Συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων του εξωτερικού στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη του Διαδικτύου

Εκπρόσωποι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Επιστήμη του Διαδικτύου επισκέφτηκαν τη Δήμαρχο Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, την Παρασκευή 20 Μαΐου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία στην πόλη μας, των Jacques Bus, Δρ. Μαθηματικών, πρώην Διευθυντή Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος Ψηφιακού Διαφωτισμού (Digital Enlightenment) και Karl Gustafson, Καθηγητή Μαθηματικών και Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπούλντερ (University of Colorado at Boulder, USA), στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαλέξεων που παρέδωσαν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι δυο διακεκριμένοι επιστήμονες βρέθηκαν στο Δημαρχείο, συνοδευόμενοι από τον διδάσκοντα, Δρ. Χαράλαμπο Μπράτσα και ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών, αποτελούμενοι από τους Ευδοξία Θεοχαροπούλου, Αλεξάνδρα Στυλιανίδου, Σωτήρη Καραμπατάκη, Γιώργο Αλεξίου και Μιχάλη Οικονόμου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τη Δήμαρχο για το επίπεδο σπουδών και φοιτητών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και να ενημερωθούν για την ιστορία της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, η Δήμαρχος τους χάρισε έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό ως αναμνηστικό της παρουσίας τους στην πόλη μας.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η κα. Ουσουλτζόγλου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Βέροια η συμμετοχή, των διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων, Jacques Bus και Karl Gustafson, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη του Διαδικτύου. Η παρουσία τους σήμερα εδώ, αντανακλά τη διογκούμενη αναγνωρισιμότητα καθώς και το κύρος που χαίρει πλέον το μεταπτυχιακό στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, αναδεικνύοντας την πόλη μας, ως ένα από τα κορυφαία κέντρα διδασκαλίας και έρευνας στο χώρο του διαδικτύου παγκοσμίως».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο