27 προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης

"Τα 27 προγράμματα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ωφελούμενους 310.000 άτομα" ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα ανεργίας που υπάρχει στις νέες ηλικίες 15-24 ετών, που όπως είπε, φτάνει στο 43%.  

Τα απαιτούμενα ποσά θα αντληθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, και την κινητοποίηση εθνικών πόρων.

Τα προγράμματα, αποσκοπούν στην επαναφορά ανέργων στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα των νέων και των μακροχρόνια ανέργων στην κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων καθώς και στη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Όπως παραδέχθηκε ο κ. Κουτρουμάνης, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι για το 2011 είναι 693.417, και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό φθάνει το 18,4%. Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο αν υπάρξει, όπως ο ίδιος είπε, «θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη». Τόνισε ωστόσο ότι «αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα για την ανεργία, θα είχαμε 4-5 μονάδες υψηλότερα ποσοστά».

Μέχρι τέλος της εβδομάδας ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει πρόσβαση στο σχετικό διαδικτυακό τόπο (www.step.gov.gr) ώστε να μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα προγράμματα. Παράλληλα, μέσα σε 15 μέρες θα λειτουργεί και το Συμβουλευτικό κέντρο που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο