Εγκρίθηκε πίστωση 210.000 ευρώ για το νέο δικαστικό μέγαρο Ημαθίας

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη Δευτέρα 30 Μαίου πίστωση ποσού 210.000 για τον εξοπλισμό του νέου δικαστικού μεγάρου Ημαθίας. Με την ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών και την ανάδειξη αναδόχου ολοκληρώνεται η τελευταία φάση για την υλοποίηση του μεγάλου έργου για την Ημαθία.

Ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, που από το περασμένο καλοκαίρι είχε επισκεφθεί το υπό κατασκευή δικαστικό μέγαρο, βρισκόταν σε συνεχείς επαφές με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας καθώς και τον πρόεδρο Πρωτοδικών Βέροιας προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί το έργο.
Επιπλέον, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας επισκέφτηκαν προ εβδομάδων τις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης ψηφιακών συστημάτων ηλεκτρονικής διασύνδεσης των υπηρεσιών των δικαστηρίων, ώστε να γίνει ταχύτερη και αποτελεσματικότερη η απονομή της δικαιοσύνης.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Άγγελος Τόλκας, με την ιδιότητα και του Γραμματέα του Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: 

"Το νέο δικαστικό μέγαρο Βέροιας αποτελεί ίσως το σημαντικότερο δημόσιο κτίριο για το νομό μας. Παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποδεικνύεται οτι με συντονισμένη προσπάθεια και στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Δεν ολοκληρώνεται όμως απλά ένα έργο. Η επιτάχυνση και η ορθή απόδοση της δικαιοσύνης αφορά όλους μα,  ιδιαίτερα μάλιστα σε εποχές οικονομικής κρίσης και κοινωνικής πίεσης. Η δικαιοσύνη οφείλει να αποτελεί τον θεματοφύλακα των συμφερόντων του πολίτη και η Πολιτεία να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τη λειτουργία της. Το νέο δικαστικό μέγαρο θα συμβάλλει αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο