Πήρε… «φωτιά» η Πυροσβεστική από ξερόχορτα και εγκλωβισμούς

Πολλά είναι τα περιστατικά που καλούνται να παρέμβουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ημαθίας, τόσο για κατασβέσεις πυρκαγιών (κυρίως σε ξερόχορτα), όσο και για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, λόγω των καθημερινών διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην περίπτωση των πυρκαγιών, τα περιστατικά σημειώνονται λόγω των ξερών χόρτων, που σε συνδυασμό με την ζέστη και τον αέρα, οδηγούν στις αναφλέξεις. Περιστατικά έχουν αναφερθεί τόσο σε εγκαταλελειμμένα χωράφια και οικόπεδα, όσο και σε μπάλες άχυρων, αλλά και σε χωράφια με δέντρα, που είχαν στο έδαφος ξερά χόρτα ή κλαδιά.

Η δεύτερη περίπτωση όμως, και πιο σοβαρή σε πολλές περιπτώσεις, προκύπτει λόγω των καθημερινών (και απρόοπτων για πολλούς) διακοπών ρεύματος, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ατόμων μέσα σε ασανσέρ, που για άλλους μπορεί να είναι μία απλή καθυστέρηση, αλλά σε άλλους μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο κρίσιμη.

Για τα παραπάνω, κατά καιρούς η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει εκδώσει οδηγίες. Για παράδειγμα, απαιτείται οι ιδιοκτήτες των χωραφιών και οικοπέδων να τα κρατούν καθαρά από ξερόχορτα, κλαδιά και άλλα εύφλεκτα υλικά, ώστε να αποφεύγονται οι πυρκαγιές, οι οποίες μπορούν να εξελιχθούν με άσχημο τρόπο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο