Θ. Θεοδωρίδης: "Είμαστε σε οριακό σημείο υποχρεώσεων και συμπεριφοράς"

Ανοιχτή επιστολή για την ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων έστειλε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Θεόδωρος Θεοδωρίδης: 

"Η διαχείριση των σκουπιδιών, είναι σε Πανελλήνιο επίπεδο, ένα κορυφαίο πρόβλημα. Είμαστε υποχρεωμένοι από τον Ιούνιο να τα διαχειριστούμε σύμφωνα με τους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς κανόνες.
Δυστυχώς, ο χρόνος που είχαμε για τις όποιες πρωτοβουλίες, τελείωσε.  Τόσο στο Νομό μας όσο και στο Δήμο μας, αυτό που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει τώρα. Με την αναδιάταξη του συστήματος αποκομιδής και διαχείρισης καθώς και με την προμήθεια νέου εξοπλισμού, ο Δήμος θα είναι μπροστά στην προσπάθεια και τις ευθύνες. Το ζητούμενο είναι η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων μας.
Καθημερινά, μηχανήματα του Δήμου, «τρέχουν» από τα Πιέρια μέχρι τη Φυτιά, για να καθαρίσουν σκουπίδια που συμπολίτες μας, τα πέταξαν όπου τους βόλευε. Είναι αδύνατον και λειτουργικά και οικονομικά, να τρέχουμε πίσω από τέτοιες συμπεριφορές και ποτέ να μην προλαβαίνουμε. Είναι καθημερινές τέτοιες καταστάσεις όπου βέβαια επιλαμβάνεται η Δημοτική Αστυνομία.

Ήδη επιβλήθηκαν πρόστιμα και έγιναν συστάσεις, ανάλογα με την περίπτωση. Τελευταία επεισόδια, ήταν στα Ριζώματα και στο Μακροχώρι. Και στις δυο περιπτώσεις, βρέθηκαν αυτοί που το έκαναν. Οι φωτογραφίες δείχνουν στα Ριζώματα, να πέταξε κάποιος στο πεζοδρόμιο σε πλατεία, ότι περίσσεψε από τη συσκευασία φυτών και άλλος δίπλα στο δρόμο Βέροιας Ριζωμάτων. 

Στο Μακροχώρι ενώ μόλις την προηγούμενη ημέρα εκσκαφέας καθάρισε για μια ακόμη φορά τον χώρο, κάποιος πέταξε τα σκουπίδια του κάτω από την απαγορευτική πινακίδα του Δήμου. Μάλιστα όλα όσα πέταξε, ήταν ανακυκλώσιμα υλικά. Ακατανόητες συμπεριφορές, αφού ούτε στο σπίτι τους ούτε στην αυλή τους, κάνουν το ίδιο. Από την άλλη, υπάρχουν πολίτες, που τηλεφωνούν στο Δήμο και δίνεται η ανάλογη λύση, άμεσα.

Είμαστε υποχρεωμένοι, να ξεχάσουμε την προηγούμενη συμπεριφορά, όλοι μας. Εάν δεν κάνουμε αυτά που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε από τον Ιούνιο και μετά, το πρόστιμο από την Κοινότητα είναι πάνω από τριάντα τέσσερις χιλιάδες ΕΥΡΩ την ημέρα. Ούτε εμείς ως Διοίκηση αλλά, ούτε και κανένας πολίτης, έχει το δικαίωμα να βάλει το Δήμο, σε μια τέτοια οικονομική περιπέτεια.

Ευχαριστούμε τους φιλότιμους συμπολίτες μας που συμμετέχουν στην κοινή αυτή προσπάθεια να σταματήσουμε το πρόβλημα. Οι άλλοι, θα υποχρεωθούν.
Με τιμή,
Θεοδωρίδης Θεόδωρος,

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη"

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/5/11, 10:34 μ.μ.

    Καλό κουράγιο Θοδωρή απο καρδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/11, 11:34 μ.μ.

    ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ Η' ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΑΣ,Η' ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΤΑΤΕ ΒΡΕ..΄ΖΩΑ΄..ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ?ΚΥΡ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ...ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΚΑΠΟΤΕ 'ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΒΕΡΟΙΑ' ΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΓΓΕΦΑΛΛΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο