Κάλεσμα της Δημάρχου Βέροιας στον εθελοντικό καθαρισμό του άλσους Παπάγου

Την Κυριακή 5 Ιουνίου η ανθρωπότητα γιορτάζει συμβολικά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για να θυμόμαστε όλοι ότι το πραγματικό σπίτι του ανθρώπου δεν είναι αυτό που κτίζει με τα υλικά της γης, αλλά η ίδια η γη και η φύση που τον περιβάλει.

Το κεντρικό σύνθημα για κάθε πολίτη που ανησυχεί για το περιβάλλον που θα κληροδοτήσει στα παιδιά του, πρέπει να είναι «Μέρα Περιβάλλοντος Κάθε Μέρα».

Στο πλαίσιο της συμβολικής γιορτής για την προστασία του Περιβάλλοντος, ο Δήμος Βέροιας καλεί τους δημότες σε μια δράση καθαρισμού του άλσους Παπάγου, όπου η υπηρεσία καθαριότητας θα διαθέσει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και τα υλικά καθαρισμού στους εθελοντές.

Το μήνυμα που θα στείλουμε όλοι μαζί είναι:

«Καθαρίζουμε τα δικά μας σκουπίδια για να μάθουμε να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον και έξω από την πόρτα του σπιτιού μας».

Το Άλσος Παπάγου προσφέρεται για αναψυχή και θα είναι μια καλή ευκαιρία να το αναδείξουμε σε προορισμό καθαρό και φιλικό για όλους τους πολίτες.

Ο Δήμος Βέροιας σχεδιάζει και με τη συνδρομή όλων θα επιδιώξει την υλοποίηση ποικίλων φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων και έργων, με στόχο να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας η άποψη ότι είναι προτιμότερο να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον από το προσπαθούμε να το καθαρίζουμε.

Το φυσικό αλλά και το αστικό περιβάλλον είναι το σπίτι μας και σαν το σπίτι μας πρέπει να μάθουμε να το διατηρούμε καθαρό και δίχως παρεμβάσεις που συμβάλουν στην αλλοίωση του.

Ώρα Έναρξης δράσης στο άλσος Παπάγου
10 το πρωί

Ο Δήμος Βέροιας σας περιμένει όλους εκεί.

Η Δήμαρχος Βέροιας

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Χρ.Παπαθ.2/6/11, 4:58 μ.μ.

    Καλές οι ημέρες περιβάλλοντος και ο καθαρισμός του άλσους Παπάγου ,αλλά την Πόλι πιος θα την καθαρίσει? Μοιάζει σαν πεδίο μάχης . Η καθαριότητα είναι τουλάχιστον πλημμελής ,οι χώροι πρασίνου εντελώς αφημένοι στην τύχη τους τα πεζοδρόμια γεμάτα λακκούβες και σπασμένα πλακάκια ,οι κάδοι αποκομιδής σπασμένοι και ρημαγμένοι, μόνο αυτά τα ολίγα ,και εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά τα τέλη καθαριότητος κ.λ.π. τα οποία δεν είναι ευκαταφρόνητα ποσά . Τα τέλη όμως είναι ανταποδοτικά ,αλλά ανταπόδοση δεν υπάρχει τουλάχιστον σε ένα βαθμό ανεκτικό . Ευχαριστώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/11, 5:39 μ.μ.

    ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ?ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕΡΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ.ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΥΣΙΚΑ!!!ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΗΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/11, 7:09 μ.μ.

    μιασ κε ο δημοσ εινε εντελοσ ανικανοσ,ασ το κανουμε παλι εμεις.
    τους βαρεθικαμε πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/6/11, 8:31 μ.μ.

    ΕΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΟΥΝΕ ΤΩΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΙΔΡΩΚΟΠΗΣΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ,ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ,ΤΑ ΦΥΛΛΑ,ΟΙ ΠΕΥΚΟΒΕΛΟΝΕΣ,ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΩΝΤΑΣ...ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ.......ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/6/11, 8:41 μ.μ.

    Το πάλι μ'άρεσε αγαπητέ ανώνυμε. Πίστεψε με αν συμμετείχαμε σε περισσότερες εθελοντικές ενέργειες, τότε δεν θα υπήρχε αυτή η κατάσταση. Πρέπει να συνδράμομε όλοι σ'αυτή την πόλη. Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/6/11, 11:52 μ.μ.

    Πως δεν υπάρχουν;
    Έχει εφτά ειδικούς συμβούλους. Αυτοί να πάνε. Η να παραιτηθούν για να περισέψουν λεφτά. Μόλις τώρα δεν προσέλαβε κι άλλον ενώ δεν υπάρχουν λεφτά; Μάλλον για την παρέα υπάρχουν. Για δουλειά δεν υπάρχουν. Όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/6/11, 11:57 μ.μ.

    καλά τα παχιά λόγια και η κριτική σας από την καφετέρια, παλικάρια με το φραπέ, αλλά αν πιάνατε και καμιά σκούπα ίσως σας πιστεύαμε...όλο παράπονα αλλά από δουλειά και προσφορά τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/6/11, 3:33 π.μ.

    Όσοι δεν θα έρθουν, τουλάχιστον ας μην μειώνουν τον κόπο και το μεράκι όλων όσων θα συμμετέχουν. Άσε δε που μετά στο Άλσος θα έχει ακόμα καλύτερο καφεδάκι και κρύα μπυρίτσα!!!

    Θα παρακαλούσα μερικούς ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ (εμ πώς άλλωστε;) "σχολιαστές" να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον και δεν περιμένουν τα πάντα από την εκάστοτε "εξουσία" άλλα αναλαμβάνουν το ρόλο του ενεργού πολίτη. Αν δεν σας αρέσει, τουλάχιστον μην το κρίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/6/11, 9:19 π.μ.

    ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ,ΚΡΥΑ ΜΠΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ,ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/6/11, 12:31 μ.μ.

    Το ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά,γιατί πάνε αλλού,δυστυχώς και να καθαριστεί το άλσος την Κυριακή την Δευτέρα θα είναι γεμάτο σκουπίδια.Οι διερχόμενοι οδηγοί και επαγγεματίες οδηγοί πλένουν τα οχήματά τους στην βρύση,σχεδόν καθημερινά αφού δεν τους κάνει έλεγχο κανείς.Πολλές φορές εγώ και άλλοι που περπατάμε τους κάνουμε παρατήρηση και ακούμε τα ανάλογα ..ευχαριστώ..Δεν νοιάζετε ο πολύς κόσμος για το άλσος,αλλά καλοκαίρι έρχεται τότε θα είναι τα θέατρα,οι μουσικές εκδηλώσεις κτλ,ποιός θα φέρει ευθύνει για την βρωμιά οι πολίτες,ή η απούσα αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/6/11, 12:39 μ.μ.

    Ο ειδικός "εθελοντής" που πρόσφατα προσλήφθηκε, γυρνάει απο καφετέρεια σε καφετέρεια τώρα. Και αφού εξασφάλισε τα φράγκα, τώρα ψάχνει και άλλους εθελοντές;
    Ποιόν δουλεύετε ωρέ; Εσείς θα τρώτε και εμείς θα εθελοντίζουμε. Τα κουβαδάκια σας και σ΄άλλη παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρ.Παπαθ.3/6/11, 10:12 μ.μ.

    Καλό είναι να σχολιάζουμε εκ του ασφαλούς σαν ανώνυμοι ,φοβούνται όλοι τους να βάλουν το όνομά τους . Η ανωνυμία δεν προσφέρει και σιγουριά .Τα σχόλια που έχουν όνομα είναι και τα περισσότερο σωστά τα άλλα απλώς κουτσομπολιά για να περνάει η ώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/6/11, 11:11 π.μ.

    KAΛΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑς ΘΑ ΕΙΝΑΙ? ΝΑ ΦΟΡΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΔΑΚΙΑ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ,ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΑΙΝΙΑ.ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!!ΚΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο