Απάντηση του Ηλία Τσιαμήτρου στο δημοσίευμα για τις παιδικές χαρές

Απάντηση στο δημοσίευμα με τίτλο "Δημοτική Κοινότητα Βέροιας: Καμία κατάλληλη παιδική χαρά στη Βέροια" δίνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ηλίας Τσιαμήτρος. 
Στο κείμενο που υπέβαλλε με την μορφή σχολίου γράφει τα εξής: 

"Δεν μας είχατε συνηθίσει σε «υπερβολές» αγαπητέ κ. Βουδούρη και ο τίτλος αυτής σας της δημοσίευσης με ξένισε.
Η αλήθεια: στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βεροίας αναφέρθηκε πως σχεδόν όλες οι παιδικές χαρές της Βέροιας δεν πληρούν αυτή τη στιγμή τις προδιαγραφές της υπουργικής απόφασης του 2009. Η ίδια όμως απόφαση δίνει περιθώριο μέχρι τις 31-12-2012 στους Δήμους για να μεριμνήσουν ώστε όλες οι παιδικές τους χαρές να εναρμονιστούν με αυτές τις προδιαγραφές.  


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην πόλη μας αρκετές καινούριες παιδικές χαρές (ανάμεσά τους και αυτές που αναφέρει ο αναγνώστης σας παραπάνω) που με ελάχιστες παρεμβάσεις και χρήματα θα μπορούσαν και από αύριο κιόλας να είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις της υπουργικής απόφασης. Υπάρχουν δυστυχώς και πολλές άλλες (παλαιότερες κυρίως) που θα χρειαστούν πολλές παρεμβάσεις και πολλά χρήματα. Η Δημοτική Κοινότητα Βεροίας λοιπόν αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί τη δρομολόγηση των διαδικασιών ώστε όλες (ει δυνατόν) οι υπάρχουσες παιδικές χαρές της πόλης να πιστοποιηθούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της υπουργικής απόφασης.

Η ουσία: το γεγονός πως μια παιδική χαρά δεν πληροί τις προδιαγραφές μιας μεταγενέστερης υπουργικής απόφασης δεν την καθιστά υποχρεωτικά «ακατάλληλη» όπως λέτε στο δημοσίευμά σας. Άλλωστε για αυτόν τον λόγο δόθηκε από το νομοθέτη η άνετη διορία των 3 ετών για την εν λειτουργία προσαρμογή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών. Ο εκσυγχρονισμός μιας υποδομής είναι ευπρόσδεκτος και απαραίτητος πολλές φορές, χωρίς να σημαίνει αναγκαστικά πως η προϋπάρχουσα υποδομή είναι «ακατάλληλη». Θεωρώ λοιπόν «υπερβολικό» των τίτλο της δημοσίευσής σας. Θα μπορούσα να έγραφα και παραπλανητικό αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο ποτέ δεν θα ήταν στις προθέσεις σας.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.
 
Με εκτίμηση,
Ηλίας Τσιαμήτρος
Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βεροίας"


Σχόλιο inveria.gr:

Ευχαριστούμε τον κ. Τσιαμήτρο για τις επισημάνσεις. Όσον αφορά τις προθέσεις, προφανώς και δεν υπήρχε διάθεση παραπλάνησης, όπως άλλωστε αναφέρει. Σχετικά με τον τίτλο που αναφέρει, "ακατάλληλες" παιδικές χαρές, να σημειωθούν τα εξής: Πρώτον, αν και ίδιο το νόημα άλλα με άλλη έμφαση, δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη "ακατάλληλες", αλλά "μη κατάλληλες", κάτι που εξηγείται άλλωστε και στο ρεπορτάζ "καμία παιδική χαρά της Βέροιας δεν πληροί τις προδιαγραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων που καθορίζουν τα δεδομένα για τις ασφαλείας παιδικές χαρές", γράφει το κείμενο.

Ωστόσο, αναγνωρίζουμε πως αν κάποιος διάβαζε μόνο τον τίτλο, ίσως έβγαζε λανθασμένα συμπεράσματα. 

Όπως και να έχει, αξίζουν συγχαρητήρια στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας που καταπιάνεται με τέτοια θέματα, μακριά - ελπίζουμε και πιστεύουμε - από κομματικές, παραταξιακές ή άλλες επιρροές.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. E.T o γηινος15/10/11, 2:09 π.μ.

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ κυριε ΤΣΑΜΗΤΡΟ θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι δεν θα προλαβουμε μεχρι την προθεσμια στις 31-12-2012 διοτι η καταστροφη του κοσμου θα γινει στισ 21-12-2012. οποτε εαν ειχατε την ευγενη καλοσυνη να κανετε εστω 2-3 παιδικες χαρες λιγο νωριτερα για να μπορουμε να παμε τα παιδια μας να παιξουνε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο