Τελικά ποιος φταίει για την βρωμιά της Βέροιας;

Καθημερινά είναι τα παράπονα των δημοτών της Βέροιας για την καθαριότητα της πόλης, τόσο σε δρόμους και πεζοδρόμια, όσο και σε παιδικές χαρές, ζήτημα που, άλλωστε, πολλές φορές μας έχει απασχολήσει.
Είναι γεγονός ότι η καθαριότητα είναι ελλιπής, όχι βέβαια μόνο φέτος, αλλά και πολλά προηγούμενα χρόνια.

Η μόνη διαφορά της φετινής χρονιάς με τις προηγούμενες, είναι ότι πέρσι δούλευαν στον τομέα αποκομιδής των απορριμμάτων 50 άτομα και φέτος 13, όπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Το ζήτημα αντιμετωπίζεται με «νύχια και με δόντια», χωρίς όμως – όπως είναι λογικό – να καταφέρονται και πολλά πράγματα με αυτά τα δεδομένα.

Για παράδειγμα, οι οδοκαθαριστές πλέον πηγαίνουν σε γειτονιές κατά ομάδες, ώστε να γίνεται σοβαρή δουλειά, ορίστηκε άτομο για τον καθαρισμό των παιδικών χαρών (που όμως δεν πρόλαβε να κάνει πολλά αφού χρειάστηκε να καλύψει κενά στα απορριμματοφόρα), γίνονται επαφές με καταστηματάρχες και επιχειρηματίες για την ορθότερη διαχείριση των σκουπιδιών τους κ.α.

Καλά όλα τα παραπάνω, και χίλια δίκια έχουν οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την βρωμιά της πόλης. Αλήθεια, όμως, αυτή την βρωμιά ποιος την προκαλεί; Ποιος ρυπαίνει τις παιδικές χαρές; Ποιος ρίχνει τα σκουπίδια στον δρόμο; Ποιος αφήνει όπου να' ναι τις σακούλες των απορριμμάτων του, για να μην λερώσει το χέρι του από τον κάδο; 

Σίγουρα όλοι οι παραπάνω είναι δημότες (έστω και επισκέπτες) της Βέροιας… Η υπηρεσία καθαριότητας δεν μπορεί… Ωστόσο τι θα γίνει; Θα αφήσουμε να χρονίζει η κατάσταση ή μήπως πρέπει να αρχίσουμε να φροντίζουμε και εμείς οι ίδιοι το «σπίτι» μας;

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/11, 1:27 μ.μ.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΤΟΜΑ,ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΩΝΤΑΣ.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΒΕΡΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ....Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΧΟΝΤΑΣ13/8/11, 7:02 μ.μ.

    Ο δ Αλεξανδρειας πηρε μεσο ΑΣΕΠ 45 ατομα εδω τους βολευουν τα ΔΙΜΗΝΑ τα οποια ειναι εκτος ΑΣΕΠ γιατι ετσι βαζουν τους δικους τους Οσο για τον κ.ΘΕΩΔΟΡΙΔΗ εχω να του πω οτι η πολη δεν καθαριζει με συμβουλες και παραινεσεις αλλα με ΠΡΟΣΤΙΜΑ. Αντεχει ομως το Πολιτικο ΚΟΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται ότι και στους άλλους Δήμους πρώτα ο Δήμος να προσλάβει ικανμό αριθμό ατόμων για τον καθαρισμό της πόλης και μετά να 'ρθούνε και τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ για όσους δεν είναι σωστοί μόνο έτσι θα μάθουμε γιατί με αναρτήσεις σε blog και παρακάλια δεν γίνεται δουλειά και εάν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος ο κύριος Θεοδωρίδης ας φύγει και να μπει κάποιος άλλος ο οποίος θα έχει την πυγμή να το κάνει γιατί απο την μία ο αντιδήμαρχος φωνάζει και οδείρεται για την κατάσταση με τα σκουπίδια αλλά απο την άλλη αντί να προβεί στις ανάλογες πράξεις προσπαθεί με χαιδέματα να ευαισθητοποιήσει τους καταστηματάρχες και τους πολίτες οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και οι περισσότεροι είναι στον κόσμο τους εάν δεν παρθούν μέτρα θα φθάσουμε στην επόμενη τετραετία και θα μιλάμε για τα σκουπίδια στην Βέροια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και βέβεα εμείς οι πολίτες φτέμαι αλλα πιο πολί φτένε οι δασκάλοι οπου δεν μαθένουν το σωστό διαχιριζμό του περιβάλοντος στα πεδία γιατί είναι μεγάλο έσχος όταν βλέπεις είτε μέσα στα σχολία είτε απο έξω τα παιδία να πετάνε τα σκουπίδια τους στο περιβάλον και ειδικά όταν ο κάδος τον σκουπιδιών είναι δίπλα τους.


    http://ete-wwwete.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/9/11, 4:41 μ.μ.

    Καλά, οι δάσκαλοι φταίνε για πολλά, όπως για το γεγονός ότι βγάζουν ανορθόγραφους μαθητές. Έλεος ρε φίλε, ούτε μια λέξη σωστά γραμμένη; Επίτηδες το κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι όπου η Βέροια βγάζει τόσους έξυπνους ανθρώπους αυτό ακριβός που είπες επίτηδες το κάνω με αυτόν τον τρόπο ήθελα να αποδείξω το τι κακό έχουν κάνει τα greeklish στους Έλληνες .
    Ειλικρινά μπράβο σου φίλε μου χωρείς να θέλω να ειρωνευτώ.

    http://ete-wwwete.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To 2o σου σχόλιο το έγραψες κι αυτό επίτηδες λάθος? Δ.Ν.Τ (Δεν Νομίζω Τάκη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο