Θετική γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για έργα 10 εκ. ευρώ στη Βέροια

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αριστομένη Λαζαρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσία τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων στην οποία εξετάστηκε το θέμα των Αστικών αναπλάσεων στη Βέροια.

Κατά τη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων με το υπ’ αριθ. 87 πρακτικό της 11ης συνεδρίας του, έλαβε θετική γνωμοδότηση για την εκτέλεση του έργου, το οποίο αποτελείται από:

1ο Υποέργο της Πράξης, «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ», προϋπολογισμού 8.858.402,00 €. Η θετική γνωμοδότηση ήταν απαιτούμενη για την δημοπράτηση του παραπάνω υποέργου, το οποίο και θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
2ο Υποέργο: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Δ.Ε.Η» προϋπολογισμού, 750.000,00 €.
3ο Υποέργο: «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ»,  προϋπολογισμού 150.000,00 €.
4ο Υποέργο: «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Ο.Τ.Ε», προϋπολογισμού 450.000,00 €, οι εργασίες των οποίων θα ξεκινήσουν με την έναρξη του 1ου Υποέργου,  το οποίο και δημοπρατείται άμεσα από το Δήμο Βέροιας. Το σύνολο της Πράξης έχει επιλέξιμη δαπάνη 10.236.267,63 €. 

Με αφορμή τη θετική αυτή αναπτυξιακή εξέλιξη, η Δήμαρχος Βέροιας δήλωσε:

«Ένα ιδιαίτερα σημαντικό και μεγάλο, σε μέγεθος εργασιών και οικονομικών δεδομένων, έργο για το Δήμο μας μπαίνει στη φάση της δημοπράτησης. Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για την περιοχή και την πατρίδα μας, ευελπιστούμε ότι με το έργο αυτό αφενός θα αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την όψη της πόλης μας και από την άλλη θα ενισχύσουμε τους παραγωγικούς φορείς και το εργατικό μας δυναμικό. Ο Δήμος Βέροιας και οι επιχειρήσεις του εργάζονται μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες με αποτέλεσμα να εντάξουν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ άλλα 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,5 εκ. ευρώ περίπου, ενώ έχουν ώριμα προς ένταξη άλλα 24 έργα 18 εκ. ευρώ περίπου. Ο Δήμος Βέροιας είναι έτοιμος, οι κόποι όλων μας πιάνουν τόπο, η σωστή προετοιμασία άρχισε να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε πολιτικό επίπεδο, τα αποτελέσματα αυτά είναι από μόνα τους απάντηση επαρκής στις μονότονα καταγγελτικές φωνές που είτε κακόβουλα είτε -πιθανότερο- από άγνοια βλέπουν μόνο αδιέξοδα».

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/8/11, 6:34 μ.μ.

    Οι ειδήσεις αυτές αποτελούν αναμφίβολα μια καλή προοπτική για το Δήμο μας φτάνει να γίνουν γρήγορα έργα. Τότε θα βοηθήσουν όλη την πόλη αλλά και τη γύρω περιοχή να ορθοποδήσει. Είναι έργα αναπτυξιακά. Σε λίγα χρόνια θα πέσουν πάνω από 50 εκατ ευρώ στην πόλη δεν είναι λίγα. Σε επίπεδο μελετών και σχεδιασμού φαίνεται να γίνεται δουλειά και να έχει καλό αποτέλεσμα. Τώρα ίσως η Δημοτική αρχή θα πρέπει να δώσει βαρύτητα στην καθημερινότητα του πολίτη και τα μικρά και μεσαία προβλήματα, της καθαριότητας, της λακκούβας, της λάμπας, της κατάληψης του πεζοδρομίου από τα καταστήματα, του κυκλοφοριακού κ.λ.π. Στους τομείς αυτούς δεν τα κατάφερε έως τώρα η Δημοτική αρχή και από ότι φαίνεται είναι μάλλον τα λάθει και οι ολιγωρίες των πολιτικών περισσότερο (π.χ. τραπεζοκαθίσματα, μη είσπραξη οφειλών) αλλά και η απροθυμία των πολιτών να συνεισφέρουν όσο και όπως μπορούν (π.χ. καθαριότητα) ώστε να περιοριστούν τα έξοδα του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/8/11, 11:47 μ.μ.

    Αυτό τώρα τι είναι ρε; Καινούριο δελτίο τύπου; Ξέρουμε ότι η Χαρούλα είναι η πλέον επιτυχιμένη Δήμαρχος στην Ελλάδα ολόκληρη. Τι γλύφεις παραπάνω; Αδιάφοροι για όλα είμαστε. Ντογάνια δεν είμαστε. Τρώμε το φαί μας, έστω και λίγο. Χόρτο δεν τρώμε. Απο τυρί, μόνο γκούντα. Όχι το ψιλοκομένο.
    Πόσο ηλήθιους μας περνάς;
    Τα κουβαδάκια και σε άλλη παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/8/11, 12:12 π.μ.

    ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΜΕ 1.5 ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,ΣΚΟΝΗ ,ΛΑΣΠΗ, ΠΕΤΡΕΣ,ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ Ι.Χ ΜΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ!! ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ,ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΞΕΙ!!ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΣΕ ΜΑΝΤΡΙΑ,ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμή παράκληση, προς όλους, για πολλοστή φορά: Κρατήστε χαμηλούς τόνους και χρησιμοποιείτε κόσμιους τρόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/8/11, 9:29 π.μ.

    Καλημέρα γιατι κόσμιους τρόπους,μια χαρά τα λένε οι αναγνώστες σας.Σκέφτονται μεγαλεία να φτιάξουν,ο κοσμάκις πληρώνει τέλη οπότε είναι υποχρεωμένοι να δράσουν ανάλογα όχι ΜΕΓΑΛΕΣ άμεσα σκέψεις που έχουν κατά νου τους μόλις παίρνουν λεφτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα. Μια χαρά τα λένε οι αναγνώστες μας και καλά κάνουν και καταθέτουν την άποψή τους, για να στέλνονται τα μηνύματα προς κάθε... ενδιαφερόμενο.

    Απλά, καλό θα ήταν να λείπουν προσωπικές επιθέσεις με έντονο τρόπο μεταξύ τους (βλέπε: "ρε"). Όλοι στο ίδιο "στρατόπεδο" πρέπει να είμαστε, παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/8/11, 11:11 π.μ.

    Για κάτσε "ρε" inveria.gr. Ούτε ένα "ρε" δεν μπορούμε να γράψουμε; Είναι προσωπική επίθεση αυτό; Να αρχίσουμε τα τρισάγια και τους εσπερινούς τότε. Αν δεν βγεί η αγανάκτηση με ένα αθώο "ρε" τι κάνουμε τότε;
    Η έντονη, η αυστηρή κριτική, η καζούρα, το "αμάν πιά" κάπως πρέπει να βγεί. Ότι πιο αθώο, είναι το "ρε".
    Τι λες εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως το βλέπει κανείς. Για κάποιους ακόμα και κάποιες ύβρεις είναι αθώες. Ας μην μείνουμε σε αυτά, η ουσία είναι ότι τα σχόλια όντως δείχνουν την αγανάκτηση που υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο