Όταν ο καρκίνος... εμπνέει! Τραγούδι του συνάδελφου, φίλου και κυρίως μουσικού Κωστή Χαλάτση



Ακολουθεί το μήνυμα του δημιουργού και ερμηνευτή του τραγουδιού:

"Καθώς η τέχνη και ειδικά η μουσική με τη στιχουργική συνοδεύει -- ίσως πολλές φορές και καθορίζει -- τις πλέον σημαντικές στιγμές και φάσεις της προσωπικής ζωής του καθενός, δε θα μπορούσε, σ' αυτήν την προοπτική, να απουσιάζει ένα χαρακτηριστικό τραγούδι από τον καθημερινό αγώνα των καρκινοπαθών και όλων, όσοι τους στηρίζουν.
Κάπως έτσι γράφτηκε το «Ουζερί "Το Χημειοθεραπείον"», σε μια δύσκολη προσωπική συγκυρία, από το Νοέμβρη του 2010 έως και το Μάη του 2011, στο πλαίσιο αλλεπαλλήλων χημειοθεραπευτικών σχημάτων για την αντιμετώπιση οξείας λευχαιμίας.
Σκοπός του τραγουδιού δεν είναι άλλος από το να ενισχύσει όλους, όσοι πασχίζουν μέσα στη δύσκολη αυτή μάχη για τη ζωή - ασθενείς, πολύτιμοι γιατροί, συγγενείς, φίλοι - αφήνοντας την αίσθηση ότι στο «χορό» της ζωής πάντα υπάρχει θέση για μια ξεχωριστή... ζεμπεκιά στις τόσο επίσης ξεχωριστές και δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί.
Το σύνθημα που αποπνέει εμφανέστατα ο στίχος αλλά και σε δεύτερο ρόλο η μουσική επένδυση θα μπορούσε να είναι «από την παρενέργεια στην... ενέργεια» και ίσως αυτό αποτελεί και ένα προσκλητήριο για δύναμη, αγώνα και αισιοδοξία!
Σ' αυτήν τη μουσική προσπάθεια θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αγαπητούς μου φίλους και συνεργάτες, των οποίων η συμμετοχή στην παρούσα ηχογράφηση υπήρξε πολύτιμη:
Τον Κώστα Μποροδήμο που τραγούδησε και έπαιξε μπουζούκια και μπαγλαμά.
Τον Χάρη Κατσαμακίδη που τραγούδησε δεύτερες και τρίτες φωνές, καθώς και τον Αποστόλη Βαλσαμά που τραγούδησε ισοκρατήματα και έπαιξε φλάουτο.

Κωστής Χαλάτσης"

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ιωαννα θεοδωρου15/5/11, 10:09 π.μ.

    Συγχαρητήρια Κωστή!!!
    Εδώ απλά υποκλινόμαστε στον πελώριο ΚΩΣΤΗ ΧΑΛΑΤΣΗ και στη δύναμη της ψυχής του!!!
    Ο καρκίνος είναι όπως κάθε άλλη αρρώστια, μπορεί να θεραπευτεί και να νικηθεί με την καλή ψυχολογία, την δύναμη, την αισιοδοξία, την στήριξη του οικείου περιβάλλοντος και φυσικά με την ιατρική συμπαράσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πούμε...Αγαπάμε Κωστη Χαλάτση και είμαι σίγουρος πως θα βγει νικητής και απ' αυτή την δοκιμασία στη ζωή του. Όλα θα πάνε καλά Κωστή, κουράγιο...

    Βαλάντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο