Τελειώνει η Β' φάση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Βέροιας

Με καλούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Βέροιας και σύμφωνα με αισιόδοξες εκτιμήσεις, αυτό, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι φέτος τον Σεπτέμβριο.

Για τις εξελίξεις, μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Ζυγουλιάνο που μαζί με το Δ.Σ. συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του έργου ο οποίος τους ενημέρωσε ότι αυτές τις ημέρες τελειώνει η δεύτερη και πιο ουσιαστική φάση του Μεγάρου που ήδη έχει ντυθεί με μάρμαρο. «Οπότε μένει μόνο η τρίτη φάση με την προμήθεια του εξοπλισμού.

Πριν λίγο καιρό μιλήσαμε με τον βουλευτή Άγγελο Τόλκα που είναι στην Επιτροπή Δικαιοσύνης του Υπουργείου και μας μετέφερε την επιθυμία του Γενικού Γραμματέα κ. Ξηρού για άμεση αποπεράτωση του κτιρίου. Μάλιστα ελέχθη ότι θα μπορούσε να εγκαινιαστεί κατά την περίοδο της ΔΕΘ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» τόνισε ο κ. Ζυγουλιάνος ο οποίος ωστόσο είναι πιο επιφυλακτικός ως προς το χρονοδιάγραμμα. «Αυτό βέβαια είναι πολύ αισιόδοξο… Για την τρίτη φάση απαιτείται ένα πολύ μεγάλο κονδύλιο και θα έπρεπε να είχαν γίνει διαγωνισμοί πανευρωπαϊκοί.

Ίσως όμως αυτή τη φάση να την υλοποιήσει η ίδια η «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις» εκτιμάει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας.
Δεδομένου πάντως ότι ο Σεπτέμβριος δεν είναι μακριά και μεσολαβεί καλοκαίρι, οι επιφυλάξεις του Συλλόγου φαίνεται να είναι ευλόγως βάσιμες.

«Πάντως σε βάθος ενός χρόνου το αργότερο, πιστεύω ότι το έργο θα είναι ολοκληρωμένο και θα μπορούμε να μεταφερθούμε στο νέο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο είναι καταπληκτικό» προσθέτει ο Πρόεδρος.

Άγγελος Τόλκας: «Πιέζουμε καθημερινά»
Για το θέμα της προκήρυξης του κινητού εξοπλισμού του Μεγάρου που όπως φαίνεται θα αναλάβει η «ΘΕΜΙΣ» και τις τελευταίες εξελίξεις επικοινωνήσαμε με τον βουλευτή κ. Τόλκα που πιέζει καθημερινά για την εξοικονόμηση του χρόνου αποπεράτωσης και ο οποίος μας είπε τα εξής: «Ήδη έχει ολοκληρωθεί το κτιριακό μέρος και οι εγκαταστάσεις, πρόκειται για το καλύτερο δημόσιο κτίριο στην Ημαθία και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει, περιμένουμε μέχρι τέλη Μαΐου να δούμε τί θα γίνει με τον διαγωνισμό…».

Πηγή: Εφημερίδα "Λαός" - Συντάκτης: Σ.Γκ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο