Σε αναζήτηση σωτήρων ή "το μη χείρον βέλτιστον";

Οδεύουμε, λοιπόν, ολοταχώς προς εκλογές... Τα "επιτελεία" ετοιμάζονται, οι υποψήφιοι "προβάρουν" λόγους και κουστούμια, τα "παπαγαλάκια" ακονίζουν το μυαλό τους... Όμως, όσο και αν φαντάζει όμοια η επερχόμενη εκλογική διαδικασία με τις προηγούμενες, σε καμία περίπτωση δεν είναι - ή δεν θα έπρεπε να είναι - ίδια.   


Μια χώρα "πληγωμένη", που πριν 2 χρόνια και 1 μήνα ψήφιζε και εξέλεγε με τυμπανοκρουσίες τον "σωτήρα" Γιώργο Παπανδρέου που φώναζε "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", απορρίπτοντας το πρόγραμμα του Κώστα Καραμανλή που έλεγε πως "θα ληφθούν σκληρά μέτρα", καλείται και πάλι να επιλέξει και - κυρίως - να πιστέψει και να εμπιστευθεί πολιτικά πρόσωπα και λόγια, για... το καλό του.

Ποιον να πιστέψεις και σε ποιον να εναποθέσεις τις ελπίδες σου; Ποιο πρόσωπο ή κόμμα θα τηρήσει όσα πει; Ποιος - διαχρονικά - τήρησε τα όσα είπε; 
Ας μην γελιώμαστε, κανείς! Άλλωστε, είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια οι ανεξάρτητοι και υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες ψηφίζουν το "μη χείρον" και 'όχι το "βέλτιστον".

Σε τοπικό επίπεδο, οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων, κυρίως των δύο - πάλαι ποτέ - "μεγάλων" κομμάτων, θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου, για να αποδείξουν πως τους αξίζει μια θέση στη Βουλή. Μία θέση, και όχι "είναι άξιοι", έχει μεγάλη διαφορά. Και αυτό, όχι γιατί δεν υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα στην Ημαθία - ελπίδα όλων είναι να υπάρχουν - αλλά επειδή όσο αξιόλογα, ικανά, αγνά και αν είναι τα στελέχη αυτά, ως βουλευτές θα ακολουθήσουν πιστά (κάποιοι το λένε "δουλικά") τα κόμματά τους. Λίγοι είναι γαρ αυτοί που τόλμησαν και σήκωσαν το ανάστημά τους και, φυσικά, αποκεφαλίστηκαν.

Καλώς ή κακώς, τέσσερα άτομα από την Ημαθία θα εκλεχθούν και θα μας εκπροσωπούν για το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Σωτήρες - ας μην τρέφουμε αυταπάτες - δεν πρόκειται να είναι, οπότε τουλάχιστον ας εκλέξουμε αυτούς που θεωρούμε πως μπορούν να προωθούν αποτελεσματικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και ενδεχομένως καταφέρουν με τις παρεμβάσεις τους να βγει κάτι καλό για τον τόπο.

Πεσιμιστική ενδεχομένως η παραπάνω άποψη, αλλά κομματάκι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα μας... προκύψει ο "Μεσσίας". 

Όπως και να έχει, σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τους λίγους να αποφασίσουν για όλους. Η αποχή είναι "βούτυρο" στο ψωμί για πολλούς, καθώς δεν επηρεάζονται - παρά μόνο στατιστικά - τα αποτελέσματα. Από την άλλη, υπάρχουν απόψεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αναφέρουν ότι η "λευκή" ψήφος έχει τόση δύναμη, που αν ξεπεράσει το 50% κατά μία ψήφο (επί των ψηφισάντων πάντα), δεν εκλέγεται κανείς, καθώς δείχνει την απόρριψη των πολιτών προς τα υπάρχοντα κόμματα. Οπότε, οτιδήποτε άλλο μετράει εκτός από την αποχή και το άκυρο ψηφοδέλτιο. 

Υ.Γ.: Ως φιλική συμβουλή προς τους υποψηφίους, να έχουν κατά νου τα παραπάνω, καθώς πλέον όσο και αν το θέλουν ή το επιδιώξουν, δεν θα πιστέψει πως αυτοί θα αλλάξουν τον κόσμο ή θα αποτελέσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθίσαμε.
Και γιατί να τους πιστέψει δηλαδή, αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει, τόσο οι νοοτροπίες, όσο και - πολλές περιπτώσεις - τα πρόσωπα. 
Η πολιτική και οι πολιτικοί ζουν την μεγαλύτερη φάση απαξίωσης και αυτό είναι σίγουρα το πρώτο και τελευταίο πράγμα που πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του.
(Στο παραπάνω, για λόγους δικαιοσύνης και... κρυφής ελπίδας για κάτι καλύτερο, εξαιρούνται οι "πρωτοεμφανιζόμενοι" υποψήφιοι, με πολλές - πολλές - πολλές επιφυλάξεις φυσικά).

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. οι γραμμες του τραινου οδηγουνε στον γκρεμο , και η μηχανη ειναι πια η μιση πανω απ τον γκρεμο . το κεντρο βαρους εδωσε κλιση και αρχισε να πεφτει...
    εμεις ψαχνουμε οδηγο να οδηγησει το τραινο. . .
    ΘΕΟ πρεπει να ψαξουμε...
    .....

    ριξτε μια ματια στην ιστορια του πινοκιο...
    εκεινος ο τυπος που πηρε τα παιδια μακρυα και τα ταιζε , τα ταιζε κι αυτα χορευανε πηδαγανε γλενταγανε και τρωγανε ασταματητα...να ζαχαρωτα , να σοκολατες , να τα γλυκισματα..(μ ανοιξε κι η ορεξη τρεις τα ξημερωματα γμτο..)και ξαφνικα ολα αυτα τα παιδακια ξυπνησανε γαιδαροι στα χερια του μοβορου αυτου κτηνους που τα ξεγελασε . .και αλλα τα πουλησε σαν ζωα , αλλα τα φορτωνε μεχρι θανατου και κουβαλαγανε ασταματητα οτι τους φορτωνε . . .δεν ειχανε πια ανθρωπινη λαλια να κανουνε κατι , ή χερια να ξεφυγουν. . .
    η ζωη οπου και να κοιταξεις , απ τα παιδικα μας χρονια οδηγει , φωναζει , δειχνει με καθε τροπο..
    μα καλα ανθρωποι !
    δεν βλεπετε ;;
    παρακολουθω ομιλιες , διαβαζω και σας που καποιοι αναλυουν γεγονοτα και πραγματα οπου προσπαθουν να προφητευσουν το αυριο , ή κανουν αναλυσεις για το πως φτασαμε εδω.
    αν ποτε καταλαβετε , θα μαθετε οτι οι ανθρωποι ειναι ερμαια των παθων τους .
    οταν βλεπουμε κατι μπροστα , ορμαμε να το πιασουμε , χωρις να σκεφτουμε οτι μπορει ναναι δολωμα κρεμασμενο πανω σε αγκιστρι . .που εχει πετονια και καταληγει στα χερια καποιου...σε πιασανε , τελειωσε...
    παλιατσοι σε ενα παιχνιδι που οι φωτεινοι ανθρωποι γνωριζουν απο πριν πως θα παιχθει . βλεπουνε , αλλα η φωνη τους ειναι η φωνη του βοωοντος εν τη ερημω...
    αν μαθαινατε ναχετε απλη και καθαρη σκεψη , θα κατανοουσατε τα ακατανοητα .
    μαθετε οτι ειστε για λιγο εδω
    οι πραξεις σας σημαδευουν το αυριο και το μελλον των παιδιων σας
    εσεις οι ιδιοι τα διωχνετε στα ξενα.εσυ δασκαλε , εσυ υπαλληλε βολεμενε που δεν επετρεψες το παιδι σου να γινει τεχνιτης , αλλα το ηθελες αρχοντα σαν εσενα , επιστημονα του δημοτικου , δεν αφησες το παιδι σου να πιασει το χωμα , την πενσα , το μυστρι . .εσυ που πηρες διακοσμητρια αρχοντα να σου φτιαξει το δανεικο σπιτι..εσυ με το ακριβο αυτοκινητο που το αραζες μπροστα στο δανεικο σπιτι να το βλεπουν ολοι και να σε θαυμαζουν για το ποσο σπουδαιος εισαι ..
    και να μαθεις φουκαρα αγροτη οτι τα δανεικα που εριξε ο αντρικος στην αγορα και σου ταδινε με το φτυαρι , θαπρεπε να τα αξιοποιησεις , και οχι να γεμιζεις καθε βραδυ τα κωλομπαρα με τις ρωσσιδες που γεμισαν τον τοπο σου...
    ταπαν κι αλλοι , να τα ξαναπω τωρα κι εγω ;;
    τι νοημα θαχει;;
    ουτε τα λογια γεμιζουν , ουτε οι φωνες .
    οι πραξεις μονο μενουν και οι τιμωριες που ερχονται.
    αν οι φωνες αυτων που μας ειδοποιουσαν δεν επιασαν τοπο , θα πιασουν τοπο οι τιμωριες της ζωης , του σκληρου και αδυσωπητου δασκαλου .
    τωρα που ηδη μας εκαναν γαιδουρια θα μας κανουν οτι θελουν και δε θαχουμε ανθρωπινη λαλια να φωναξουμε .
    μονο δακρυα θαχουμε , αλλα ποιος νοιαζεται γι αυτα;;ουτε θορυβο κανουν , ουτε θα κοιταξει κανεις προς τα κει .
    ετσι κι αλλιως τη δουλεια μας θα την κανουμε αλλοι φορτωμενοι , αλλοι κομματιασμενοι για παστουρμαδες , αλλοι στο ζυγο να γυρναμε γυρω γυρω .
    και εδω ο κοσμος χανεται , και κατι παιδακια με μπλε στολες και μαυρα γυαλακια για ναναι και επιβλητικα , συνεχιζουν και μοιραζουν προστιμα στην κυριωτισσα σε οσους δεν προσκυνησαν να παρουν την καρτα της ντροπης.
    αντε ραγιαδες καλο σφαξιμο
    και θα σφαχτητε με το σπαθι των πραξεων σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρ.Παπαθ7/11/11, 8:46 π.μ.

    Μπήκαμε πλεον σε μια προεκλογική περίοδο 4 μηνών και δεν ξέρω πως θα αντέξουμε μέχρι της 19 Φεβρουαρίου.Δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα στοπολιτικό σκηνικό της χώωρας,γιαυτό ΟΙ ΄ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να δώσουμε ενα καλό μάθημα σέ όλα τα κόμματα ιδιαίτερα στα μεγάλα ,και να μην δώσουμε σε κανένα κόμμα πάνω από 15% ,αφού το ΛΕΥΚΟ δεν μπορεί να μετρήση .Τότε ίσως καταλάβουν ότι υπάρχουν και συνεργασίες και υποχωρήσεις και δεν απαιτούμε να είναι όλα δικά μας.Ας δούμε λοιπόν αν και εμείς σαν λαός συνετισθήκαμε και θα κοιταξουμε πρώτα τα συμφεροντά μας.Πάντως έχουμε χρόνο πολύ μπροστά μας και θα τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο