Δεκατρία οχήματα δασοπυρόσβεσης στο ΕΣΕΠΑ Ριζωμάτων

Δέκα τρία πυροσβεστικά οχήματα παραδόθηκαν το πρωί της Κυριακής από την χορηγό Εμπορική Τράπεζα στο ΕΣΕΠΑ Ριζωμάτων (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών) που έχει ως αντικείμενο την βοήθεια και επέμβαση των εθελοντών στη δασοπυρόσβεση, τα τροχαία ατυχήματα, τη μεταφορά τραυματιών και άλλες κοινωνικές παροχές.

Πρόκειται για την συμπλήρωση της κινητής υποδομής-δυναμικού της Μονάδας με οχήματα ειδικού τύπου, 6Χ6, μικρά και ευέλικτα για οποιοδήποτε έδαφος και όπως είπε μιλώντας χθες και στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Τύπος Fm 99,7 «Επί Τύπου και τόπου»,  ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΣΕΠΑ κ. Σαχινίδης «τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν σε άλλα οχήματα στην Ελλάδα και είναι ιδανικά για δασοπυρόσβεση λόγω του μήκους και του πλάτους τους (5Χ1,80 μ.), διαθέτουν εξειδικευμένο εξοπλισμό (όπως κάμερες, ασύρματους σωλήνες, διασωστικά εργαλεία), μπορούν να μεταφέρουν 800 λίτρα νερό και έχουν τη δυνατότητα να ξεπερνούν εμπόδια ύψους ή βάθους 80 εκατοστών... Είναι δεδομένο ότι έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από ένα Unimoc», υπογράμμισε ο κ. Σαχινίδης εκτιμώντας ότι με την προμήθεια αυτών των οχημάτων το ΕΣΕΠΑ είναι πλέον μια μεγάλη μονάδα ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και δύο μεγάλα δίτονα οχήματα και ένα κινητό κέντρο επιχειρήσεων, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα που έχει δυνατότητα πρόσβασης οπουδήποτε.

Τα οχήματα παρέδωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας κ. Νικ. Εμπέολγου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, ότι: «Η Εμπορική Τράπεζα με τη συμμετοχή του μητρικού της ομίλου, της Credit Agricole, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων της, υλοποιεί εδώ και τέσσερα χρόνια ένα πρόγραμμα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας μας. Μέρος αυτού του προγράμματος είναι και η παράδοση 13 μετασκευασμένων οχημάτων δασοπυρόσβεσης στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το ανιδιοτελές έργο τους» όπως είπε και πρόσθεσε: «Εκ μέρους των εργαζομένων και της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας, μεταφέρουμε ένα μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε όλοι μαζί το φυσικό πλούτο της χώρας μας και να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές. Η Εμπορική Τράπεζα, ως ένα ιστορικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με μακρόχρονη παράδοση κοινωνικής συνεισφοράς, θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικές δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης».

Ο Πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ κ. Νικόλαος Σαχινίδης ευχαρίστησε θερμά την Εμπορική Τράπεζα για την προσφορά της, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες των οχημάτων.

Κατά την τελετή παραλαβής των οχημάτων έγινε παράλληλα και η τελετή παραλαβής-παράδοσης της Σχολής Δασοπυρόσβεσης του ΕΣΕΠΑ στη νέα διοίκηση υπό τον αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Στέλιο Ιωαννίδη, ενώ προσχώρησε στο ΕΣΕΠΑ και ο ταξίαρχος ε.α. πρώην διοικητής 1ης ΕΜΑΚ κ. Καφήρας, που αναλαμβάνει την Ειδική Μονάδα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρ. Ουσουλτζόγλου, η περιφερειακή σύμβουλος Γ. Μπατσαρά εκ μέρους τους αντιπεριφερειάρχη, αντιδήμαρχοι, ο διοικητής της Τροχαίας Βέροιας Δ. Κούγκας, εκπρόσωποι πυροσβεστικού σώματος, εθελοντικών οργανώσεων, ΕΣΕΠΑ από όλη την Ελλάδα, οι εθελοντές των Πιερίων, στελέχη της Εμπορικής Τράπεζας, κάτοικοι της περιοχής κ.ά. οι οποίοι ξεναγήθηκαν, μετά την τελετή στις εγκαταστάσεις της Σχολής και ενημερώθηκαν για το έργο του ΕΣΕΠΑ Ριζωμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο