Ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας για την μετάκληση αλλοδαπών εργατών

Από τον δήμο Βέροιας ανακοινώνονται στους εργοδότες που επιθυμούν να μετακαλέσουν υπηκόους τρίτων χωρών για μετάκληση εποχιακής εργασίας και εξαρτημένης εργασίας, τα παρακάτω:

Η διαδικασία της μετάκλησης στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών για εργασία περιλαμβάνει : α) μετάκληση για εξαρτημένη εργασία β) μετάκληση για εποχιακή εργασία.
Οι εργοδότες οι οποίοι επιθυμούν να μετακαλέσουν υπήκοο τρίτης χώρας για απασχόληση ακολουθούν την παρακάτω διαδικασία.
1) Υποβολή αίτησης, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2011, στο ΔΗΜΟ του τόπου κατοικίας τους (στην αντίστοιχη  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) ή της έδρας της επιχείρησης, η οποία θα περιλαμβάνει τον αριθμό, την ειδικότητα, την ιθαγένεια των υπηκόων τρίτων χωρών και το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους.
Οι υπηρεσίες της έδρας του Δήμου ή της αντίστοιχης Δημοτικής Ενότητας χορηγούν στον αιτούντα εργοδότη απόδειξη παραλαβής αιτήματος.
Ανάλογα με το είδος της απασχόλησης (εξαρτημένη, εποχιακή) η ανωτέρω αίτηση συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:
2α) Απαραίτητα Δικαιολογητικά Μετάκλησης για απασχόληση με σχέση εξαρτημένης εργασίας,  εκτός των απασχολουμένων στην αγροτική οικονομία :
·    Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, στην περίπτωση που ο αιτών εργοδότης είναι φυσικό πρόσωπο, από την οποία προκύπτει δηλωθέν εισόδημα, για το προηγούμενο της αίτησης οικονομικό έτος, τουλάχιστον 24.000 €.
·    Εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος στην περίπτωση που  ο αιτών εργοδότης είναι ατομική επιχείρηση ή στην περίπτωση που ο εργοδότης είναι νομικό πρόσωπο, αντίγραφο φορολογίας νομικού προσώπου, συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, προς την οικεία Περιφέρεια, στην οποία βεβαιώνεται η ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων, σύμφωνα με την 1008564/110/006Δ/25-1-2006 ΚΥΑ., που να αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση έχει πραγματοποιήσει κατά την προηγούμενη της αίτησης χρήση ακαθάριστα έσοδα, κατ’ ελάχιστο, ύψους 60.000 €.
·    Στην περίπτωση που ο εργοδότης είναι επιχείρηση θα πρέπει να προσκομισθούν επιπρόσθετα στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει συνάφεια της ειδικότητας του υπηκόου τρίτης χώρας με το αντικείμενο της επιχείρησης. Παράδειγμα: Ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου δεν μπορεί να καταθέσει αίτηση για την μετάκληση μάγειρα πολυνησιακής κουζίνας.
Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω εισοδηματικά κριτήρια αποτελούν το ελάχιστο όριο για τη μετάκληση ενός ή περισσοτέρων υπηκόων τρίτων χωρών

2β) Απαραίτητα Δικαιολογητικά Μετάκλησης για απασχόληση με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή για εποχιακή απασχόληση στην αγροτική οικονομία :
·    Αντίγραφο του Ε1 της φορολογικής δήλωσης (του 2011) στην οποία φαίνεται η καλλιεργήσιμη έκταση και το ύψος του ζωικού κεφαλαίου, κατά περίπτωση. Σε περίπτωση που η καλλιεργήσιμη έκταση είναι ενοικιασμένη θα προσκομίζεται αντίγραφο του μισθωτηρίου, στο οποίο θα εμφαίνετε η καλλιεργήσιμη έκταση.
·    Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, ότι καλλιεργείται από τον ίδιο η δηλωθείσα έκταση ή για τον αριθμό των εκτρεφόμενων ζώων, κατά περίπτωση.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΑΡΧΟΝΤΑΣ1/9/11, 4:20 μ.μ.

    Αντε να δουμε ποτε θα αποφασισουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ και να παρατησουν τις καφετεριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο