Επίσκεψη δημοσιογράφων από το Ισραήλ στη Βέροια

Αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από τη χώρα του Ισραήλ επισκέφτηκε, την Πέμπτη 19 Μαΐου, την Εβραϊκή Συναγωγή της Βέροιας. 
Τους Ισραηλινούς δημοσιογράφους συνόδευσαν και ξενάγησαν στο χώρο της συναγωγής, οι Ειδικοί Συνεργάτες της Δημάρχου, Σάμουελ Σαλέμ και Στράτος Τάκης.

 Σκοπός της επίσκεψής τους υπήρξε η γνωριμία με την ιστορία των Εβραίων της Βέροιας και η καταγραφή της σημερινής κατάστασης της συναγωγής, ως του μοναδικού παλαιού εβραϊκού ναού που διασώζεται ακέραιος στη Βόρεια Ελλάδα. Εν συνεχεία, ακολούθησε μια σύντομη περιήγηση στην παλιά Εβραϊκή συνοικία της πόλης και γνωριμία με την παραδοσιακή εβραϊκή αρχιτεκτονική της περιοχής.

Οι δημοσιογράφοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το πλούσιο εβραϊκό παρελθόν της πόλης, την άριστη κατάσταση της συναγωγής καθώς και την κεντρική τοποθεσία της, εκφράζοντας, παράλληλα, την εκτίμηση πως δυνητικά μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης για επισκέπτες από το Ισραήλ.. Μάλιστα, ενημέρωσαν τους συνεργάτες της Δημάρχου ότι πρόκειται να παρουσιάσουν αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψή τους στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της χώρας τους.

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί συνεργάτες χάρισαν στους δημοσιογράφους έντυπο ενημερωτικό υλικό για την πόλη και τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους στη Βέροια. Τέλος, δήλωσαν στη διάθεσή τους για κάθε μελλοντική συνεργασία. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο