Ο Δήμος Βέροιας απαντά στις καταγγελίες της «Χρυσής Αυγής» για διαδικτυακή λογοκρισία

Στις καταγγελίες της Τ.Ο. της "Χρυσής Αυγής" σχετικά με την υποτιθέμενη διαδικτυακή τους λογοκρισία, απαντά ο δήμος Βέροιας, τονίζοντας πως "οι καταγγελίες είναι παντελώς ατεκμηρίωτες και ως εκ τούτου ανυπόστατες, απαντώνται ωστόσο προς άρση των όποιων παρερμηνειών ή εντυπώσεων".

Το πλήρες απαντητικό κείμενο έχει ως εξής:  

"Σε απάντηση καταγγελίας της Τοπικής Οργάνωσης Ημαθίας καθώς και του Μετώπου Νεολαίας Βέροιας της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» σχετικά με τον αποκλεισμό πρόσβασης σε ιστοσελίδες του κόμματός τους μέσω των «Σημείων Ελεύθερης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Hotspot)» που παρέχεται δωρεάν στους δημότες και επισκέπτες της πόλης, ανακοινώνονται τα εξής:

Ο Δήμος Βέροιας δεν λογοκρίνει ούτε και αξιολογεί το περιεχόμενο κάθε Ιστοσελίδας που υπάρχει ήδη ή δημιουργείται ή τροποποιείται ή καταργείται κάθε στιγμή στο Διαδίκτυο. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας φιλτραρίσματος διαδικτυακού περιεχομένου Websense (www.websense.com) προκειμένου να προστατεύει τους χρήστες του ελεύθερου Δικτύου της πόλης από την κατάχρηση της ίδιας αυτής ελευθερίας στην οποία προβαίνουν άλλοι χρήστες, μέσω δημοσιεύσεων και αναρτήσεων που κατηγοριοποιούνται από την εταιρεία σε γενικές γνωστικές κατηγορίες όπως (ενδεικτικά): Εγκληματικές δραστηριότητες (Criminal activity), Intolerance & Hate (Μισαλλοδοξία-Μίσος, στην οποία αυτόματα κατηγοριοποιήθηκαν οι Ιστοσελίδες της «Χρυσής Αυγής»), Violence (Βία), Weapons (Όπλα), κτλ και ενδέχεται να προσβάλλουν συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές και αξίες ή να προκαλούν ενδεχόμενη τέλεση ποινικά κολάσιμων πράξεων. Αυτό γίνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη από όλους ανεξαιρέτως τους δημόσιους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες δωρεάν διαδικτύου.

Επαναλαμβάνεται λοιπόν με ιδιαίτερη έμφαση ότι ουδεμία τεχνική ή ουσιαστική συμμετοχή έχει ο Δήμος Βέροιας στον ονομαστικό αποκλεισμό Ιστοσελίδων που υπάγονται από την Εταιρεία Ελέγχου στις παραπάνω κατηγορίες, καθώς η εν λόγω υπαγωγή γίνεται με ειδικούς αλγορίθμους και διαδικασίες, κοινούς στο Παγκόσμιο Διαδίκτυο και σε κάθε περίπτωση με ευθύνη της εταιρίας-παρόχου των συγκεκριμένων υπηρεσιών φιλτραρίσματος, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ελέγχου.

Ο Δήμος Βέροιας είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα όχι μόνο στον τομέα παροχής υπηρεσιών ελεύθερης πρόσβασης στους δημότες και επισκέπτες του αλλά μεταξύ άλλων και στην παροχή προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών τηλεφροντίδας και τηλειατρικής, ηλεκτρονικής διαβούλευσης και τουριστικής υποστήριξης. Οι καταγγελίες είναι παντελώς ατεκμηρίωτες και ως εκ τούτου ανυπόστατες, απαντώνται ωστόσο προς άρση των όποιων παρερμηνειών ή εντυπώσεων".

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Ἂν ἡ ἑταιρεία websense αὐτομάτως ἀπέκλειε τὶς σελίδες τοῦ ΠΑ.ΣΟ.Κ. λόγω μίσους/μισαλλοδοξίας, ἐπειδὴ ὁ ἀντιπρόεδρος τῆς σοσιαλιστικῆς κυβερνήσεως μᾶς ἀπεκάλεσε «κοπρῖτες», ὀ Δῆμος Βἐῤῥοίας θὰ ἐξακολουθοῦσε νὰ χρησιμοποιῇ τὶς ὑπηρεσίες της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/11, 5:41 μ.μ.

    Χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες της Websense πολλά χρόνια τώρα, για την προστασία του εταιρικού δικτύου της εταιρείας που εργάζομαι. Το θετικό με την Websense αλλά και τις περισσότερες συναφείς εταιρείες είναι ότι δεν κάνουν, απλοϊκώς, filtering με βάση τυχαία keywords (λέξεις κλειδιά, π.χ. κοπρίτης, διότι έτσι θα "κόβονταν" η σάτιρα, τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ που αναπαράγουν την εν λόγω δήλωση, θεατρικά έργα, κτλ), αλλά αντίθετα, "τρέχουν" δυναμικούς αλγορίθμους και σκριπτάκια τα οποία συν-εξετάζουν ένα σωρό άλλες παραμέτρους ΕΚΤΟΣ από λέξεις-κλειδιά, όπως π.χ. σελίδα προέλευσης, σελίδα αναχώρησης, παραμονή στην ιστοσελίδα, εσωτερικές σελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά και συνεξετάζουν το ranking κάθε σελίδας σε αντίστοιχα, ανταγωνιστικά δίκτυα. Αυτά σε αδρές γραμμές.

    Δε με νοιάζει τι κάνει ο Δήμος Βέροιας, ας μαζέψει κάνα σκουπίδι. Δε με νοιάζει τι κάνει και η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ ή η Παπαρήγα. Αλλά σε τεχνικές κουβέντες, φίλε σχολιαστή Demetrie, αυτο-προστατέψου και μην εκτίθεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/9/11, 11:08 μ.μ.

    μου φαίνετε ο δήμος παίζει με την νοημοσύνη μας..

    απλά ο δήμος μεταβιβάζει την ευθύνη αλλού δλδ στην εταιρία.. αλλά ο αποκλεισμός ισχύει

    δλδ ο δήμος συνεργάζεται με μια εταιρία που αποκλείει πολιτικούς η και ιδεολογικους αντιπάλους..??

    και που ξέρουμε εμείς τι άλλα αποκελειει και για πιό λόγο ...

    δλδ ο δήμος νοιάζεται για το που θα μπαίνει ο καθένας στο ''ελεύθερο'' δίκτυο που διαθέτει και ποιός ο ρόλος της ΔΗΕ..?? μας εβαλε μια εταρια λογοκρισιας και μιλαει για πρωτοπορια στην Ελλάδα..?? πολλά περίεργα..

    δεν ξέρω και πολλά απο ιντερνετ πάντως αφού ο δημος γνωρίζει τώρα.. εαν θέλει μπορεί να το αλλάξει .. αλλά αν δεν θέλει πετάει το μπαλάκι και τις ευθύνες αλλού... πάντως βλέπω να πεφτουν σωρεία οι καταγγελίες από πολλούς χρήστες.. πάντα φιλικά Μαράκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/9/11, 12:24 π.μ.

    Από το antepithesh.net (ενότητα Βίντεο, κάτω κάτω):

    "Όσους τάφους κι αν γκρεμίσετε, τις Αξίες και τα Ιδανικά δε θα τα γκρεμίσετε ποτέ γιατί είστε πολύ μικροί. Ακόμα κι αν κρατάτε κρυφή τη λίμνη στην οποία πετάξατε τις στάχτες του για εμάς κάθε λίμνη είναι αρκετή για να θυμόμαστε τους Μεγάλους Άνδρες της Ιστορίας. Ρούντολφ Ές, θα ζεις για πάντα στην ψυχή κάθε λευκού Εθνικιστή!"

    Αυτός καλέ δεν ήταν κολλητός με κάτι αλάνια που βασάνισαν ζωντανούς, ξεδόντιασαν, ξενύχιασαν, ξεμάλλιασαν, βίασαν, σκότωσαν και έκαψαν εκατομμύρια παιδάκια, γυναίκες και παλληκάρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι γνωστές οι ναζιστικές θεωρίες των εθνικιστών και, φυσικά, μη αποδεκτές από την συντριπτική πλειοψηφία (ευτυχώς) των Ελλήνων.

    Ωστόσο, τίθεται ένα θέμα: Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αντίθετη άποψη, όσο ακραία και αν είναι; Με τον ίδιο - απαράδεκτο - τρόπο που κάνουν και αυτοί;

    Έχουμε κατά καιρούς κατηγορηθεί, επιπληχτεί μέχρι και απειληθεί (από κάποιους φαιδρούς βέβαια το τελευταίο) επειδή έχουμε δημοσιεύσει κάποιες κείμενα της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής (όλες δεν μπορούμε γιατί φροντίζουν τα κείμενα τους να τα καθιστούν μόνοι τους μη δημοσιεύσιμα).

    Ωστόσο, επιμένουμε: Δεν έχουμε να φοβηθούμε από τους ακραίους. Όσο τους φοβόμαστε, τόσο τους ενδυναμώνουμε. Η κοινωνία είναι αυτή που θα τους απομονώσει. Αν δεν μπορέσει, και η λαίλαπα του φασισμού την κυριεύσει, θα είναι άξια της μοίρας της.

    Και τότε, θα βρεθούν κάποιοι "ξένοι" να μας σώσουν (βλεπε Ρώσους, Άγγλους, Αμερικανούς) και η ιστορία θα αρχίσει να επαναλαμβάνεται...

    Σχετικά με την "φίμωση" της Χ.Α. από τον Δήμο ή την εταιρία, θα πρέπει να παραδεχτούν οι εθνικιστές πως οι απόψεις τους αγγίζουν (αν δεν τα ξεπερνούν) τα συνταγματικά όρια (βλέπε το προηγούμενο σχόλιο).

    Βέβαια, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο ντόρος από το τίποτα, αποτελεί διαφήμιση και πες - πες, όλο και κάποιος ίσως "τσιμπήσει". Εκεί είναι που πρέπει να δείξει το σθένος της η κοινωνία.

    Το θέμα έχει πάντα ενδιαφέρον και η... φλυαρία πολλές φορές μας κυριεύει, για αυτό και αν μας συμπαθάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/9/11, 9:25 π.μ.

    Πως θα νιώθατε όλοι εσείς οι γονείς που σπίτι σας έχετε την δυνατότητα να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τα κακώς κείμενα του Διαδικτύου (τσόντες, βία κλπ) με οποιοδήποτε τρόπο (παρακολούθηση, πρόγραμμα γονικού ελέγχου) αν το παιδί σας μπορούσε να μπει από το Veria_wifi οπουδήποτε θέλει χωρίς να το ελέγχετε;
    Ή όλοι οι παιδεραστές μπαίναν ανενόχλητοι στα site της αρεσκείας τους;
    Μήπως τότε θα κατηγορούσατε τον Δήμο ότι είναι ξέφραγο αμπέλι;
    Μηπως θα τον βλέπαμε στα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων.
    Κανένα free wifi (ιδιαίτερα δημόσιο) δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, πρέπει να προστατεύει τους ανήλικους χρήστες και να προστατεύεται από την κακή χρήση κάποιων άλλων. Ώστε να απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι τις υπηρεσίες του. Όποιος θέλει μία καθαρα δική του σύνδεση , πάροχοι υπάρχουν αρκετοί, ας την χρησιμοποιήσει όπως θέλει για να μπαίνει όπου θέλει.
    Και κάτι τελευταίο. Ας αναρωτηθούν οι συγκεκριμένοι κύριοι γιατί οι διάφορες υπηρεσίες στο διαδίκτυο τους έχουν χαρακτηρισμένους ως intolerance - hate ή οπωσδήποτε αλλιώς. Αν την διεύθυνση e-mail μου την χαρακτηρίσουν ως spam (ανεπιθύμητη αλληλογραφία) κανείς δεν θα δέχεται στα εισερχόμενα mail μου. Θα φταίει o τελικός αποδέκτης ή η google, yahoo, και όλα τα antivirus που κυκλοφορούν στον κόσμο;
    Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας

    Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/9/11, 2:26 μ.μ.

    Πλάκα μας κάνουν.. Δλδ οταν τα παιδια πανε στα ιντερνετ καφε τα ελεγχεις? Η μηπως δν πανε? Οσο για τους παιδεραστες και τις τσοντες υπαρχει και η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος η μηπως ξερουμε τι λογοκρισια κανει αυτη η εταιρια.. Δε λεω καλο ειναι να υπαρχει καποιος ελεγχος αλλα οχι με βαση αυτα που αρεσουν η δν αρεσουν στο δημο η στον καθε δημο.. Η καταγγελια εγινε απο ενα κομμα και δυστυχως η ευτυχως ΙΣΧΥΕΙ το δοκιμασα και δν μπαινεις στις συγκεκριμενες σελιδες. Δλδ αν η εταιρια βαλει την σελιδα του δημου στην κατηγορια κλοπες καταχρηση χρηματος λογω πασοκ καθ δντ κτλ δεν θα μπορει ο δημος να μπαινει στην ιδια του την σελιδα?? Χαχα ερε γελια . Απο οτι βλεπω καποιος κανει τα στραβα ματια για πολλα θεματα.. Και απο την στιγμη που παιζουν κομματα στην μεση παιζονται κομματικα παιχνιδια. Παντως το διαδικτυο πρεπει να παραμεινει ελευθερο χωρις εταιριες νταβατζηδων να ελεγχουν που θα μπαινουμε και που οχι. Για τα ποινικα θεματα ας ασχοληθει η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος αυτή ειναι και η δουλεια τους ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! και οχι μια ιδιωτικη εταιρια που δν ξερουμε και σε ποιον ανηκει. Αυτα.. Να είστε καλά Τάκης ιντερνετ καφε τα ελεγχεις? Η μηπως δν πανε? Οσο για τους παιδεραστες και τις τσοντες υπαρχει και η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος η μηπως ξερουμε τι λογοκρισια κανει αυτη η εταιρια.. Δε λεω καλο ειναι να υπαρχει καποιος ελεγχος αλλα οχι με βαση αυτα που αρεσουν η δν αρεσουν στο δημο η στον καθε δημο.. Η καταγγελια εγινε απο ενα κομμα και δυστυχως η ευτυχως ΙΣΧΥΕΙ το δοκιμασα και δν μπαινεις στις συγκεκριμενες σελιδες. Δλδ αν η εταιρια βαλει την σελιδα του δημου στην κατηγορια κλοπες καταχρηση χρηματος λογω πασοκ καθ δντ κτλ δεν θα μπορει ο δημος να μπαινει στην ιδια του την σελιδα?? Χαχα ερε γελια . Απο οτι βλεπω καποιος κανει τα στραβα ματια για πολλα θεματα.. Και απο την στιγμη που παιζουν κομματα στην μεση παιζονται κομματικα παιχνιδια. Παντως το διαδικτυο πρεπει να παραμεινει ελευθερο χωρις εταιριες νταβατζηδων να ελεγχουν που θα μπαινουμε και που οχι. Για τα ποινικα θεματα ας ασχοληθει η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος αυτή ειναι και η δουλεια τους ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! και οχι μια ιδιωτικη εταιρια που δν ξερουμε και σε ποιον ανηκει. Αυτα.. Να είστε καλά Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/9/11, 4:25 μ.μ.

    για τον ανώνυμο παραπάνω..

    και η δήμαρχος είναι κολλήτή με κάποιους που μας φέραν τους ξένους - δντ - παγκόσμιους τοκογλύφους να μας ελέγχουν, μας έχουν φέρει τόση δυστυχία στην πατρίδα μας, χρέη σε σημείο αυτοκτονίας, ναρκωτικά μέχρι θανάτου, τόσους λαθρομετανάστες που βιάσουν δολοφονούν, σκοτώνουν, βλέπε ζεύγος Μειμαρίδη και τα ανήλικα Ελληνόπουλα στο Διαβατό.

    Χάσαμε την ελευθερία μας από τους φίλους της δημάρχου και τη διαδικτυακή μας ελευθερία από όσα βλέπω..

    Όσο για τον Ες τον έκρινε η Ιστορία των νικητών.. όπως έκρινε και πολλούς άλλους..

    για να μην μιλήσουμε για άλλα της παρέας της δημάρχου Ίμια.. υπόθεση Οτσαλάν.. χρηματιστήριο.. Ναυάγιο Σαμίνα.. αποτέλεσμα ήταν 83 νεκροί.. και Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου.. με χιλιάδες νεκρούς, γυναικόπεδα, αμάχους, αγέννητα βρέφη αλλά για αυτά δεν καταδικάζετε κανένας..

    αυτά τα ξεχνάει ο κοσμάκης.. με απλό και ''ελεύθερο'' τρόπο απλά δεν τον αφήνεις να έχει πρόσβαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/9/11, 4:13 μ.μ.

    Να σας θυμίσω πριν 8 χρόνια περίπου ο ιδιοκτήτης της "Μακεδονια τηλεπικοινωνίες" κατηγορούνταν για διακίνηση πορνογραφικού υλικου παιδικού περιεχομένου. Φυσικά αθωώθηκε γιατί η διακίνηση γινόταν απο κάποιο πελάτη του που του πουλούσε ιντερνετ αλλά στη ΣΔΗΕ φαινόταν η δικιά του διεύθυνση. Φανταστήτε λοιπόν να συμβεί το ίδιο και στο Δήμο!!! Άρα ορθώς υπάρχουν φραγμοί. Τώρα στο θέμα των ιντερνετ καφέ, οι σωστοί επαγγελματίες του χώρου έχουν κοφτήρια και ελέγχουν τι βλέπουν τα παιδιά μας. Σίγουρα κανένας δεν θέλει τα πιτσιρίκια να παίζουν μ...κια στο μαγαζί του, και σίγουρα δεν θέλει το νόμιμο μαγαζί του να το κάνει καζίνο! Τώρα για τους παρανομούντες ... ας πρόσεχαν οι γονείς. Σωστά υπάρχει πρόγραμμα ελέγχου περιεχομένου στο δημόσιο ιντερνετ. Τώρα το θέμα με τους Χρυσαυγίτες μπορούσε να λύθεί αν ήθελε η Δημοτική Αρχή δίνοντας εντολή στους διαχειριστές παράκαμψης αυτών των φραγμών και το θέμα θα τελείωνε εκεί. Αλλά ας το ψάξουν και αλλού τα παλικάρια των SS γιατί ο παγόσμιος ιστός τους κατατάσει στην κατηγορία της Αλ Κάιντα! Επειδή στην Αθήνα βγήκε δημοτικός σύμβουλος γνωστός gay πρέπει να βγούν όλοι οι gay να διαμαρτυρηθούν γιατί τους κόβουν τα site ως sex?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά, αυτό με τους gay είναι λίγο άστοχο, καθώς δεν σημαίνει ότι όποιος είναι ομοφυλόφιλος ταυτίζεται και με τις σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

    Από εκεί πέρα, τα παραπάνω είναι ενδιαφέροντα και, θεωρούμε, αποτυπώνουν την σωστή αντιμετώπιση του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/9/11, 6:18 μ.μ.

    Αποποιείται τις ευθύνες του ο Δήμος Βέροιας για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από το διαδίκτυο

    Η Τ.Ο. Ημαθίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή με αίσθημα ευθύνης έναντι της τοπικής κοινωνίας και πιστή στην πάγια πολιτική της επιλογή να απέχει της διάδοσης ψευδών γεγονότων, αλλά και να τα ξεσκεπάζει όταν αυτά διασπείρονται, παρουσιάζει με το παρόν δελτίο τύπου την υποκρισία του Δήμου Βέροιας και την απάτη της απάντησης του αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες μας για διαδικτυακό αποκλεισμό του Κινήματός μας.

    Την 13/09/2011 δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο η απάντηση του Δήμου Βέροιας στις σχετικές καταγγελίες με την οποία οι δημοτικές αρχές της πόλης μας προσπαθούν να αποποιηθούν των πολιτικών τους ευθυνών γι’ αυτή τη συνεχιζόμενη λογοκρισία εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Περιοριζόμενοι σε μία εκτενή αναφορά της υπηρεσίας φιλτραρίσματος που χρησιμοποιείται στο «ελεύθερο» διαδίκτυο που διαθέτει ο Δήμος Βέροιας και των τρόπων που αυτή λειτουργεί, προσπαθούν παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη να μας πείσουν πως οι ίδιοι δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για το γεγονός ότι η πρόσβαση στην κομματική ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, όπως και σ’ εκείνη του Μετώπου της Νεολαίας της συνεχίζει να παραμένει αποκλεισμένη.

    Μάλιστα, δε διστάζουν να χαρακτηρίσουν ως ατεκμηρίωτες τις καταγγελίες μας σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να υποβαθμίσουν το τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα που γεννά η ανελεύθερη στάση τους. Μια στάση που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, θυμίζοντάς μας τις μαύρες εποχές των καθεστώτων του (αν)υπαρκτού σοσιαλισμού με τα οποία φαίνεται πως δεν έχουν, δυστυχώς, μόνο ονομαστικού χαρακτήρα σχέση...Όμως οι κύριοι αυτοί στον πανικό τους ν’ αποδείξουν πόσο «καλοί δημοκράτες» είναι «ξέχασαν» να μας δώσουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες που αναγράφονται στο site της υπηρεσίας φιλτραρίσματος που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα.

    Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο www.websense.com αναφέρεται ξεκάθαρα πως η εταιρία παρέχει την δυνατότητα στους πελάτες της να αφαιρέσουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες από τις αυτόματες κατηγοριοποιήσεις των φίλτρων της. Κάτι που ο Δήμος Βέροιας δεν έπραξε συμμετέχοντας, το λιγότερο δια συνειδητής παραλείψεως, στον αποκλεισμό εν έτει 2011 ενός κόμματος από το διαδίκτυο που προσφέρει με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και «δημοκρατικής» συμπεριφοράς.

    Η Χρυσή Αυγή απαιτεί από τον Δήμο Βέροιας ισότιμη αντιμετώπιση όλων τον πολιτών του-φορολογουμένων Ελλήνων και όχι επίδειξη μεροληπτικής στάσης. Τη στιγμή της σύνταξης αυτού του δελτίου δεν έχει ακόμη αρθεί ο αποκλεισμός των σελίδων του κόμματός μας, παρά του ότι ο Δήμος έχει τη σχετική δυνατότητα ως πελάτης της Websense. Οι δημοτικές αρχές στην απάντησή τους όχι μόνο πουθενά δεν αναφέρουν την πρόθεση να άρουν τον αποκλεισμό αποκαθιστώντας, έτσι, το ίδιο το Σύνταγμα που διατείνονται πως υπηρετούν και συγκεκριμένα τις αρχές της ισότητας και της ελευθερίας του λόγου, αλλά αντίθετα εμπαίζουν με τον πλέον αισχρό και πολιτικά ανήθικο τρόπο την κοινωνία της Βέροιας επιρρίπτοντας αλλού τις ευθύνες της στυγνής λογοκρισίας και αποκρύπτοντας αμελώς τις δικές τους ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς τους κυρίους ο Άρειος Πάγος δε ζητά τη γνωμοδότηση της Websense προκειμένου να αποδεχθεί τη σύσταση και λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος..

    Για τη Χρυσή Αυγή αποτελεί τιμή κάθε προσπάθεια φίμωσης από αυτό το καθεστώς της προδοσίας και της εθνικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, αποτελεί όμως επίσης υποχρέωση και η αντιμετώπιση αυτών των προσπαθειών στα πλαίσια του Αγώνα της για Εθνική και Κοινωνική αφύπνιση.

    Εκ του γραφείου τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή-Τ.Ο Ημαθίας

    *ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΥΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

    http://xathess.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο