Που βρίσκεται το άγαλμα - παλιό Ηρώο της πλατείας Ωρολογίου;

Το άγαλμα σήμερα... ΑΙΣΧΟΣ!!!
Με ερώτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας, ο Γιάννης Αγγέλογλου ρωτά για την τύχη του αγάλματος (το οποίο σημειωτέον τιμήθηκε με πανελλήνιο βραβείο) που βρισκόταν στην πλατεία Ωρολογίου, πριν την ανάπλασή της. 
Εύλογη απορία, εύστοχη απάντηση και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση από τους αρμοδίους...

Η ερώτηση - παρέμβαση του κ. Αγγέλογλου αναφέρει:

"Κύριε πρόεδρε, αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.                         

Σύμφωνα με την διαλογική συζήτηση, τις προτάσεις εκατέρωθεν και την κατά πλειοψηφία, απόφαση  686/2007 της 26 Νοεμβρίου του 2007 του Αξιότιμου Δημοτικού Συμβουλίου σας, την οποία και επισυνάπτω, θα έπρεπε να είχατε ήδη προβεί στην τοποθέτηση του αγάλματος του Ηρώου της πλατείας Ρα­κτιβάν, που αποκαθηλώθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών της ανάπλασής της.
Δεν γνωρίζω αν η επιχειρηματολογία του τότε Αντιδημάρχου, Δασκάλου, «είτε το  πετάμε, είτε το μεταφέρουμε…» (το άγαλμα) κατίσχυσε με την πάροδο του χρόνο, της απόφασης και την ακύρωσε, δεν γνωρίζω επίσης αν η, –θέλω να ελ­πίζω- αμέλειά σας, επισύρει αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για παράβαση καθή­κοντος, θα επιθυμούσα επιπροσθέτως να μου απαντηθεί το ερώτημα αυτό από τους έγκριτους νομικούς συμβούλους του Δήμου, αλλά οφείλω να σας παρακαλέσω να δώσετε σημασία στην επισήμανσή μου αυτή και να μην την ενεργοποιήσετε για μια ακόμη φορά την βολική αμεριμνησία σας, όπως αρκετές φορές πράξατε, στο άμεσο παρελθόν, αλλά και συνάδελφοί σας τινές, στο απώτερο.

Σας υπομιμνήσκω για του λόγου μου το αληθές τη συζήτηση για τη θέση σας, για τη θέση 12, τη διόρθωση της παραχάραξης της ιστορίας στη Δέλτο του Δη­μαρχείου, τη αλλαγή της θέσης των ταξί της Μητροπόλεως σύμφωνα με τη με­λέτη κ.ο.κ

Θέλω λοιπόν, να ρωτήσω τους αρμοδίους, αν γνωρίζει κανείς πού βρίσκεται και αν υπάρχει το άγαλμα αυτό, αν φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος ή αν εκλάπη, γιατί οι καιροί είναι κρίσιμοι και πονηροί. Αν δεν γνωρίζετε που βρί­σκεται, ας αναρωτηθούμε όλοι γιατί δεν τοποθετήθηκε ακόμη, μήπως επω­λήθη σε άλλο Δήμο, μήπως δόθηκε κατά λάθος μαζί με τα παλιοσίδερα που μαζεύει και διακινεί ο … Δήμος, μήπως δόθηκε για λιώσιμο ή εν πάση περιπτώσει αν είναι ακόμη όρθιο και περήφανο ή αν είναι ξαπλωτό και οξειδώνεται.

Θέλω να επιστήσω όμως την προσοχή σ΄ όλους και να πω ότι μετά από την κατ΄ ευφημισμόν πώληση (ξεπούλημα) των ασημικών του Δήμου, όρα μίσθωμα εμπορικού κέντρου Hondos, μίσθωμα Σαραντόβρυσες, - χαρακτηρίστηκε ως η κατά πλειοψηφία «κωλοτούμπα» του περιφανούς Συμβουλίου σας, σε σχέση με τα μισθώματα που πληρώνετε σε τρίτους -, και τα οικτρά οικονομικά του Δήμου, υπάρχει φόβος, αν δεν το έχουν πουλήσει ήδη, επιτήδειοι τινες, να κόβουν σιγά σιγά τα μέλη του και να τα πουλούν ως μετάλλευμα στο χυτήριο εκ του ασφαλούς ή και σε γειτονικές χώρες ακόμη προς ατιμασμό των ιερών και οσίων μας. Γιατί καθώς θα γνωρίζετε ασφαλώς, αφ΄ ενός η αξία του ορειχάλκου αυξήθηκε τελευταία,  το άγαλμα είναι εκ γενετής ανάπηρο, αφ΄ ετέρου, οπότε σε περίπτωση που δεν φρόντισε κανείς να το φωτογραφήσει, δεν θα μάθουμε ποτέ αν προέβησαν σε περαιτέρω ακρωτηριασμό των μελών του και δεν θα είμαστε σίγουροι για την αρτιμέλειά του.

Εν αναμονή των ευγενικών σας απαντήσεων
Διατελώ εν τιμή
Γιάννης Αγγέλογλου"

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/4/11, 7:53 π.μ.

    Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ,ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΧΑΘΗΚΑ, ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/11, 1:51 μ.μ.

    Εύχομαι το παραπάνω σχόλιο που αναφέρει πως ό,τι πουλήσει ο Δήμος είναι καλό να είναι απλά χιουμοριστικό και να μην εννοεί στην πραγματικότητα αυτά που γράφει ο συντάκτης του. Δεν πουλιούνται οι αρχές και οι αξίες. Δυστυχώς η εικόνα που αντικρίζουμε με το άγαλμα πεταμένο είναι σοκαριστική. Απορώ τι θα έλεγαν αν την έβλεπαν οι παππούδες μας που μεγάλωσαν έχοντας αυτό το άγαλμα ως σύμβολο. Κανονικά οι υπεύθυνοι για το αίσχος αυτό θα έπρεπε να λογοδοτήσουν.
    Συγχαρητήρια στον πάντοτε εύστοχο κ. Αγγέλογλου που έθεσε το θέμα και στο Verianews που το δημοσιοποίησε. Κάνω έκκληση προς τη Δήμαρχο κα Χαρούλα, που έχει αποδείξει στο παρελθόν το ενδιαφέρον της για τον πολιτισμό μας, να επανορθώσει άμεσα το ανοσιούργημα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο