Τραπεζοκαθίσματα και θέσεις στάθμευσης αιρετών στην Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Άρχισαν να αποκτούν ενδιαφέρον οι συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας και οι συζητήσεις που διεξάγονται, να αφορούν ουσιώδη ζητήματα της πόλης και όχι απλά διαδικαστικά θέματα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση (Τετάρτη 4/5), έπειτα από πρόταση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Γιώργου Παυλίδη, τέθηκαν θέματα οδοποιίας και συντήρησης στην περιοχή του Εργοχωρίου και μέσα από τη συζήτηση, αναδείχθηκε η αδικία που υπέστη τα τελευταία χρόνια η περιοχή. Έτσι ξεκίνησε ο ερευνητικός ρόλος του Συμβουλίου, να εντοπίζει, να αναδεικνύει και να προτείνει θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα άλλο θέμα που κέντρισε το ενδιαφέρον, ήταν η συζήτηση για την εγκατάσταση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Δημαρχείου… Μετά από μακροσκελή συζήτηση, το Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει την αδειοδότηση της εγκατάστασης.

           Γιώργος Λελεκάκης                                        Δημήτρης Τροχόπουλος
Ωστόσο, αξιοσημείωτη είναι η αναφορά και καταγγελία ταυτόχρονα του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργου Λελεκάκη, καθώς και του προέδρου του ΣΑΝΗ Δημήτρη Τροχόπουλου, σχετικά με την ύπαρξη πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των αντιδημάρχων και των δημοτικών υπαλλήλων μπροστά στο Δημαρχείο της Βέροιας, καθώς και για το πάρκινγκ που υπάρχει στην πλατεία Πλατάνων, για κρατικά οχήματα.
Όπως τόνισαν και οι δύο κύριοι, ο καθένας με τον τρόπο του, είναι αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί εις βάρος των υπόλοιπων πολιτών αυτής της πόλης…

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/5/11, 8:56 π.μ.

    Πολυ καλη η αποφαση της Δημοτικης Κοινοτητας. Ας αποκτησουν επιτελους λιγη ζωη οι πλατειες της πολης μας και ας χασουν τα λημερια τους ορισμενοι. Αλλωστε και σε αλλες πολεις που εφαρμοστηκε το μετρο , ειχε θετικα αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρ. Παπαθ.5/5/11, 9:05 π.μ.

    ¨Αρχισαν να καταλαβαίνουν στο Δ.Συμβούλιο τι είναι επιτέλους αδικία ? και τι πάει να πεί διαχωρισμός ? Αρχίζουμε να κάνουμε πρόοδο στο θέμα αυτό .Άς φροντίσουν λοιπόν να κατανοήσουν και τα δικαιώματα των πολιτών και ιδιαίτερα των Πεζών ,αλλά και των οδηγών .Πρέπει να βρεθεί επιτέλους μία λύση στο πρόβλημα κυκλοφορίας της πόλις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/5/11, 10:28 π.μ.

    Τα αιρετά μέλη της Δημοτική Κοινότητα της Βέροιας είναι όλα τους χωρίς εμπειρία στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης (αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό). Για το λόγο αυτό επηρεάζονται άμεσα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον χωρίς να έχουν μελετήσει οι ίδιοι, οι κάποιοι ειδικοί τα θέματα της πόλη (αυτό είναι κακό). Με αποτέλεσμα να δέχονται χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό και μελέτη τις απόψεις κάποιων δικών τους ανθρώπων, ειδικά σε σοβαρές αποφάσεις όπως τα τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες της πόλης(είναι γνωστή η οικογενειακή σχέση συμβούλου με καταστηματάρχη της περιοχής πλατείας Ωρολογίου ο οποίος ενδιαφέρεται για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία, όπως γνωστή είναι και η οικογενειακή σχέση άλλου σημερινού συμβούλου με παλαιότερο σύμβουλο). Η απόφαση για τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες της πόλεις ή τα πεζοδρόμια δεν είναι απλή υπόθεση ούτε μπορεί να γίνεται σύγκριση με άλλες μεγάλες πλατείες σε άλλες πόλεις της πατρίδας μας και του κόσμου. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες και δεν πρέπει να γενικεύονται. Είναι πολλοί οι παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει να εξετασθούν και δεν βλέπω να εξετάζονται. Παρακαλώ, οι σύμβουλοι της Δημοτική Κοινότητα της Βέροιας ας είναι ποιο επιφυλακτικοί σε τόσο σοβαρές αποφάσεις στην αρχή της θητείας τους, χωρίς μάλιστα να διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία και χωρίς κάποια σοβαρή επιστημονική μελέτη του όλου εγχειρήματος, αλλιώς θα δημιουργήσουν δυσάρεστα τετελεσμένα. Τελικά εμάς τους απλούς Δημότες – καταναλωτές ποιος μα ερωτά; Υπάρχει κάποιος να μας εκπροσωπήσει; Γνωρίζουν τη γνώμη μας; Αυτό που ακούμε είναι μόνο η γνώμη των καταστηματαρχών. Μήπως δεν μας ρωτάν για να κάνουν ότι θέλουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/5/11, 10:54 π.μ.

    10.28 Η χρήση της πλατείας Ωρολογίου καθορίστηκε πέρυσι...που δεν υπήρχε Δημοτική κοινότητα Βέροιας...άρα ψιλοάκυρος ο συλλογισμός σου αδελφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/5/11, 12:12 μ.μ.

    Νομίζω και εγώ πως το να γεμίσουμε όλες τις πλατείες της πόλης μας με τραπεζοκαθίσματα δεν το βλέπω και το ιδανικό για να ζωντανέψουν οι πλατείες μας. Ζωντάνια στην πλατεία θα μπορούσε να είναι και το παιχνίδι των παιδιών, το πάρτυ νέων που θα μπορούσε να στηθεί σε αυτές. Βέβαια αυτού του τύπου οι εκδηλώσεις δεν αποφέρουν χρήματα στον δήμο. Μήπως τελικά το θέμα πρέπει να τεθεί το πως θα βρει χρήματα ο δήμος; Και αν είναι έτσι μήπως πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος γι την εύρεση των χρημάτων και όχι η εύκολη λύση "δώστα στον ιδιώτη"; Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιδιώτης το μόνο που θα τον νοιάξει θα είναι το κέρδος του και όταν τα παιδάκια θα θέλουν να παίξουν θα τους βάζει και τις φωνές να πάνε παραπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/5/11, 1:54 μ.μ.

    ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ,ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΙΘΟΒΟΛΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/5/11, 2:19 μ.μ.

    Καλά θα κάνετε εσείς οι δημότες της ΒΕΡΟΙΑΣ να μην σχολιάζετε αλλά να είστε παρόν σε συμβούλια και να εκφράζετε και να επισημαίνετε τις απόψεις σας!!Είδαμε και τους ειδικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης σκ---,τα έχουν κάνει με την εμπειρία τους!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/5/11, 4:06 μ.μ.

    Θα ήθελα να σημειώσω μερικές σκέψεις πάνω στα σχόλια των αναγνωστών σας:
    1. Η κριτική των αποφάσεων των αιρετών από τους συμπολίτες μας είναι ευπρόσδεκτη και μάλιστα πολλές φορές επιβεβλημένη.
    2. Ποτέ δεν θα υπάρξει απόφαση συλλογικού οργάνου με την οποία να συμφωνούν όλα τα μέλη της Κοινότητας.
    3. Στην ουσία των σχολίων δεν θα ήθελα να υπεισέλθω, αλλά θα απαντούσα ευχαρίστως στο μακροσκελές σχόλιο του ανώνυμου των 10:28, αν είχε και την ευγένεια να το υπογράψει!

    Ηλίας Τσιαμήτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/5/11, 5:19 μ.μ.

    Σαν πολιτης προτιμω να βλεπω μια πλατεια με τραπεζοκαθισματα , παιδια να παιζουν , κοσμο να περπαταει και να συζηταει απο το να βλεπουμε το πρωι σπασμενες κολωνες φωτισμου, σπασμενα μπουκαλια, πεταμενα κουτακια μπυρας και χαρτια απο γυρους και μπιφτεκια και τσιγαρα. Δηλαδη μας αρεσουν οι νεκρες πλατειες που φοβομαστε να τις διασχισουμε το βραδυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/5/11, 10:17 μ.μ.

    ειστε πανεξυπνοι ολοι παντως. δεν ικανοποιηθηκατε, δεν 'φτιαχτήκατε' με την εμετική εικόνα της οδού Ελιάς χρόνια τώρα με τις καφετέριες και τα τραπέζοκαθίσματα στο δρόμο και θέλετε και τα ίδια στις πλάτειες ε? ετσι... ο καφές 3 ώρες, σε κοιτώ - με κοιτάς, φοράμε τα καλα μας, συζητάμε τα της τηλεόρασης ή τα του γείτονα και γενικότερα προπονούμαστε στη αργοσχολιά. μπραβο. και οσα παιδια εχουν κρατήσει και λίγες πραγματικες αξίες όπως όταν μεγαλώναμε εμείς να αρχίσουν να ψάχνουν άλλα μέρη να συχνάζουν. και εσύ φιλε που θα πεταχτείς τωρα να σχολιάσεις για τις σπασμένες λαμπες και τα πεταμένα σκουπίδια εισαι ο ίδιος που θα κατηγορούσες ολόκληρη θρησκεία επειδη καποιος ηλίθιος πιστός πήγε να περπατήσει στο νερό και πνιγηκε. οποτε αστο. τελικα ισως και να μην έχει σημασία. τη πολη θα τη καταστρεψετε ουτως η αλλως, τοσα χρόνια αυτο κάνετε οπότε καλύτερα μια ωρα αρχίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά θα κάνετε να μην διεκδικείτε μόνο εσείς την εξυπνάδα, εις βάρος όλων των αναγνωστών μας. Σεβαστές και ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας, αλλά δεν χρειάζεται να υποβιβάζετε τους άλλους.

    Κατά τα άλλα, ευχαριστούμε για τις χρήσιμες παρατηρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/5/11, 10:39 μ.μ.

    ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο