Απάντηση της ΔΕΥΑΒ για τον βιολογικό καθαρισμό

Απάντηση στην καταγγελία της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας για τον βιολογικό καθαρισμό των Ριζωμάτων εξέδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Δημήτρης Δάσκαλος. Στην απάντηση τονίζει: "Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύτηκε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση – καταγγελία σχετικά με την λειτουργία και την ποιότητα του έργου του βιολογικού καθαρισμού Ριζωμάτων.


Για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της  κακοκαιρίας προκλήθηκε πριν τρεις ημέρες μικρής κλίμακας ηλεκτρολογικό πρόβλημα στην παροχή ρεύματος με αποτέλεσμα ένα μικρό τμήμα του βιολογικού καθαρισμού των υγρών αποβλήτων  να τεθεί εκτός λειτουργίας έως την αποκατάσταση της βλάβης που πραγματοποιήθηκε σήμερα από συνεργείο της ΔΕΥΑΒ.

Σχετικά με την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του έργου ενημερώνουμε  ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των μηχανικών της ΔΕΥΑΒ πραγματοποίησαν την παραλαβή στις αρχές του 2011, πρόκειται για ένα πλήρες και σύγχρονο σύστημα επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων με φυσικές μεθόδους υδροχαρών φυτών, το οποίο  ανταποκρίνεται πλήρως στις τεχνικές προδιαγραφές και στη μελέτη κατασκευής του.

Ο έλεγχος τόσο για την ποιότητα όσο και για την αρτιότητα της κατασκευής και λειτουργίας πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και από τις πρώην Νομαρχιακές υπηρεσίες Υγείας οι οποίες και εξέδωσαν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας το 2010.

Η ΔΕΥΑΒ αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα καθώς και το χαμηλό κόστος λειτουργίας της συγκεκριμένης μεθόδου επεξεργασίας αποβλήτων, υπέβαλε στο ΕΣΠΑ πρόταση για χρηματοδότηση αντίστοιχης μονάδας βιολογικού καθαρισμού για τον οικισμό του Πολυδένδρου, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται η ωρίμανση των φακέλων για υποβολή πρότασης για αντίστοιχα έργα στους οικισμούς Σφηκιάς και Δασκίου του Δήμου Βέροιας".

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/5/11, 6:39 μ.μ.

    Τώρα σας πίστεψαν όλοι. Άντε σοβαρευτείτε και κάντε καμιά δουλειά.
    Δεν σας πιστεύει ο κόσμος ότι και να πείτε πλέον. Δεν το καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο