Γιατρός καταδικάστηκε για «φακελάκι» και όμως προσλήφθηκε στο Νοσοκομείο της Βέροιας

(Από το "Έθνος της Κυριακής")
Τον περασμένο Οκτώβριο γιατρός ουρολόγος πιάστηκε επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρακαμφθεί η σειρά και να χειρουργηθεί ένας ασθενής, και καταδικάστηκε στη συνέχεια σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο. 
Δύο μήνες αργότερα προσελήφθη στο νοσοκομείο της Βέροιας και εργάζεται κανονικά σήμερα στην ουρολογική κλινική του.
Ο δεύτερος γιατρός, με τον βαθμό του διευθυντή, που είχε κάνει τη συγκεκριμένη εγχείρηση και τον οποίον ο καταδικασθείς ουρολόγος είχε υποδείξει ως τελικό αποδέκτη των χρημάτων, συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς καμία κύρωση, παρότι είχε καταδικαστεί κι αυτός για «φακελάκι» και σε παλαιότερη υπόθεση.

Και για τις δύο υποθέσεις βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος», σχεδόν ένα εξάμηνο μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο 41χρονος ουρολόγος Χ.Θ., που πιάστηκε να παίρνει «φακελάκι» 600 ευρώ από συγγενείς ασθενούς, είχε ολοκληρώσει την ειδικότητά του στον «Αγιο Δημήτριο» πέντε μήνες νωρίτερα, αλλά συνέχισε να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο φορώντας ιατρική ποδιά, εξετάζοντας, κανονίζοντας ραντεβού, υπογράφοντας συνταγές και προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς να έχει καμία έμμισθη σχέση με αυτό. Και βέβαια όλα αυτά δεν τα έκανε με το αζημίωτο, αφού πρόσφερε άλλες «υπηρεσίες».

Αρχικά, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η 36χρονη κόρη του ασθενούς, ο ουρολόγος έκανε τη βιοψία στον πατέρα της και πήρε αμοιβή 200 ευρώ. Στη συνέχεια ήταν μέσα στο χειρουργείο μαζί με τον διευθυντή Κ.Χ. που έκανε την εγχείριση και της ζήτησε τα 600 ευρώ, λέγοντας ότι προορίζονται για τον διευθυντή.

«Αυτός δεν ζητάει ποτέ, βάζει εμένα να το κάνω. Τα χρήματα είναι επειδή τον χειρούργησε διευθυντής και επειδή πήρε καλύτερη σειρά» φέρεται πως της είπε, διευκρινίζοντας πως τα 400 από αυτά θα δίνονταν στον διευθυντή και τα 200 στον αναισθησιολόγο.

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αιτιολογήσει τις επισκέψεις του λέγοντας πως γίνονταν στο πλαίσιο διατριβής που κάνει σε άλλο νοσοκομείο. Στο πλευρό του έσπευσαν προκειμένου να τον υποστηρίξουν και δύο συνάδελφοί του που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Σε ό,τι αφορά το «φακελάκι» ισχυρίστηκε πως... αιφνιδιάστηκε όταν του το έδωσαν πίσω από ένα παραβάν και το δέχτηκε γιατί θεώρησε πως οι συγγενείς ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να τον ευχαριστήσουν...

Η εισαγγελέας της έδρας του αυτόφωρου δικαστηρίου ήταν καταπέλτης, χαρακτηρίζοντας «θρασύτατο» τον κατηγορούμενο και ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία, ενώ κατακεραύνωσε και τους συναδέλφους του, γιατρούς του νοσοκομείου και πανεπιστημιακούς, που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης. «Προσβάλλουν και την επιστήμη και τους ίδιους με αυτό που κάνουν.

Ο 41χρονος ουρολόγος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ, με τριετή αναστολή. Τις ίδιες μέρες καταδικάστηκε και ο φίλος του διευθυντής στον «Αγιο Δημήτριο» Κ.Χ., σε φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή για «φακελάκι» 500 ευρώ που πήρε από συγγενείς άλλου ασθενούς πριν από πέντε χρόνια (!).

Ο ασθενής εκείνος έφυγε από τη ζωή έπειτα από περιπλάνησή του και σε άλλα νοσοκομεία και ο γιατρός κατηγορήθηκε -εκτός από φακελάκι- και για πλημμελή ιατρική παρακολούθηση, υπόθεση για την οποία αθωώθηκε.

«Οι ΕΔΕ βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις δύο περιπτώσεις, γιατί άργησαν να μας σταλούν καθαρογραμμένες οι αποφάσεις των δικαστηρίων» είπε στο «Εθνος της Κυριακής» ο διοικητής του «Αγίου Δημητρίου», Γ. Φραγγίδης, ο οποίος όμως «μπλόκαρε» την υποψηφιότητα του 41χρονου για οργανική θέση στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου.

Τελικά ο ουρολόγος, παρά την καταδίκη του σε φυλάκιση, βρήκε ανοιχτές τις πόρτες στο νοσοκομείο της Βέροιας, το οποίο λίγες εβδομάδες αργότερα εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ουρολόγο. Ο Χ.Θ. κατέθεσε τα χαρτιά του και προσελήφθη ως επικουρικός γιατρός για διάστημα ενός χρόνου. «Οταν πληροφορήθηκα την καταδικαστική υπόθεση που έχει σε βάρος του, και πριν τον ορκίσω, τον κάλεσα για εξηγήσεις. Μου είπε πως δεν έχει σχέση και πως θα αποδείξει την αθωότητά του στο Εφετείο.

Συμβουλεύτηκα νομικούς, ζήτησα και πήρα έγγραφο που βεβαιώνει ότι έχει καταθέσει έφεση, και μετά τον όρκισα, καθώς εκτός των άλλων ήταν ο μοναδικός υποψήφιος» είπε στο «Εθνος της Κυριακής» ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας, Ν. Χατζηδημητρίου. Ο ίδιος ενημέρωσε σχετικά και τον διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Χρ. Ζηλίδη, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις όταν πληροφορήθηκε την πρόσληψη του ουρολόγου.

Πηγή: "Έθνος της Κυριακής" - ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/4/11, 3:53 μ.μ.

    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΤΡΩΝΕ,ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΝΟΥΝ,ΚΤΛ.ΑΥΤΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΧΕΣ.... ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/11, 4:47 μ.μ.

    Το κανονικό έγινε.
    Αυτά έγιναν ο δικός μας τάφος.
    Τα μαμούδια τον κρατάνε ακόμη. Νομίμως.
    Αμ εμείε οι κότες που κοιτάμε και σχολιάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο