Η 5η συνάντηση για τον τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας στη Νάουσα

Πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 10 Μαϊου και ώρα 10.30΄ το πρωί στο Ξεν. «ΒΕΡΜΙΟΝ» στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας, η  5η Συνάντηση για τον Τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας.

  Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Π.Ε. Ημαθίας, προήδρευσε ο Αντ/ρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης και συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Διονύσης Ψωμιάδης,  οι Αντιπεριφερειάρχες της Κ.Μ., Περιφερειακοί Σύμβουλοι, τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ., οι υπεύθυνοι Τουρισμού όλων των Νομών της περιφέρειας, στελέχη της Περιφέρειας, ενώ από την Ημαθία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Αρης Λαζαρίδης και ο Δ/ντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκαβαρδίνας, οι Πρόεδροι των Χιονοδρομικών Κέντρων Σελίου Στέργιος Ζυγουλιάνος και 3-5 Πηγαδιών Χρήστος Παππάς, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Μάντσιος, η Προϊσταμένη της ΙΖ΄Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη, εκπρόσωποι φορέων , ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και πολλοί άλλοι επαγγελματίες.
  Στην εισήγησή του ο Αντ/ρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στη δράση και τα αποτελέσματα των προσπαθειών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την τουριστική προβολή, τη συνεργασία μεταξύ των Ν.Α. , τα προβλήματα που υπήρξαν και υπάρχουν στους τομείς της υποδομής και των παρεχόμενων υπηρεσιών και κατέθεσε σειρά προτάσεων για το σχεδιασμό μιας περιφερειακής πλέον στρατηγικής στην τουριστική προβολή, η οποία θα εκμεταλλευτεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των μορφών τουρισμού που διαθέτει η Περιφέρεια Κ.Μ. αλλά και των ευνοϊκών συνθηκών που υπάρχουν σήμερα, ότι δηλ. η χώρα μας αποτελεί τον ασφαλέστερο τουριστικό προορισμό σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
  Ο Θεματικός Αντ/ρχης Διονύσης Ψωμιάδης στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διερχόμαστε και την ανεπάρκεια πιστώσεων για την τουριστική προβολή, την πολιτική του Ε.Ο.Τ. που προβάλει εδώ και χρόνια μόνο τη νότια Ελλάδα και τα νησιά και τόνισε ότι έστω και μαυτές τις συνθήκες η Π.Κ.Μ. θα σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα προβολής, που θα περιλαμβάνει συμμετοχή σε επιλεγμένες Εκθέσεις Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τη δημιουργία Γραφείων σε επιλεγμένες χώρες, τη φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών  γραφείων, μέσα από τη συνεργασία όλων των Νομών της περιφέρειας.
  Στη συνέχεια ακολούθησαν σημαντικές τοποθετήσεις από πολλούς συμμετέχοντες, οι οποίοι κατέθεσαν προτάσεις για την καλύτερη τουριστική προβολή της περιοχής μας, ενταγμένης στη γενικότερη περιφερειακή πολιτική και δράση.
  Κλείνοντας τη συνάντηση ο Αντ/ρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα ληφθούν υπόψη της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ., που θα καταρτίσει το Πρόγραμμα της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας.
  Η πρώτη παρουσία της Π.Κ.Μ. θα είναι η συμμετοχή της στην Έκθεση Τουρισμού SUMMER HOLIDAYS.
  Μετά τη συνάντηση για τον Τουρισμό, ακολούθησε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ παράλληλα σε άλλη αίθουσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ/ντών των Υπηρεσιών της Π.Κ.Μ. με τους Δ/ντές της Π.Ε. Ημαθίας για επίλυση υπηρεσιακών θεμάτων.
  Από όλους τους προσκεκλημένους – συμμετέχοντες τονίστηκε η άρτια οργάνωση τόσο της συνάντησης για τον Τουρισμό όσο και των άλλων και η ζεστή φιλοξενία.
  Ο Αντ/ρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στη συνάντηση και κατέδειξαν το ενδιαφέρον για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας καθώς και τη Δ/ση, Δ/νση και το προσωπικό του Ξεν. ΒΕΡΜΙΟΝ για την ποιότητα των υπηρεσιών τους και την άψογη εξυπηρέτηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο