αύριο Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

-Η καθυστέρηση της αποπληρωμής εσοδείας 2010.
-Η καταβολή του Φ.Π.Α.
-Η προπληρωμή των ασφαλίστρων του Ε.Λ.Γ.Α.
-Η καταβολή των επιπλέον 3 λεπτών που υποσχέθηκαν οι βιομηχανίες σε σύσκεψη στο Υπουργείο.
-Η νέα καλλιεργητική περίοδος

Πηγή: laosver.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο