Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε λύκεια της Ημαθίας - Ήρθαν τα πρώτα νέα βιβλία

Τέσσερα λύκεια τελούν υπό κατάληψη στην Ημαθία, από τα έξι που ήταν μέχρι χθες το πρωί, από μαθητές που αντιδρούν για την έλλειψη σχολικών βιβλίων, αλλά και από ορισμένους που θέτουν αιτήματα και για την μεταφορά των μαθητών.
Συγκεκριμένα, βρισκόταν υπό κατάληψη μέχρι χθες το βράδυ τουλάχιστον το 1ο ΓΕΛ Βέροιας, το 1ο και 2ο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, ενώ έληξε χθες το πρωί η κατάληψη του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας και του ΓΕΛ Μελίκης.  

Ωστόσο, σύμφωνα με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει έρθει μεγάλος αριθμός σχολικών βιβλίων και τις επόμενες μέρες θα μοιραστούν στα σχολεία. Συνεπώς, φαίνεται πως ο λόγος των καταλήψεων που αφορά τα βιβλία εκλείπει.

Η ίδια κατάσταση ισχύει με τα σχολικά βιβλία και στα δημοτικά σχολεία του Νομού, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλο, καθώς έχει έρθει σημαντική ποσότητα αντιτύπων και διανέμονται ήδη στα σχολεία.

 Αίτημα μεταφοράς θέτει το 1ο ΓΕΛ Βέροιας

Πέρα από το αίτημα που θέτουν για την έλλειψη των βιβλίων, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ θέτουν ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την μεταφορά τους από τα ΚΤΕΛ, θέμα που έθεσαν άλλωστε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας, την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που ορίζουν τα των συμβάσεων μεταξύ των Δήμων και των αναδόχων του έργου της μεταφοράς των μαθητών, η δωρεάν μεταφορά των μαθητών γίνεται για αποστάσεις πάνω των 4 χιλιομέτρων.

Έτσι, οι μαθητές που φοιτούν στο 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, στο Πανόραμα της Βέροιας, δεν δικαιούνται δωρεάν μεταφορά, αλλά μισό εισιτήριο, αν μένουν στην περιοχή της πλατείας Ωρολογίου ή σε άλλα σημεία της Βέροιας, σε απόσταση κάτω των 4 χιλιομέτρων από το σχολείο.

Πηγή: Εφημ. "Λαός", συντάκτης Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο