"Ασφαλές" το αποκαθηλωθέν, πρώην ηρώο (άγαλμα) της Πλατείας Ωρολογίου - Οφειλόμενη απάντηση

Γράφει ο Γιάννης Θ. Αγγέλογλου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Απριλίου 2011 και στην προ ημερησίας ερώτηση για την τύχη του αγάλματος που είχε αποκαθηλωθεί από την πλατεία Ωρολογίου με τα έργα της ανάπλασής της,  πριν από τρία χρόνια, η Δήμαρχος τήρησε την συνηθισμένη της σιγή ιχθύος.

Θα αντάλλασσε βέβαια, ένα φευγαλέο βλέμμα με τον καθ΄ ύλην υπεύθυνο, (τον τότε αντιδήμαρχο) Δάσκαλο, του οποίου το νυσταλέο του βλέμματος, θα την απέτρεπε φυσικά από το να δώσει συνέχεια. Απορία ψάλτου βήξ.

Δεν ήξεραν οι έρμοι πού είχαν «παρκάρει»  το άγαλμα κι έτρεμαν στη σκέψη μήπως ο επιτήδειος {ο άλλος (κάποιος) αναρμοαρμόδιος} το είχε «ανακυκλώσει» και εκποιήσει ήδη.
Αλλιώς δεν θα έχαναν την ευκαιρία να απαντήσει, να κατακεραυνώσει και να κατατροπώσει τον «γραφικό», τακτικό κι ενοχλητικό εμβόλιμο Δημότη των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων, όπως δεν κρατήθηκε και αποπειράθηκε να το πράξει -στο ίδιο Συμβούλιο- με την παρέμβαση του οικολόγου ακτιβιστή για τη θέση 12.

Δεν αξίζει τον κόπο να ελέγξουμε την αλήθεια των λόγων της. Η ουσία της ερώτησης  αλλά και η «κεντρική» ιδέα της, ήταν άλλη. Ήταν τα «ασημικά» του Δήμου που «εξαργυρώνει» και που με τις αλλοπρόσαλλες και ντροπιαστικές προκηρύξεις προσλήψεων που ανακοινώνει τελευταία, μεταλλάσσεται σε εκποιήτρια «χρυσαφικών». Η ανασφάλειά της αυξάνει ευθέως ανάλογα με την αύξηση των μισθών, σε συμβούλους της από διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ ετησίως τον προηγούμενο χρόνο, σε τριακόσιες (300.000) χιλιάδες.
  
Όλα αυτά δείχνουν πόσο ταπεινά ευάλωτη εμφανίζεται, πόσο όμηρος των επιλογών και συναλλαγών της, αλλά και πόσο άμοιρος των πολιτικών ευθυνών της, είναι. Ούτε την ακεραιότητα αλλά ούτε και την γενναιότητα να παραδεχθεί καν, τα μικρολάθη της, φαίνεται να διατηρεί.

Η φτηνή δικαιολογία της ότι «έχει πολλά έξοδα η επανατοποθέτηση του αγάλματος», καθιστά ολοφάνερη την αδυναμία της που είναι ολοφάνερη πλέον στα λεγόμενά της. Πάει να τα μπαλώσει και τα κάνει χειρότερα.

Όχι μόνο τρέχει για να μην βραχεί και πέφτει στο ποτάμι, αλλά ζητάει να προσλάβει και ιχθυολόγο. Δίνει την ευκαιρία, μ΄ αυτήν της την τακτική, και στους πιο καλοπροαίρετους παρατηρητές, από τους παροικούντες τα δημαρχιακά πολιτικά πράγματα, να θέτουν υπό αμφισβήτηση την ευθύτητα και την εντιμότητα του πολιτικού της λόγου.
Κρίμα στη Δήμαρχο, στα όνειρα και τα οράματά της.

Με τιμή
Γιάννης Θ. Αγγέλογλου


Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του verianews.blogspot.com:

Η άποψη της Δημάρχου Βέροιας για την κατάσταση του παλιού Ηρώου της πόλης

Το παλιό ηρώο βρίσκεται πάνω σε παλέτες, "πακεταρισμένο" και ασφαλές, μας ανέφερε σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, απαντώντας στα δημοσιεύματά μας για την τύχη του αγάλματος.
Σημείωσε δε, πως η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την περίοδο που είχε πρωτομεταφερθεί το άγαλμα στο σημείο, ενώ δεν έκρυψε την πικρία της για την "ευκαιρία που βρήκαν ορισμένοι να την χτυπήσουν", όπως είπε.
Όσον αφορά την αποκατάστασή του, η κα Ουσουλτζόγλου τόνισε πως το κόστος μεταφοράς και τοποθέτησης είναι υψηλό, για αυτό και προς το παρόν αποφασίστηκε να παραμείνει αποθηκευμένο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο