"Ναι κατ' αρχήν" σε τραπεζοκαθίσματα σε πλατείες και πάρκα της Βέροιας - Απομακρύνονται τα κλειστά περίπτερα

Την απομάκρυνση όλων των κλειστών περιπτέρων της Βέροιας και την επαναλειτουργία τους σε στεγασμένα καταστήματα, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο.
Το θέμα εισηγήθηκε η αντιδήμαρχος Βέτα Αρχοντάκη και η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη, πλην του κ. Μαν. Γουναρά ο οποίος διαφώνησε με την «επιλεκτική» απομάκρυνση αυτών που δεν έχουν τώρα ενοικιαστή και υποστήριξε ότι θα πρέπει μια διαδικασία να ισχύει για όλους το ίδιο. 

Επί της εισήγησης κατέθεσαν παρατηρήσεις και συμπληρωματικές προτάσεις οι κ.κ. Τηλ. Χατζηαθανασίου, Δημ. Δάσκαλος, Γ. Μιχαηλίδης, Βασ. Παπαδόπουλος, Μ. Γουναράς, Γ. Χασιώτης, Κ. Βοργιαζίδης, Κ. Πουλασουχίδης και Αθ.  Μακρυγιάννης στον βασικό τους άξονα ωστόσο συμφώνησαν με την εισήγηση αρκεί να τηρηθεί η διαδικασία σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Τραπεζάκια σε πλατείες και πάρκα

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε περισσότερο χρόνο την Επιτροπή ήταν η τοποθέτηση ή μη τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες και πάρκα του Δήμου Βέροιας. Στην εισήγηση του θέματος που έκανε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κώστας Βοργιαζίδης αναπτύχθηκε το σκεπτικό της πρότασης που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εδώ και δυο χρόνια με την Ανάπλαση της Πλατείας Ωρολογίου & Δικαστηρίου δημιουργήθηκε μια επίσης μεγάλη ενιαία «πλατεία» που αναδεικνύει το επίσης ιστορικό μνημείο της πόλης το Δικαστικό Μέγαρο «Ρακτιβάν». Οι πλατείες αυτές βρίσκονται στον πυρήνα του Ιστορικού Κέντρου τηο πόλης της Βέροιας και περιβάλλονται από πυκνοδομημένα οικοδομικά τετράγωνα, χωρίς στοιχειώδους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους αναψυχής «φορτωμένα» με όλες τις χρήσεις που περιλαμβάνει το κέντρο μιας πόλης - πρωτεύουσας ενός Νομού: εμπορικά καταστήματα, πολυκαταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, γραφεία και Δημόσιες Υπηρεσίες.

Η διέλευση των πολιτών σε αυτές και πέριξ αυτών είναι μεγάλη και διαρκής. Η ανάγκη των περαστικών να σταματήσουν στα γύρω αναψυκτήρια και καφέ για να ξεκουραστούν και να περιμένουν, παρέσυρε τους καταστηματάρχες να «απλωθούν» σε όσο πλάτος που τους επιτρέπει το πεζοδρόμιο και πέραν των επιτρεπομένων ορίων τους.

Οι σκέψεις και οι προτάσεις για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες και στα πάρκα δεν είναι κάτι καινούριο και πρωτότυπο. Σε πολλές ελληνικές πόλεις πόσο μάλλον σε Ευρωπαϊκές ανάλογοι δημόσιοι χώροι,   πλατείες  και πάρκα φιλοξενούν  τραπεζοκαθίσματα κινητά και μετακινούμενα ώστε να διατηρεί η «πλατεία» τον βασικό ρόλο της που είναι να μπορεί να προσφέρεται σε κάθε είδους μαζικές εκδηλώσεις, ομιλίες, συγκεντρώσεις, χορούς, συναυλίες κλπ.

Η πρώτη αντίδραση σ’ αυτή την πρόταση μπορεί να είναι ο φόβος για την πιθανή υποβάθμιση του «μνημειώδους».-χαρακτήρα των κτηρίων και του περιβάλλοντα χώρου αυτών. Η πιο ψύχραιμη όμως προσέγγιση κάνει κατανοητό το εξής ζητούμενο : να έχουν τη δυνατότητα οι δημότες και γενικά οι πολίτες να χρησιμοποιούν και ως αναψυχή αυτούς τους δημόσιους χώρους που τους ανήκουν, δίπλα σε ιστορικά μνημεία που είναι και δημόσια κτίρια με σημαντική θεσμική λειτουργία, όπως συγκεκριμένα είναι το Δικαστικό Μέγαρο και το Δημαρχείο της πόλης. Ειδικότερα στην Πλατεία Ωρολογίου που υποδέχεται πολλούς επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού (Βήμα Αποστόλου Παύλου), προτείνεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ώστε να καλυφθεί η ανάγκη των επισκεπτών για ολιγόλεπτη ξεκούραση και πρόσβασης τους στους χώρους υγιεινής των καταστημάτων.

Με την πρόταση αυτή θα αποκτήσουν σε καθημερινή βάση λειτουργία οι πλατείες και θα προστατεύονται συγχρόνως από τους συχνούς βανδαλισμούς που είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι γνωστές οι καταστροφές μικρής ή μεγάλης κλίμακας από παραβατικές συμπεριφορές ενηλίκων ή ανηλίκων οι οποίοι σε έρημες γωνίες στις άδειες πλατείες και σε πάρκα, καταστρέφουν τα επιοτύλια φωτιστικά, ξεριζώνουν παρτέρια φυτεμένα, παγκάκια, διάκοσμο κλπ. Τα σκαριφήματα που συνοδεύουν αυτή την σύντομη εισήγηση, περιλαμβάνουν μία ενδεικτική διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων στους συγκεκριμένους δημόσιους χώρους, Πλατεία Ωρολογίου, Πλατεία Δημαρχείου, τμήμα πάρκου Αγ. Αναργύρων και Πλατεία Πλατάνων.
Η διάταξη, ο αριθμός αυτών των υπαίθριων τραπεζοκαθισμάτων, η αισθητική αυτής της παρέμβασης που θα αφορά τα υλικά, τα χρώματα και τις ομπρέλες σκίασης, θα είναι αντικείμενο των όρων λειτουργίας που θα θεσπιστούν εφόσον και εάν αποφασισθεί να τοποθετηθούν».

Την ενδεικτική τοποθέτηση επί χάρτου έκανε η αρχιτέκτων του Δήμου Ντιάνα Βαφείδου, η οποία τόνισε ότι το πώς θα λειτουργήσει αυτή και με ποιους όρους και πλαίσια σεβασμού είναι θέμα της Δημοτικής Αρχής.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν και δύο πολίτες-καταστηματάρχες της περιοχής Δημαρχείου, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Χασιώτης ήταν «λάβρος» απέναντι στην πρόταση τονίζοντας ότι «η πόλη έφτασε σ’ αυτά τα χάλια όχι από μεγαλοσυμφέροντα αλλά από μικροσυμφέροντα, στην λογική των οποίων, εν πολλοίς, κινείται… Η πόλη έχει ελάχιστους δημόσιους χώρους, πλατείες και πάρκα στο κέντρο, και εάν τους δώσουμε για εμπορική εκμετάλλευση, θα χάσουν οι πολίτες τον ζωτικό τους χώρο. Όσο για το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης, αυτό δεν θα λυθεί από τα τραπεζοκαθίσματα. Με αυτήν την πρόταση θα ανοίξετε την κερκόπορτα και θα δημιουργήσετε μεγαλύτερα προβλήματα».

Στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων υπό αυστηρούς όμως χωροθετικούς και αισθητικούς όρους συμφώνησαν, καταθέτοντας συμπληρωματικές παρατηρήσεις οι κ.κ. Αρ. Λαζαρίδης, Δημ. Δάσκαλος (που διαφώνησε εντελώς για το πάρκο Αγ. Αναργύρων), Μ. Γουναράς (να εκτιμηθεί ξεχωριστά κάθε πλατεία), Κ. Βοργιαζίδης, ενώ στην κατ’ αρχήν απόφαση να προχωρήσει το θέμα, συμφώνησαν γενικότερα και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Έτσι, η πρόταση-εισήγηση θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση. Ακολούθησαν θέματα που αφορούσαν σε ανακλήσεις ή μη αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο αλλά και περιφερειακά της Βέροιας.

Πηγή: Εφημ. "Λαός"

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/6/11, 7:20 μ.μ.

    Μα καλά μας δουλεύουν? Πρώτα το κάνουν πάσα από το Δ.Σ. στην Επιτροπή Ποιότητας Καφετεριών και μετά το υποστηρίζουν? Και σαν να μην έφτανε αυτό πετάνε και τη βόμβα για μετατροπή όλων των πλατειών σε καφετέριες... Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά τί άλλο μας μένει να κάνουμε. Για το Θεό πια ας τους σταματήσει κάποιος. Αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπερδέψατε τα γεγονότα. Άλλο το ένα γεγονός άλλο το άλλο.
    Το θέμα προχθές ήταν για 13 επιχειρήσεις (στην πλειονότητα της οδόύ Ελιάς) όπου παρουσιάστηκαν κάποια πρώτα δείγματα από τοπικά blogs και ομάδες του παρασκηνίου για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα πριν ακόμα την συνεδρίαση του ΔΣ και εφόσον οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι ουσιαστικά το θέμα έχει κλείσει με την χρηματοδότηση των αστικών αναπλάσεων και όλα ήταν θέμα εντυπωσιασμού και ίσως και λίγο θέμα "αποκάλυψης" προσωπικών στάσεων. Για αυτό άλλωστε ήταν και στόχος μερικών να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να δούμε τι γίνεται...
    Φυσικά αυτό δεν αναιρεί το κωμικοτραγικό φαινόμενο το θέμα να συζητιέται για πόσες ώρες για το αν πρέπει να...συζητηθεί!!!
    Η απόφαση που αναφέρεται η ανάρτηση αυτή έχει να κάνει με την δημιουργία δυο πλατειών που τώρα χρησιμεύουν ως χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων σε μέρη όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν ήπιες επιχειρηματικές δραστηριότητες (Δημαρχείο, Πλατάνων), την εκμετάλευση (επιτέλους θα πω!) της πλατείας Ωρολογίου με Πανευρωπαϊκά πρότυπα (περιμένω αντίλογο σε αυτό γιατί έχω έτοιμες φωτογραφίες από πόλεις του εξωτερικού!) και μέρος του ανοιχτού του πάρκου των Αγίων Αναργύρων, το οποίο ας μην (ξανα)ξεχνάμε είναι μέρος των αστικών αναπλάσεων και άρα σύντομα θα υπάρξουν νέες παρεμβάσεις για εκεί.
    Συνεπώς άλλο θέμα το ένα και άλλο το άλλο.
    Επίσης χαίρομαι ιδιαιτέρως που γίνεται τόση κουβέντα που επιτέλους θα απομακρυνθούν μερικά περίπτερα και ανοίγει έτσι και η συζήτηση για μία από τις μεγαλύτερες πληγές των Ελληνικών πόλεων. Επίσης παρατηρώ με ευλάβεια το πόσο στα ψιλά αποφάσισαν μερικοί να το περάσουν...
    Όσο για την "επικινδυνότητα" θα την μεταφέρω σε άλλο πεδίο και θα δείξω μερικά blogs και το έλλειμμα δημοσιογραφικής ενημέρωσης που παρουσιάζουν αφού όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι γνωστές εδώ και περίπου ένα χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για την παρέμβαση Κώστα. Μερικές ερωτήσεις - παρατηρήσεις μόνο:

    1ον: Όταν αναφέρεσαι σε τοπικά blogs που παρουσιάζουν "έλλειψη δημοσιογραφικής ενημέρωσης" ποια εννοείς;

    2ον: Στην πλατεία Δημαρχείου ποιοι παρκάρουν;

    3ον: Η περίφημη ανάπλαση, τι χρονοδιάγραμμα έχει;

    4ον: Αν στραβώσει κάτι με τις αναπλάσεις πόσο θα περιμένουν οι πολίτες για να υπάρξει παρέμβαση στην ανομία;

    5ον: Θεωρείς τόσο δύσκολο ένας επιχειρηματίας να είναι σύννομος για να δουλέψει σωστά και πρέπει να του δίνεται πολύχρονη διορία για να συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία;

    6ον: Ο Λάκης ο Θυμιόπουλος (Πίτσα Papagalo), πχ, τον οποίο πολλές φορές η Δήμαρχος έχει φέρει ως παράδειγμα επιχειρηματία προς μίμηση, γιατί δεν κάνει χρήση της "εύνοιας" και των "στραβών ματιών" της νυν, προηγούμενης, παραπροηγούμενης και προπαραπροηγούμενης δημοτικής αρχής;

    7ον: Γιατί χαίρεσαι για τα περίπτερα (και εκεί επιχειρηματίες δεν είναι;) και δεν χαίρεσαι για την πρόθεση κάποιων να "καθαρίσουν" την πόλη και από την άλλη πληγή της Ελλάδας, τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, τα μανάβικα, τα μίνι μαρκετ κλπ κλπ, που καταλαμβάνουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τα πεζοδρόμια;

    8ον: (Αν γνωρίζεις) Γιατί δεν βγαίνουν εκεί στο Συμβούλιο να μιλήσουν ξεκάθαρα για το θέμα, να εξηγήσουν με απλά λόγια τις προθέσεις τους και στη συνέχεια να λάβουν αποφάσεις, παρά κάθονται και "τρενάρουν" το θέμα;

    Ευχαριστούμε και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρ.Παπαθ.25/6/11, 10:29 μ.μ.

    Αυτό που μπορώ να σας πώ είναι ότι γίνεται μία αρχή με την απομάκρυνση των περιπτέρων σε πρώτη φάση αυτών που σήμερα είναι κλειστά και σε δεύτερη φάση ας εξετάσει η δημοτική αρχή και την μεταφορά των ενεργών σε κλειστούς χώρους είδη γνωρίζουμε αρκετά που λειτουργούν έτσι. όσο για τα τραπεζοκαθίσματα ,προσπαθούν και πάλι να βάλουν εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση των πεζών στις πλατείες ,πλέον δίνοντας ως αντάλλαγμα τα πεζοδρόμια που θα ελευθερωθούν από τα περίπτερα.Ας κάνουν πρώτα τις πλατείες χρηστικές για τους περιπατητές και στην συνέχεια αν όντως υπάρχει ανάγκη να τοποθετήσουν κάποια καταστήματα τραπεζοκαθίσματα ,τότε ας το συζητήσουν ,και αφού προηγηθούν οι όποιες αναπλάσεις σχεδιάστηκαν ,για να δούμε τι προκύπτει από αυτές ,θα είναι προς όφελος των πολιτών ή όχι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/6/11, 11:58 μ.μ.

    Οχι μόνο μας δουλεύουν, μας εργάζονται κανονικά!Αντί να κάνουν μια γύρα καί να ανακαλέσουν τις παράνομες άδειες,τις οποίες έχουν δώσει όλοι για ψηφοθηρικούς λόγους, για να μπορέσουν να δουλέψουν οι περιπτεράδες, αποφάσισαν να μαζέψουν τα αμάζευτα!Η πόλη ειναι μικρή δεν είναι ούτε η πρωτεύουσα ούτε η συμπροτεύουσα.;Ας προσέξουν λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκο.
    1. Όπου εννοώ, το γράφω κιόλας.
    2. Η Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, υπάλληλοι του Δήμου, εγώ όταν έχει κενό, κανα δυό τρεις που ξέρω, επισκέπτες στο Δήμο, συνεργάτες με το Δήμο και φυσικά πάρα πολλοί άλλοι πολίτες που έχω δει, ειδικά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Με λίγα λόγια, όποιος βρεί το αφήνει, τουλάχιστον μετά το κλείσιμο του Δημαρχείου.
    3. Απο πολύ καλές πηγές (...) περίπου τον Αύγουστο είναι η Δημοπράτηση άν όλα κυλήσουν ομαλά, όπως και φαίνεται να κυλούν...Το μήνα κράτα τον γιατί στη συνέχεια θα σου κάνω μια ερώτηση και εγώ...
    4. Αν έρθουν επενδυτές στον ΠΑΟΚ θα κάνουμε μεταγραφές; (ώς απάντηση στο ερώτημα 4)
    5. Όχι, άλλα θα έχω και εγώ την ερώτηση μου...
    6. Αυτό να το ρωτήσεις σε αυτούς που ευνοούν. Ξέρεις και ξέρω αυτό που όλοι πλέον ξέρουμε
    7. Τα περίπτερα είναι ίσως το πιο "δύσκολο" γιατί είναι ουσιαστικά σαν να παίρνεις όλο το μαγαζί και όχι μονο τα τραπέζια του...
    8. Αυτό λεώ και εγώ. Άλλα με άλλο θέμα συζήτησης. Όχι το κλείσιμο, άλλα την δημιουργία και την εφαρμογή ενός πλαισίου δράσης, πάντα με αφορμή τις αναπλάσεις και στόχο την συνολική αναβάθμιση του τοπίου. Πόσο πιο λιανά να το κάνω; συζήτηση και δράσεις για τα πάντα. Από τα παράνομα κτίσματα μέχρι την αποκομιδή των απορριμμάτων.

    Λοιπόν.
    Σε λίγες μέρες θα επιβληθούν οι ποινές, να το ξέρεις. Άρα τα μαγαζιά θα υποχρεωθούν να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις, κάτι που ήδη πολλά κάνουν. Μια διαδικασία όμως που πολλάκις έγινε στο παρελθόν. Άλλαξε τίποτα τότε σε σχέση με τώρα; ΟΧΙ. Άρα αυτό κρίνεται ώς ένα αποτυχημένο μοντέλο δράσης. Τόσο απλά. Η αυστηρότερη αστυνόμευση θα λύσει το θέμα; ΟΧΙ. Γιατί απλά οι γραφειοκρατικές και νομικές διαδικασίες θα είναι οι ίδιες. Άρα το μοντέλο παραμένει αποτυχημένο.
    Και ερωτούμαι:
    Εφόσον η πρόταση είναι να ακολουθηθεί ένα (αποτυχημένο) μοντέλο επιβολής ποινών, τί μου λέει εμένα ότι το Σεπτέμβριο (και έβαλα επίτηδες αυτό το μήνα) τα μαγαζιά δεν θα έχουν προχωρήσει στις ίδιες ακριβώς παραβάσεις; τί κερδίζουμε τότε εκτός απο χαμένο χρόνο;
    Η ουσία δεν είναι να καθίσουμε και να πούμε πω πω τι δημοτικό συμβούλιο είναι αυτό. Η ουσία είναι να μελετήσουμε και να βρούμε μια οριστική λύση. Αυτό γίνεται στα τραπεζοκαθίσματα με τις αναπλάσεις, μια διαδικασία που κρατάει σχεδόν 2 χρόνια ήδη. Πολύ πρίν δηλαδή γίνει ο ντόρος προχθές. Λύνει το πρόβλημα και αυτό φαίνεται απο τα σχέδια που ναι, το να μεγαλώνεις τα πεζοδρόμια σε όλο το κέντρο νομίζω ότι είναι προς όφελος των πολιτών...
    Το θέμα είναι το πώς τα κτήρια εκτρώματα της οδού Ελιάς θα ξαναγίνουν κτήρια, όμορφα νεοκλασσικά. Με λίγα λόγια, έγινε θέμα άλλα για λάθος...θέμα! και αυτό δεν ήταν η πρόθεση όσων αποφάσισαν να φέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό πρέπει να προβληματίσει πολλούς δημοτικούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων.
    Τέλος, για το θέμα με τις πλατείες το μοναδικό ακόμα που μπορώ να πώ είναι ότι άν παρακολουθούσατε σήμερα την διαδικασία (της οποίας λίγα μόνο μάθαμε μέσα απο τα μπλόγκς) θα κατανοούσατε ότι είναι επιτέλους μια οργανωμένη παρέμβαση που δεν αφήνει περιθώρια για την δημιουργία προβλημάτων όπως τα πρόσφατα και δίνει το χώρο στις πλατείες ώστε να είναι λειτουργικές, προσβάσιμες και πλέον και ζωντανές...

    Επαναλαμβάνω και κλεινω με αυτή την κουβέντα. Το κλείσιμο δεν είναι λύση, είναι παράλυση. Πόσες ακόμα φορές θα πρέπει να βαρέσουμε το κεφάλι στον τοίχο για να καταλάβουμε ότι δεν σπάει έτσι;

    Φυσικά και με όλα τα παραπάνω δεν υπερασπίζομαι κανένα που αρνήθηκε τη συζήτηση για αποκλειστικά προσωπικούς λόγους. Ίσα ίσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε πόσο "επικινδυνότητα" και πόσο "έλλειψη ενημέρωσης" υπάρχει ή πόσο κουτόχορτο τρώει ο καθένας.

    Μέχρι όμως να περάσουν και πάλι τα χρόνια και χίλια μύρια προβλήματα θα ανακύπτουν στην ολοκλήρωση του έργου, η κατάσταση θα διαιωνίζεται.

    Φυσικά, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε ότι δεν μπορεί να επιβληθεί ο νόμος.

    Όπως λέει και ο φίλος ο Θεωδορίδης στην αντίστοιχη περίπτωση των σκουπιδιών ή θα συνετιστούμε ή θα αναγκαστούμε να συνετιστούμε.

    Εκτός και αν και στα σκουπίδια πρέπει να περιμένουμε την ίδια ανοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έντεχνα ο υιός της δημάρχου, ο μόνος υπερασπιστής των επιλογών της μαμάς του, προσπαθεί να μας πείσει ότι η αστυνόμευση δεν είναι λύση και οτι το κλείσιμο των παρανομούντων είναι καταστροφή. καταρχήν:
    1. Από την ατιμωρησία και από το χάιδεμα της δηματικής αρχής φτάσαμε σε αυτό το χάλι.
    2. Αν επιπληθεί ανάκληση άδειας για μερικές ημέρες και χαθούν μερικά (αλίμονο αν μερικές μέρες ανάκλησης φερουν την παράλυση) μεροκάματα, θα σκεφθεί πολύ κανείς να ξαναπαρανομήσει.
    3. Η άποψη ότι το πρόβλημα έχει κλείσει με τις αστικές αναπλάσεις είναι ένα παραμυθάκι για να ξεπεράσει η μαμά του υιού τον δύσκολο σημερινό σκόπελο. Θυμίζει το άλλο παραμυθάκι ότι η απόφαση για την Μητροπόλεως θα υλοποιηθεί με την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. Ακόμη περιμένουμε...
    4. Στο θέμα των ανακλήσεων αδειών, σκόπιμα υπήρξε αυτή η καθυστέρηση (επιτροπή - δημοτικό συμβούλιο - επιτροπή) για να περάσει το 20ημερο και να μην μπορούν να επιβληθούν οι ποινές.
    5. Το πόσο συμμορφώθηκαν τα καταστήματα το είδαμε το Σάββατο, μια μόλις ημέρα μετά την συνεδρίαση της επιτροπής. Το πρωί που δεν είχε κόσμο, στην Ελιάς ήταν όλοι πειθαρημένοι. Μετά τις 1μμ που βγήκε ο κόσμος, 2 μαγαζιά της Ελιάς άπλωσαν τα τραπεζάκια τους και σε 2η σειρά και κατέλαβαν τα 3/4 του πεζοδρομίου. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ατιμωρησίας που υπερασπίζεται ο κ. Γεωργιάδης και η μαμά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ26/6/11, 5:20 μ.μ.

    Θα μπορούσαμε να μαζευτούμε σαν πολίτες και να περπατάμε σε ομάδες πολλών ατόμων από τα πεζοδρόμια παίρνοντας στο διάβα μας τα τραπεζάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο είπα ότι έδειξαν ποιοί είναι και πως βάζουν το κόμμα τους πάνω από την ανθρωπιά τους οι περισσότεροι θίχτηκαν. Τώρα μιλώντας όχι ως εκπρόσωπος των Αγανακτισμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ως Άγγελος Ιακωβίδης θα ρωτήσω ευθέως. Γιατί τόση μανία να μπουν τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες αφού ο κόσμος της Βέροιας δεν τα θέλει. Ακόμα και επιχειρηματίας που θα πάρει χώρο αν του δωθεί δήλωσε αρνητικός με το ζήτημα. Ποιών τα συμφέροντα λοιπόν εξυπηρετεί αυτή η απόφαση και γιατί κόπτονται τόσο μερικοί στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ώστε να προκληθεί ρήξη; Ας απαντήσουν αυτοί που είχα απέναντι μου όταν τους καταλόγιζα την έλλειψη συνείδησης απέναντι μου. Τους θυμάμαι ονομαστικά και αν θέλουν μπορώ να τους κατονομάσω αν και δεν πιστεύω να χρειάζεται γιατί όλοι ξέρουν ποιοί είναι αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που βλέπει κάποιος κατα πρόσωπο μόλις μπαίνει από τις σκάλες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα σε ότι αφορά αυτούς που παρκάρουν μπροστά στο Δημαρχείο στην Αγίου Δημητρίου σίγουρα δεν είναι απλοί πολίτες της Βέροιας. Σε ότι αφορά τώρα την τοποθέτηση του κου Βοργιατζίδη για το μεγάλειώδες έργο της πλατείας Ωρολογίου που ανέδειξε το κτήριο Ρακτιβάν θα πω μόνο ένα. Λίγη σοβαρότητα κύριε Βοργιατζιδη. Αυτό που εσείς αποκαλείτε πλατεία η Βέροια στο σύνολο της το αποκαλεί έκτρωμα και απορεί πραγματικά για το ότι δόθηκαν τόσα χρήματα τα οποία στερήθηκε σε κάθε περίπτωση ο λαός της Βέροιας για να γίνει αυτό το έκτρωμα. Είναι αλήθεια κύριοι ότι μόνο εκείνο το "ενυδρείο" που εσείς αποκαλείται ηρώον στοίχισε 75 χιλιάδες ευρώ; Που βρίσκεται αλήθεια το άγαλμα που ήταν το ηρώον της Βέροιας μέχρι την ανάπλαση της πλατείας; Και οι επόμενες πλατείες που θα αναπλάσει η Δήμαρχος και για τις οποίες εξασφάλισε (έτσι δεν έλεγε πέρυσι τέτοιο καιρό;) δέκα εκατομμύρια ευρώ στην ίδια φιλοσοφία θα αναπλαθούν; Πολύ τσιμέντο καθόλου πράσινο και θα τις ζωντανέψουμε κάνοντας τες ιδιωτικές; Είναι ή δεν είναι αλήθεια επίσης ότι συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει καταθέσει αίτηση από τον Φεβρουάριο για να βάλει τραπεζοκαθίσματα σε κεντρική πλατεία της Βέροιας πριν ακόμα γνωστοποιηθεί το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτές τις αποφάσεις και ποιούς εξυπηρετούν; Αυτές τις ερωτήσεις καλό θα είναι να μας τις απαντήσουν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/6/11, 2:21 μ.μ.

    Όλα τα κάνετε για να μην χάσετε τους ψήφους , τους παράνομους τους επιβραβεύεται αφού τους δίνεται και επιπλέον χώρους σα δεν ντρέπεστε λέω εγώ, άμα είχατε τα Α.....ΙΑ θα τους παίρνατε το κεφάλι κάτι που γίνεται σε άλλους αξιόλογους Δήμους που λειτουργούν με βάση το συμφέρων των πολιτών και όχι τα κοματικά .Αλλά για να μπορέσει να ξαναβγεί έταξε τα μύρια όσα στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών . Χαρούλα βάλε τραπεζοκαθίσματα και στον Αγιο Αντώνη τόσος χώρος χαμένος κρίμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο