Ματαιώθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Βέροια

Δεν πραγματοποιήθηκε, τελικά, η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Βέροια, αφού αγανακτισμένοι πολίτες και οργανώσεις της Αριστεράς έκαναν κατάληψη στο οδόστρωμα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβερνητικής πολιτικής. Αν και αρχικά η πρόθεση των διαδηλωτών φαινόταν πως είναι η απομάκρυνση των επισήμων και όχι ματαίωση της παρέλασης, δόθηκε εντολή από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη να μην πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι ο κόσμος που είχε συρρεύσει εντός του χώρου που θα διεξαγόταν η παρέλαση ήταν πολύς και, ενδεχομένως, προς αποφυγή επεισοδίων.  

Η κίνηση αυτή από κάποιους πολίτες χειροκροτήθηκε, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που εκδήλωσαν την δυσαρέσκειά τους για την ματαίωση της παρέλασης.

Τις επόμενες ώρες θα αναρτηθούν βίντεο από τις διαδηλώσεις, τις δηλώσεις της Δημάρχου Βέροιας για το θέμα και τις στιγμές έντασης που επικράτησαν σε πολλές περιπτώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Ἔκτακτη εἴδησι – μόλις δημοσιεύθηκε τὸ ἀκόλουθο τηλεγράφημα:

    Συγχαίρουμε τους πιστούς στο όραμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων οργανωμένους οπαδούς μας στη Βέροια. Με τη δυναμική διαδήλωσή τους ματαίωσαν την παρέλαση για τη φασιστική γιορτή της 28ης Οκτώβρη. Στη σύγχρονη πολυ-πολιτισμική, πολυ-τραπεζική κοινωνία που χτίζουμε, δεν επιτρέπονται κατάλοιπα και νοσταλγοί εθνικής ανεξαρτησίας.

    Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές με τα πανώ με τα κόκκινα γράμματα, χωρίς την ντεμοντέ ελληνική σημαία, οι οποίοι προέταξαν τα στήθη τους για να μη γιαουρτωθεί η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διοίκησης Ελλάδας, η γ.γ. Πολυ-πολιτισμού και Τουρισμού συντρόφισσα Λίνα Μενδώνη. Οι αγανακτισμένοι είναι άξια τέκνα του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης και είμαστε βέβαιοι ότι χέρι-χέρι, μαζί με την συνεργαζόμενη αντιπολίτευση τύπου Κώστα Καραπαναγιωτίδη και, όπου χρειάζεται, τα σοσιαλιστικά μας ΜΑΤ, θα μας βοηθήσουν και στο μέλλον να αποτρέπουμε οποιαδήποτε ελληνική εθνικιστική προπαγάνδα, όπως είναι οι παρελάσεις.

    Τέλος, προτρέπουμε την υπουργό αντεθνικής Παιδείας συντρόφισσα Άννα Διαμαντοπούλου να συνεχίσει το έργο που εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος* και από δω και στο εξής να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις παρελάσεις όχι μόνο των Λυκείων αλλά και όλων των σχολείων.

    ΓΕΝΙΚΗ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    καὶ γιὰ τὴν ἀντιγραφή,
    Χατζηνικολάου Δημήτριος

    * Σ.Σ.: Ὁ Κωνσταντῖνος Λογοθετόπουλος ἦταν ὑπουργὸς Παιδείας καὶ κατόπιν πρωθυπουργὸς στὴν Κατοχικὴ κυβέρνησι τῶν δοσιλόγων. Ἐπὶ τῶν ἡμερῶν του, ἀπαγορεύθηκαν οἱ δοξολογίες καὶ οἱ παρελάσεις γιὰ ἐθνικὲς ἑορτές, ἀρχῆς γενομένης ἀπὸ τὴν 1η ἐπέτειο τοῦ ΟΧΙ (28 Ὀκτωβρίου 1941) καὶ τὴν 25η Μαρτίου 1942._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/10/11, 2:34 μ.μ.

    Εξαιρετικο το σχολιο και πληρως αληθινο...Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/11, 5:09 μ.μ.

    Ο κυρ αντιπεριφεριαρχης Κωστας Καραπαναγιωτιδης νομιζε οτι θα τραγουδισει και μπηκε μεσα στον κοσμο,αλλα το καταλαβε αραγες? Δεν ειναι χορος κυριοι ειναι ο λογος και η φωνη μας- των πολιτων- και ΟΧΙ των πολιτικων!!!Κριμα ομως για μια τετοια μερα που οι ΕΛΛΗΝΕΣ και μαλιστα ο ΜΕΤΑΞΑΣ ειπε το ΟΧΙ στους ιταλους, να λεμε εμεις οι νεοτεροι ΕΛΛΗΝΕΣ -ΟΧΙ- στο αλλαλουμ της κυβερνησης και των καλοφαγαδων της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαλάω παρελάσεις28/10/11, 7:13 μ.μ.

    θέλετε να μας δώσετε λίγα απο αυτά που πήρατε? Έστω την συνταγή??
    Φασιστόχαπα λέγονται?
    Καταλάβατε γιατί όλη η Ελλάδα ήταν σήμερα ενάντια στις παρελάσεις?
    Τους έλειπε το εθνικό φρόνημα λέτε?
    Ε ρε νύχτα που υπάρχει ακόμα,κρίμα γιατί είστε και το μέλλον του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/10/11, 8:06 μ.μ.

    Απο όσο ξέρω, το ΠΧΙ το είπαμε τότε, ο λαός με τους άρχοντές τους. Αυτοί που ματαίωσαν την παρέλαση, καρατούσαν κόκκινα, μαύρα, πορτοκαλιά, κίτρινα πανιά. Ούτε μια Ελληνική σημαία. Ούτε μια τόσο δα. Σήμερα δηλαδή το ΟΧΙ το λέει ο τσαντήρ μαχαλάς; Είναι σημφωνημένο απο όλους τους διαμαρτηρόμενους να λένε ΟΧΙ στην σημαία και ΝΑΙ σε αύξηση μισθών; Και αν αυξηθούν οι μισθοί, όλα καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/10/11, 9:54 μ.μ.

    Είναι αλήθεια αυτό που άκουσα απο έναν υπάλληλο του Δήμου ότι καθάριζαν την εξέδρα των επισημων απο κοπρολύματα;
    Είναι μούφα ή αλήθεια; Έφαγαν και κοπριές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την προηγούμενη μέρα έδρασαν κάποιοι, προφανώς κοπρολάγνοι. Σε αυτή την εξέδρα, δεν κάθονται μόνο πολιτικοί, αλλά και ανάπηροι πολέμου.

    Η μίμηση των άλογων ζώων έχει και όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/10/11, 10:03 π.μ.

    Πράγματι. Ούτε μια Ελληνική σημαία. Και διαμαρτήρονται για τη χώρα. Ποιά χώρα; Γενικώς; Να σώσουμε τους μισθούς ή τη χώρα; Φωνάζουμε για τα λεφτά ή για την διάλυση; Τρέχα γύρευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΎΛΟΥ29/10/11, 10:14 π.μ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΩΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/10/11, 12:54 μ.μ.

    Το ΟΧΙ δεν το είπε ποτέ ο Μεταξάς. Δεν υπάρχει ιστορική πηγή που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Αυτός αυτοκτόνησε λίγο μετά την πρακτική ακύρωση του δικού του "οράματος" για συμμαχία με τον Άξονα. Ποιος άλλωστε αμφισβητεί ότι ήταν ιδεολογικά φασίστας κι ότι προσπάθησε να χτίσει φασιστικό κίνημα στην Ελλάδα; Άσχετα με την ιδεολογία του, ως πιστός υπηρέτης των καπιταλιστικών του αρχόντων, απέρριψε αυτή την συμμαχία με τον Άξονα, επειδή τα συμφέροντα των καπιταλιστών της χώρας ήταν με την ναυτική Αγγλία.

    Ανεξάρτητα από αυτό, αυτοί που έβγαζαν πατριωτικούς ή φασιστικούς λόγους στην ειρήνη ή πήγαν με τους Γερμανούς (κι έχτισαν περιουσίες) στην Κατοχή ή έφυγαν στην Αίγυπτο. Το ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΟ ΟΧΙ το είπε μόνο η λαϊκή βάση με το ΕΑΜ και την παθητική ή ενεργητική αντίσταση.

    Όσο για τη σημαία-αυτήν την ανεμίζει κι ο Παπανδρέου κι ο Καρατζαφύρερ που ψήφισαν το μνημόνιο. Είναι πολύ εύκολο και διφορούμενο σύμβολο από ότι φαίνεται... Για μένα πατρίδα είναι μια χώρα της δικαιοσύνης και της ισότητας που δεν υπάρχει ακόμα.Κι αυτό το όραμα δεν αποκαλύπτεται με την γαλανόλευκη σημαία. Αποκαλύπτεται με αγώνες σαν την απεργία της 19/10 ή τις παρεμβάσεις στις παρελάσεις.
    Αυτοί που κατακρίνουν τις παρεμβάσεις αυτές-τι έκαναν ως τώρα κατά του μνημονίου των τραπεζιτών;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτοί που είναι κατά των παρεμβάσεων-τι έκαναν ως τώρα ενάντια στο μνημόνιο των τραπεζιτών;;;;

    Επίσης ο Μεταξάς (ο σφαγέας της Εργατικής Πρωτομαγιάς του '36) ποτέ δεν είπε κανένα "όχι" αυτολεξεί ο ίδιος.Το αντίθετο.Ο ίδιος ήταν ιδεολογικά φασίστας και προσπάθησε ανεπιτυχώς να φτιάξει φασιστικό κίνημα κατά τα πρότυπα του Χίτλερ στην Ελλάδα (με αρχή τη φασ. νεολαία). Τότε καθιέρωσε και τις στρατιωτικού τύπου παρελάσεις της νεολαίας.
    Είχε "όραμα" την συμμαχία με τον Άξονα. Δεν του βγήκε επειδή τα συμφέροντα των ελλήνων καπιταλιστών ήταν μάλλον με την ναυτική Αγγλία. Και αυτοκτόνησε τρις μήνες μετά!
    Το ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΟ ΟΧΙ το είπε ο λαός με την αντίσταση π.χ. του ΕΑΜ. Γιατί όλοι αυτοί που το έπαιζαν πατριώτες κι ήταν πλάι στο καθεστώς είτε πήγαν με τους Γερμανούς στην Κατοχή () είτε έφυγαν στην Αίγυπτο.

    Όσο για τη σημαία. αυτήν την ανεμίζει κι ο Παπανδρέου κι ο Καρατζαφύρερ που ψήφισαν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Μάλλον είναι διφορούμενο σύμβολο λοιπόν. Για εμένα πατρίδα είναι μια χώρα δικαιοσύνης κι ισότητας.Και αυτό το όραμα ΔΕΝ αποκαλύπτεται με σημαίες αλλά με τους αγώνες σαν την απεργία της 19/10 και τις παρεμβάσεις στις παρελάσεις.

    Και ξανά: Αυτοί που είναι κατά των παρεμβάσεων-τι έκαναν ως τώρα ενάντια στο μνημόνιο των τραπεζιτών;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο