Αναγνώστης: "Από περιέργεια κυρία Ουσουλτζόγλου"

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από συμπολίτη μας που υπογράφει ως «ένας περίεργος» (τα στοιχεία του φυσικά είναι στη διάθεσή μας), σχετικά με την προκήρυξη για πρόσληψη ειδικού συνεργάτη από το Δήμο Βέροιας, την οποία και την δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Από περιέργεια για αυτά που άκουγα, ασχολήθηκα με κάποια τηλέφωνα και κουβέντα με διάφορους, στο καφέ. Πρόκειται για την πιθανή πρόσληψη ειδικού συνεργάτη και το διάβασα και στον τοπικό τύπο. Ζητάτε λοιπόν ειδικό συνεργάτη για θέματα δασών και φυσικού περιβάλλοντος. Αλήθεια, ο Δήμος Βέροιας, έχει Δασολόγο ή όχι; Δηλαδή ο Δημότης, πληρώνει μισθό σε Δασολόγο; Πληρώνει και τον λένε Αντώνη στο μικρό. Να έχει και ικανότητα σε οργάνωση εθελοντικών Δικτύων. Δηλαδή και ο ίδιος ήτανε ή θα είναι εθελοντής ή όχι; Και την ικανότητα οργάνωσης τέτοιων δικτύων, ποιος θα την πιστοποιήσει; Δηλαδή υπάρχει κάποιος στον Νομό μας που  μπορεί να ισχυριστεί ότι οργάνωσε πολλά εθελοντικά δίκτυα; Πού είναι αυτός να τον βρούμε τέλος πάντων. Και αυτόν τον εθελοντισμό του ή τον δήθεν εθελοντισμό, θα τον επικαλεστεί για έναν παχυλό μισθό από ένα ταμείο του Δήμου που χειρότερα δεν γίνεται, όπως εσείς λέτε δεξιά και αριστερά; Θέλετε και πέντε χρόνια εμπειρία σε εθελοντικά δίκτυα. Δηλαδή; Αν τον χρόνο πηγαίνω μια φορά για καθαρισμό με άλλους, στο Δέλτα του Αλιάκμονα, έχω εμπειρία και μάλιστα στην οργάνωση; Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν Δήμαρχοι για πέντε χρόνια και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Πάει να πεί ότι έχουν εμπειρία; Θέλετε πάλι και στον τομέα της επικοινωνίας να είναι κάπως. Τι να είναι δηλαδή; Δημοσιογράφος; Κάτι άλλο ελαφρύτερο; Μα εσείς δεν είστε δημοσιογράφος; Θέλετε κάποιον να σας αντικαταστήσει γιατί δεν τα πάτε καλά και στο αντικείμενό σας; Θέλετε και πέντε χρόνια εμπειρία μάλιστα. Δηλαδή; Να διαβάζει επι πέντε χρόνια τον τύπο; Σαν τι εμπειρία θέλετε τέλος πάντων; Δημοσιογράφο δεν θέλετε; Ε πέστε το λοιπόν.
    Εκείνο πάλι το «καλή γνώση υπολογιστή» τι το θέλατε; Ποια είναι η καλή γνώση; Αυτή ή η άλλη; Η ψηλή ή η κοντή; Η λιανή ή η χοντρή; Η όποια γνώση σε οποιοδήποτε αντικείμενο, δεν πιστοποιείται με κάποιο χαρτί πλέον; Και πιστοποιείται ειδικά στο Δημόσιο γιατί, κάποιοι απερίγραπτοι διοικούντες, βάφτιζαν το κρέας ψάρι. Όπως τους βόλευε για να βολέψουν τους κολλητούς. Και έτσι γέμισε ο τόπος μισθοδοτούμενους τεμπέληδες που δεν ξέρουν το όνομά τους να συντάξουν. Τελικώς, ποια είναι η καλή γνώση; Εσείς θα αποφασίσετε;
    Επειδή έχω το κληρονομικό χάρισμα, θα σας πώ ότι αυτός που θα επικρατήσει στον σκληρό ανταγωνισμό αυτής της θέσης, το όνομά του θα αρχίζει από «ΦΩ» και θα τελειώνει σε «ΗΣ». Το επώνημό του, θα αρχίζει από « ΑΡ» και θα τελειώνει σε «ΟΥ».
    Τώρα, για να  μην είναι φωτογραφικός ο διαγωνισμός, έπρεπε να βάλετα και άλλα προσόντα. Ας πούμε, να εργάστηκε ως μανάβης στον «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ» αλλά, δεν θα ρωτάτε γιατί τον διώξανε. Ότι εργάστηκε στον «ΜΠΑΛΗ» ως μανάβης πάλι αλλά, δεν θα ρωτήσετε γιατί τον διώξανε. Ότι εργάστηκε ως θηροφύλακας αλλά δεν θα ρωτήσετε γιατί τον διώξανε. Ότι πήγε να δουλέψει σε μηνιαίο έντυπο αλλά, την ένανε νύχτα και από εκεί. Ότι εργάστηκε σε καθημερινή εφημερίδα και τον διώξανε και από εκεί. Εσείς πάλι είπαμε, δεν θα ρωτάτε γιατί το διώξανε. Ότι έχει σχέσεις στοργής με Νομάρχες και Δημάρχους, οποιουδήποτε κόμματος και καταθέτει μάρτυρας κατηγορίας σε εθελοντικές οργανώσεις υπέρ Νομαρχών και Δημάρχων.
    Αυτά είναι προσόντα κυρία Δήμαρχε. Εκτός βέβαια, που το αποκλείω νευρικά, να θέλετε να βολέψετε κάποιον άεργο. Κάποιον που δεν μπορεί να σταθεί και να δουλέψει όπως όλος ο κόσμος. Να βγάζει τίμια και με αξιοπρέπεια το ψωμί του. Που δεν μπορεί να επιβιώσει παρά μόνον, όταν είναι προσκωλυόμενος σε Νομάρχες, Δημάρχους, Βουλευτές ή Προέδρους φορέων που του πετάνε κανένα κόκαλο να γλύψει. Ξέρετε, υπάρχουν και τέτοιοι κυρία Ουσουλτζόγλου, που τελευταία χάσανε το έδαφος από τα πόδια τους. Πάνε και οι Δήμαρχοι, πάνε και οι Πρόεδροι, ανακυκλώθηκαν βλέπετε, πάνε και οι Νομάρχες. Και μήπως τι απόμεινε;
    Κάτι τέτοιοι άεργοι, δεν ντρέπονται όταν οι φωτογραφικές διατάξεις αφορούν τους ίδιους. Ποιος έχασε την ντροπή για να την βρούν αυτοί; Όμως, εσείς αν, λέω αν, κάνατε φωτογραφική διάταξη για κάποιον, θα αισθανόσασταν καλά; Οι άλλοι δίπλα σας; Αντιδήμαρχοι και Γενικοί; Συμφωνούνε και αυτοί λοιπόν σε φωτογραφικές παρωδίες; Για να ξέρουμε ποιους θα φτύνουμε στο εγγύς μέλλον και για ποιόν θα είναι τα γιαουρτάκια «ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ», τα ολόπαχα.
    Είναι μικρή η πόλη μας κυρία Δήμαρχε. Ξέρουμε τι παίζει και με ποιους. Αν εσείς δεν καταλαβαίνετε τα στοιχειώδη, δεν μπορεί! Κάποιοι θα πρέπει να διαθέτουν αξιοπρέπεια. Είναι οι πολίτες τουλάχιστον, όχι όλοι βέβαια. Και δεν γελάνε πλέον με τα καμώματά σας. Τσατίζονται. Λεφτά δεν υπάρχουν αλλά, για τους ημετέρους άεργους, οκνηρούς, αυτοαποκαλούμενους εθελοντές, βρίσκονται;
Ντροπή σας. Ντροπή σε όλους σας.»

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/4/11, 9:00 μ.μ.

    Ποιος είναι αυτός ο περίεργος ρε παιδιά; Όνομα δεν έχει; Πίσω από το δάχτυλο μπορεί να λέει ότι θέλει, να τα πει επώνυμα μπορεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/4/11, 9:37 μ.μ.

    Μάλον φοβάται. Και σε Δημοκρατία αν φοβάσαι, είναι κατάντια. Αλλά πάλι για να φοβάται, κάτι θα ξέρει. Ίσως ότι το κυνήγι στην Υπηρεσία δεν θα σταματήσει μέχρι να φτύσει αίμα. Θέλουν ονόματα για να τους δείξουν τι παθαίνεις όταν βγάζεις γλώσσα.Αυτές ακριβώς οι συνθήκες που έριξαν στο γκρεμό την Ελλάδα. Αλλά πάλι, αυτός που ρωτάει, ανώνυμα ρωτάει. Κι αυτός φοβάται ή κρύβεται; Για ότι κατηγορεί τον επιστολογράφο, το κάνει ο ίδιος. έΧΕΙ ΛΌΓΟ; μΆΛΛΟΝ ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε. Δε θα ασχοληθώ με τα προσωπικά και κουτσομπολίστικα που διαλαμβάνονται αλλά με την ουσία.
    Ρωτώ: έχει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα ο κάθε δήμαρχος, βουλευτής, υπουργός, νομάρχης κλπ να πάρει όποιον συνεργάτη θέλει και που αυτός θεωρεί ότι θα του βγάλει τη δουλειά που θέλει; Νομίζω ότι έχει κάθε δικαίωμα και θα κριθεί για την επιλογή του εκ του αποτελέσματος. Μπορεί να γραφεί ότι θα πρέπει να τεθούν κριτήρια αξιοκρατίας. Νομίζω ότι σε τέτοιες θέσεις προαπαιτούμενο είναι να υπάρχουν τα τυπικά προσόντα αλλά κυρίως η πεποίθηση του δημάρχου εν προκειμένω, ότι θα είναι αποδοτική η επιλογή του. Γιατί, στην τελική, έχουμε δει πολλές προσλήψεις ΑΣΕΠ να είναι για ....γέλια.
    Αυτά τα λίγα Νίκο και είναι ζήτημα αρχής, το επισημαίνω για να προκύψουν παρεξηγήσεις εκατέρωθεν
    Χ Μόχλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Χάρη για την παρέμβαση. Όπως βλέπεις, αλλά και όπως θα ξέρεις, υπάρχει η άποψη (σε έντονο βαθμό μάλιστα) πως δεν θα έπρεπε να βγει προκήρυξη, αλλά να προσλάβει η Δήμαρχος όποιον επιθυμεί, σύμφωνα με το δικαίωμα που έχει.

    Προφανώς και δεν το συζητάμε ότι είναι του κάθε δημάρχου ευθύνη και δικαίωμα, το έχω προσωπικά αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν.

    Συνεπώς, πέρα από τα προσωπικά και τις πικρίες που μπορεί να έχουν ορισμένοι για κάποια πρόσωπα, η συνολική αντίδραση εκεί εντοπίζεται, στην "φωτογραφική προκήρυξη", όπως φώναζε κάποιος από τους αντιδημάρχους της Βέροιας ενώπιον μάλιστα κόσμου.

    Όπως όλοι οι συνεργάτες, έτσι και ο νέος συνεργάτης, καλύτερα δεν θα ήταν; Βέβαια και πάλι θα έβγαιναν να σχολιάσουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/4/11, 12:17 μ.μ.

    Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία αλλά συκοφαντία προσώπων που δεν μπορούν να προστατέψουν την τιμή και την υπόληψη τους.
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή πολλοί τιμητές της δημοσιογραφίας έχουν εμφανιστεί τώρα τελευταία, το λέμε άλλη μία φορά: Το Veria News είναι ανοιχτό σε κάθε πολίτη να εκφράσει την άποψή του, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι...

    Το βήμα είναι λοιπόν ανοιχτό για κάθε αντίλογο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/4/11, 3:17 μ.μ.

    Σε σάπια σανίδια πατάς μικρέ και νομίζεις ότι υπηρετείς την "ελευθεροτυπία".
    Αν θέλεις να έχεις ένα μέσον ανοικτό σε όλους, μόνο ένας τρόπος υπάρχει.
    Να γράφουν με την υπογραφή τους, αλλιώς παύεις να είσαι δημοσιογράφος και γίνεσαι οχετός λάσπης, συκοφαντίας και αλητείας.
    Τα υπονοούμενα σου περί των "πολλών τιμητών της δημοσιογραφίας" στρέψ' τα εκεί που πρέπει, δηλαδή στους δόλιους λιβελογράφους που σε χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν τα άρρωστα μυαλουδάκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστούμε για την παρατήρηση, ειλικρινά θα την έχουμε υπόψιν στο μέλλον.

    Ωστόσο, να σημειωθεί ότι όποιος το επιθυμεί, μπορεί να μάθει το όνομα του επιστολογράφου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

    Όσον αφορά τα περί "χρησιμοποίησης", αναφορά προσβλητική και υποτιμητική, απλά δεν είναι έτσι, καθώς έχουμε κρίση και πράττουμε ανάλογα με αυτή (σωστή ή λάθος το κρίνουν οι αναγνώστες μας).

    Όπως και να έχει, το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται ο επιστολογράφος, μας είναι καθόλα αγαπητό και κρυφός μας πόθος, όταν δημοσιεύαμε την επιστολή αυτή, ήταν να αποδείξει το πρόσωπο αυτό πως τα λεγόμενα του επιστολογράφου δεν είχαν καμία βάση και ότι απλά έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί του και εκτίθεται ανεπανόρθωτα με όσα αναφέρει.

    Εμείς επιμένουμε και ελπίζουμε πως δεν είναι σε καμία περίπτωση φωτογραφική η προκήρυξη και ότι ο "περίεργος" είναι πράγματι πολύ... περίεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο