Προς πώληση 4 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία με την Ε.Ε. για πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η πώληση των οποίων εντάσσεται στην έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης και ανοίγματος της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας. Η πώληση αφορά δύο μονάδες στο Αμύνταιο, μία στη Μεγαλόπολη και μία στη Φλώρινα, καθώς η Κομισιόν έχει ζητήσει στο τραπέζι να τεθούν όχι μόνον παλαιά αλλά και νέα εργοστάσια.  

Παράλληλα, προβλέπεται ανταλλαγή λιγνιτικής ενέργειας δύο μονάδων με “καθαρή” μέσω swap, αλλά και εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης. Σύμφωνα με το econews ,οι τελικές προτάσεις του ΥΠΕΚΑ αναμένεται να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως οι μονάδες είτε θα πωληθούν ξεχωριστά είτε θα διατεθούν “πακέτο” μαζί με μια υδροηλεκτρική, στο πλαίσιο δημιουργίας μιας “μικρής” ΔΕΗ που θα ανοίξει το δρόμο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης.

Όσον αφορά στη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και στα ΕΛΠΕ, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τον επόμενο μήνα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης. Εξετάζεται, μάλιστα, να δοθεί η δυνατότητα στους επενδυτές να επιλέξουν αν θέλουν να αγοράσουν μαζί ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ ή ξεχωριστά κάθε εταιρεία.

Πηγή: newscode.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο