Με Βεροιώτικη συμμετοχή το Sestriere FIS Masters Cup Final

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή σε τελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIS Masters του 2011 που έγινε στην Sestriere του Τορίνο της Ιταλίας είχε θετικό πρόσημο. 

Ο παλαίμαχος Βεροιώτης αθλητής Θωμάς Αχτσής κατετάγη 12ος στο σλάλομ και 13ος στο γιγαντιαίο, στην κατηγορία Α4, αφήνοντας πίσω αθλητές από χώρες με παράδοση στο άθλημα, όπως Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία.

Στους αγώνες συμμετείχαν 205 αθλητές από 16 χώρες, σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία. Ο στίβος των αγώνων ήταν ο ίδιος με τον στίβο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο 2006, γεγονός που από μόνο του αποτελούσε ξεχωριστή εμπειρία.

  Στο κύπελλο FIS Masters που διεξήχθη αυτή τη σεζόν, πραγματοποιήθηκαν 26 αγώνες συνολικά στο θεσμό. Ο αθλητής του ΣΧΟ Βέροιας, με την συμμετοχή του αυτή συγκέντρωσε 14 βαθμούς κυπέλλου σε δύο μόλις αγώνες και παρόλα αυτά κατετάγη 59ος σε σύνολο 133 αθλητών που συμμετείχαν συνολικά στην κατηγορία Α4.

Μια ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Αυστριακού Harald Herbert στο τιμόνι της ηγεσίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας – Τμήμα Masters. Ο Harald, ή Χάρης, όπως τον γνώρισαν κάποιοι, ήταν προπονητής της Εθνικής Ελλάδος την περίοδο 1961-64 και οδήγησε την χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1964 στο Ίννσμπρουκ της Αυστρίας. Μεταξύ των αθλητών της τότε Εθνικής ήταν και ο δικός μας Βασίλης Μακρίδης, ο οποίος μάλιστα συνομίλησε μαζί του στο τηλέφωνο μετά από τόσα χρόνια και καταγράφηκε μια στιγμή πολύ συγκινητική. Θυμήθηκε επίσης τους αθλητές του, όπως τον αείμνηστο Δημητρό Ανδρεάδη από την Βέροια και τους Σταύρο Πλατίτσα και Κώστα Καρυδά από τη Νάουσα.

Τέλος, μια δεύτερη ευχάριστη έκπληξη είχαμε με την παλαίμαχο αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδος Μαρία Egger – Παπαρούνη, η οποία, αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Αυστρίας από όπου κατάγεται, κατέλαβε την 1η θέση στο σλάλομ, στο γιγαντιαίο αλλά και στην τελική κατάταξη του κυπέλλου, στην κατηγορία C6.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, με την υπόχεση ότι θα μετέχουν περισσότεροι αθλητές από την Ελλάδα, αφού η πρώτη αυτή αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο