Συνεχίζεται η προετοιμασία του Δήμου Βέροιας για τα «Ελευθέρια» του 2012

Επαφές για το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των επετειακών εκδηλώσεων  για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Βέροιας πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η Οργανωτική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των κορυφαίων θεσμικών παραγόντων της πόλης.
Οι επαφές της επιτροπής εγκαινιάστηκαν με επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, όπου τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ενημερώσουν το Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονα, για το μέχρι σήμερα σχεδιασμό καθώς και τους στόχους και το πνεύμα των προτεινόμενων εορταστικών εκδηλώσεων.  

Κατά την επίσκεψη, η αντιπροσωπεία του δήμου, απαρτιζόμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκο Μαυροκεφαλίδη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, κ. Ηλία Τσιαμήτρο, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Π.Α. και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γιώργο Μιχαηλίδη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζωγιοπούλου και Δημοτική Σύμβουλο, κα. Χριστίνα Γαϊτάνου, τη Δημοτική Σύμβουλο, κα. Χρύσα Σαββαΐδου, το Διευθυντή της Κ.Ε.Π.Α, κ. Γιάννη Καμπούρη, το συνταξιούχο εκπαιδευτικό, κ. Δημήτρη Γκέκα και τη δημοσιογράφο, κα. Σοφία Γκαγκούση, παρέδωσε στο Μητροπολίτη ένα προσχέδιο των εκδηλώσεων και κατέθεσε τις ιδέες και τις προτάσεις της σχετικά με τα πεδία που δυνητικά θα μπορούσε να αναπτυχθεί κοινή δράση με την Ιερά Μητρόπολη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυροκεφαλίδης ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας εξέφρασε την άποψη πως «είναι ανάγκη η πόλη να παρουσιαστεί στον εορτασμό των ελευθερίων με ενιαίο πρόσωπο, αποφεύγοντας τις αποσπασματικές δράσεις όπως επίσης την επικάλυψη αλλά και τη χρονική ταύτιση των σχετικών εκδηλώσεων». Για το λόγο αυτό, πρότεινε «την κατάρτιση ενός ενιαίου σχεδίου δράσεων σε τομείς που υπάρχει κοινό ενδιαφέρον, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο». Τόνισε, επίσης, πως ο σχεδιασμός του δήμου προβλέπει μια διασπορά των εορταστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του 2012, με κορύφωσή τους κοντά στην ημερομηνία της επετείου, την 16η Οκτωβρίου.

Ο Μητροπολίτης Βέροιας συμφώνησε ότι ο εορτασμός των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Βέροιας (1912-2012) «αποτελεί κορυφαίο γεγονός και εκδήλωσε την προθυμία του να υπάρξει συνεργασία, όπου αυτή είναι δυνατή».  Παράλληλα, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι «ο σχεδιασμός της Ιεράς Μητρόπολης για το 2012 περιλαμβάνει ειδικό αφιέρωμα για την επέτειο των ελευθερίων που θα λάβει χώρα στη διάρκεια των επερχόμενων Παυλείων καθώς και την έκδοση ενός ημερολογίου με φωτογραφίες σχετικές με την απελευθέρωση της πόλης».

Το πρόγραμμα των επαφών έκλεισε με επίσκεψη των εκπροσώπων της επιτροπής στο Β’ Σώμα Στρατού όπου έγιναν δεκτοί από τον Υδ/κτη του Σώματος, Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο  Τόπη. Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον Υποδιοικητή για τις πρωτοβουλίες, τις  ενέργειες και τις προτάσεις τους, καταθέτοντάς του επίσης ένα προσχέδιο του μέχρι τώρα σχεδιασμού.  Από την πλευρά του, ο κ. Τόπης σχολίασε πως βρίσκει τον προτεινόμενο σχεδιασμό ενδιαφέροντα και δήλωσε ότι υπάρχει βούληση συνεργασίας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για ορισμό νέας συνάντησης στο τέλος Οκτωβρίου με στόχο τη σύγκλιση των επιμέρους προτάσεων σ’ ένα κοινό σχέδιο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.  

(στη φωτογραφία από αριστερά: οΓιάννης Καμπούρης, η Σοφία Γκαγκούση, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, η Χριστίνα Γαϊτάνου, ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο Ηλίας Τσιαμήτρος, η Χρύσα Σαββαΐδου και ο Δημήτρης Γκέκας)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Γιὰ νὰ δοῦμε, θὰ καταθέσουν οἱ ἀρχὲς κανένα στεφάνι στὴν προτομὴ τοῦ Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΒ΄ (τότε Διαδόχου καὶ Ἀρχιστρατήγου), Ἐλευθερωτοῦ ἢ θὰ ἀποσιωπήσουν τελείως τὴν συμμετοχή του, γιὰ νὰ μὴ θιγῇ ἡ... δημοκρατικὴ εὐαισθησία τῶν ταγῶν τοῦ μεταπολιτευτικοῦ καθεστῶτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο