Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ

Από τον Χρήστο Παπαστεργίου, πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βέροιας, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει τα μέλη του Α.Σ. για την πληρωμή κατά την υποβολή δηλώσεων του ΟΣΔΕ στην ΕΑΣ Βέροιας.

 Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ που παραλαμβάνει η ΕΑΣ Βέροιας, ανακοινώνουμε στα μέλη μας τα εξής:

Ήρθαν καταγγελίες στο σύλλογό μας από μέλη μας που πήγαν να κάνουν δήλωση ΟΣΔΕ στην ΕΑΣ Βέροιας ότι τους ζητήθηκαν χρήματα για “παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και λογιστικής εξυπηρέτησης”. Τα ποσά που τους ζητήθηκαν (μέσος όρος 250 ευρώ η δήλωση) είναι δυσανάλογα με τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν.

Ενημερώνουμε  τα μέλη μας ότι μετά από διαγωνισμό, ανάδοχος για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ανακυρήχθηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ. Στη σύμβαση αναφέρεται ότι το κόστος που θα πληρωθεί η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι ΕΑΣ που συμμετέχουν είναι περίπου 29 ευρώ για κάθε δήλωση. Αυτά τα χρήματα θα τα εισπράξει η ΠΑΣΕΓΕΣ από το κράτος, και ότι οι αγρότες δεν θα πληρώσουν τίποτε για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Η  ΕΑΣ οφείλει να  εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και να μειώσει το κόστος παροχής υπηρεσιών. Δεν είναι καιρός οι αγρότες να πληρώσουν νέο χαράτσι. Ήδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεισε την πύλη της ΕΑΣ Βέροιας όπως έκανε και σε άλλες ΕΑΣ που απαιτούσαν παράλογα ποσά από τους αγρότες. Πρέπει επιτέλους όλοι να σεβαστούν τον κόπο και τον ιδρώτα μας και να πάψουν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η  λογική των περασμένων χρόνων, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε. Όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις και τη συμπεριφορά μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο