Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί στην αξία που θα μπορούσε να έχει η ύπαρξη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας, η οποία καλείται να μεταφέρει τον παλμό της πόλης στο κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο του διευρυμένου Δήμου Βέροιας. Όπως φαίνεται όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας την περασμένη Τετάρτη, η Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και άλλες υπηρεσίες σπανίως (αν όχι καθόλου) δεν την λαμβάνουν υπόψη. 

Για του λόγου το αληθές, από τις 28 αποφάσεις – προτάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, οι 16 ούτε καν απαντήθηκαν, και από τις υπόλοιπες, μόνο μία-δύο είχαν κάποια σημαντική πρόοδο.
Τελικά, ποιος ο λόγος ύπαρξης ενός οργάνου, όταν απλά η φωνή τους είναι… βοούσα εν τη ερήμω;

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. να σου απαντησω σ αυτο;;
    η δημαρχος και το τοπικο συμβουλιο , εχουν κληρονομησει τα του προηγουμενου δημαρχου και των συμβουλων του , και ουτω καθ εξης .
    τα προβληματα των δημων μαζευτηκαν σιγα σιγα και εγιναν βουνο .
    εδω υπηρξε σχεδιο εκ των εξω , του οποιου το δολωμα τσιμπησαν οι δικοι μας και φτασαμε εδω που ειμαστε .
    η μοναδικη αιτια ειναι οι απανωτοι διορισμοι σε θεσεις που δεν απεδιδαν και δεν αποδιδουν εργο.
    ο αναγκαστικος δανεισμος των δημων για να πληρωνονται ολοι οι διορισμενοι , εφερε τον τοπο μας σ αυτο το χαλι .
    και δεν ειναι μονο αυτο , αλλα υπαρχει ενας περιεργος μηχανισμος , που απαγορευει την εργασια σε οποιον θελει να εργαστει . αναγκαστικα ολα υπολειτουργουν , ή δεν λειτουργουν καθολου .
    οι δημοτικες αρχες δεν ξερουν απο που να πιαστουνε , και αυτος ειναι ο λογος που δεν δινουν σημασια σε παρασυμβουλια .
    στελνουν καθε μερα την δημοτικη αστυνομια για προστιμα , μπας και κλεισουν καμια τρυπα , αλλα ξερουμε ολοι καλα οτι μονο αν απαλαχτουνε οι δημοι απ τα καρκινωματα θα δουμε κατι στον οριζοντα .
    τοσοι αχρηστοι υπαλληλοι επι τοσο τον μηνα ισον τοσο .
    αν δειτε τι ποσα ξοδευει ο δημος για να ταιζει το κηφηναριο , θα παθετε πλακα .
    δυστυχως αδικα μαζευεστε και προσπαθειτε .
    αν καποιος θελει να αγωνιστει πραγματικα , πρεπει να δει τα πραγματα με αυτη την λογικη . να ζητησετε να μαθετε τι ξοδευει ο δημος , που τα δινει και γιατι . πατε απ την δευαβ και απαιτηστε να μαθετε ποσοι -εργαζονται-εκει και ποσο αμοιβονται,και ζητηστε την αποδοση εργου που γινεται .
    μονο ετσι θα βοηθησετε τον τοπο αν πραγματικα τον αγαπατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/9/11, 6:47 μ.μ.

    Σωστός ο Φοίνικας. Η δήμαρχος πόσους συνεργάτες τελικά έχει; Τι άραγε προσφέρουν στο δήμο; Ποια είναι οι δουλειά τους; Γιατί δεν τα λέτε αυτά; Η αντιπολίτευση τι κάνει; Γιατί δε ρωτάει να μάθει πόσοι εργάζονται, πότε προσλήφθηκαν, πόσα παίρνουν; και να τα μάθουμε όλοι εμείς τα στοιχεία αυτά και να βγάλουμε συμπεράσματα; Άιντε, παραπάει το πράγμα με τους μηχανισμούς και τα κηφηναριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/9/11, 11:19 π.μ.

    Εμείς ως πολίτες της ΒΕΡΟΙΑς έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε γιατί τις περισσότερες φορές απουσιάζει η δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι απο τις συνεδριάσεις αυτές,μήπως δεν τους νοιάζουν τα θέματα που λέγονται οι δεν βαριέσαι,με χαζαμάρες θα ασχολούμαστε!!!Ενώ θέματα όπως τραπεζοκαθίσματα και άλλα πολλά έχουν ΜΙΑ ουσία,κορόιδα πολίτες.Καλά κάνετε αφού σας ψηφίσαμε οι ΗΛΙΘΙΟΙ θα ξαναζητήσετε ψήφους ..... θα πάρετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγγέλογλου Ιωάννης3/9/11, 3:03 μ.μ.

    Το ότι ο Φοίνικας1957, χρησιμοποιεί προστακτική δευτέρου προσώπου σε συνδυασμό με την ανωνυμία του, συνηγορεί υπέρ της συνειρμικής τοποθέτησής του, αν όχι στην στάχτη, οπωσδήποτε στη χόβολη και τη θαλπωρή της εκ του ασφαλούς κριτικής και αμετροέπειας.
    Ιδού η Ρόδος ιδού και το Δημοτικό συμβούλιο, σαλταδόρε μου... Γιατί μάλλον στο Lido της αφέλειάς σου κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι, οπότε σου φαίνεται παιχνιδάκι να βγάζεις γλώσσα.
    Γράψε κάποιο (επώνυμο) άρθρο, κόπιασε στα προ ημερησίας, κάνε παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο… Άντε μπράβο, λεβέντη μου, να δούμε όλοι το πολιτικό σου σθένος….
    Γιατί με παρόμοιες ανοησίες καλά κάνεις και παραμένεις ιδανικός και ανάξιος σχολιάκιας. Κι αντί για αδέσποτες παραινέσεις και συμβουλές, καλύτερα θα ήταν ν΄ ασχοληθείς με την συλλογή ραδικιού αφού έχεις ψηλό ομολογουμένωςΙQ ή αλλοιώς, γιατί όχι; Να καλλιεργήσεις βρούβα. Σαφώς και προτιμητέα στην περίπτωσή σου όμως, είναι η επιλογή μιας άλλης πρακτικής γνωστή ως ... βούβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο