Πρόταση για αισθητική παρέμβαση και κατασκευή αποχωρητηρίων στο «Βήμα»

Η ευπρέπεια, περιποίηση και η βελτίωση των συνθηκών για τους χιλιάδες επισκέπτες του Βήματος του Απ. Παύλου, ενόψει μάλιστα των θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, απασχόλησε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Έπειτα από εισήγηση του προέδρου της Κοινότητας Ηλία Τσιαμήτρου, τέθηκαν τα παρακάτω θέματα: κλάδεμα των δεντριλίων που υπάρχουν στον χώρο, φύτεμα λουλουδιών και γενικά περιποίηση του κήπου, αλλαγή ενός σπασμένου μαρμάρου, καθαρισμός του χώρου πίσω από το Βήμα, χωροθέτηση parking λεωφορείων μπροστά από το 3Ο Δημοτικό σχολείο, κατασκευή κοινόχρηστων αποχωρητηρίων και μετατόπιση του περιπτέρου για αποδέσμευση της πλατειούλας.

Όσον αφορά το θέμα του καθαρισμού, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, που ήταν παρών, δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα μεταβεί στο σημείο συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας για να επιληφθεί του θέματος.

Σχετικά με την κατασκευή τουαλετών για τους επισκέπτες, η πρόταση αφορούσε γενικά στην ανάγκη δημιουργίας τους, χωρίς να έχει συγκεκριμένη εισήγηση για χωροθέτηση. Στην συζήτηση που ακολούθησε, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέτα Αρχοντάκη, η οποία ήταν παρούσα, εξέφρασε την άποψη ότι η κατασκευή αποχωρητηρίων ειδικά για τον χώρο, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν ενδείκνυται, ενώ διαφορετική άποψη εξέφρασαν τα μέλη του Συμβουλίου, διαμορφώνοντας δύο προτάσεις: Την κατασκευή τουαλετών σε χώρο πέριξ του «Βήματος» ή την μίσθωση παρακείμενου καταστήματος ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Συζήτηση για παρεμβάσεις στον οικισμό Λαζοχωρίου

Κατόπιν επίσκεψης του προέδρου και του αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, Ηλία Τσιαμήτρου και Γιώργου Παυλίδη, στον οικισμό Λαζοχωρίου εντοπιστήκαν τα ορισμένα επείγοντα προβλήματα, για τα οποία το συμβούλιο προτείνει την παρέμβαση του Δήμου προς την αποκατάστασή τους.

Τα ζητήματα αυτά αφορούν την τσιμεντόστρωση και πλακόστρωση ενός διαδρόμου στο νεκροταφείο του χωριού, κατασκευή τσιμενταύλακα περίπου 50 μέτρων απέναντι από το νεκροταφείο, συνένωσή του με υπάρχοντα τσιμενταύλακα και καθαρισμός του, διαγράμμιση δρόμου Βεροίας – Λαζοχωρίου, σκέπασμα ανοιχτού αυλακιού δίπλα στο γήπεδο μήκους 100μ περίπου, πλακόστρωση πεζοδρομίων και σοβάτισμα της εκκλησίας του οικισμού.
Στις παραπάνω παρεμβάσεις άμεση προτεραιότητα προτείνεται να δοθεί στην κατασκευή του τσιμενταύλακα, καθώς λόγω των στάσιμων νερών, γίνεται εστία αναπαραγωγής κουνουπιών.

Πηγή: Εφημ. "Λαός" - Συντάκτης: Ν.Β.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο