Η εξωστρέφεια στην πράξη

Η επίσημη συνεργασία μεταξύ του ΒΑΕΝΙ Νάουσα και επιχειρηματικού ομίλου της Κίνας που αφορά εξαγωγές κρασιού παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ξενοδοχείο «Βέρμιον» στον Άγιο Νικόλαο.
Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τους Κινεζικού οικονομικού κολοσσού κ. GI., ο οποίος ενδιαφέρεται και για ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό πλάνο στην περιοχή της Νάουσας.  

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός των δυο προέδρων κ. GI και Φουντούλη, ήταν από πλευράς επισήμων οι βουλευτές Ημαθίας Άγγελος Τόλκας και Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας Βασίλης Γώγος και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, μέλη και εργαζόμενοι του ΒΑΕΝΙ, απλοί πολίτες και δημοσιογράφοι.

Η συμφωνία

Την παρουσίαση της συμφωνίας έκανε ο Γιώργος Φουντούλης ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας Κίνας στον τομέα της εξαγωγής κρασιού, και ο στόχος του 10ετούς συμβολαίου που επικυρώθηκε από τις δύο πλευρές, είναι η διοχέτευση 300 containers ετησίως στην κινεζική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση της συμφωνίας δόθηκε ήδη παραγγελία αξίας 500.000 ευρώ, η οποία στο σύνολό της αφορά PREMIUM προϊόντα ( τα ακριβότερα του Συνεταιρισμού ) καθώς και επιταγή εγγυοδοσίας για την εκτέλεση των παραγγελιών, της τάξης των 350.000 ευρώ.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι εξελίξεις αυτές ανατρέπουν πλήρως το σημερινό status της οινοπαραγωγής στη ζώνη μας αλλά και ευρύτερα. «Η πολιτική της εξωστρέφειας που ακολούθησε ο Συν/σμός τα τελευταία χρόνια, η αναζήτηση νέων αγορών του εξωτερικού καθώς και η ολοκληρωτική στροφή στα ποιοτικά εμφιαλωμένα προϊόντα, αναβάθμισαν το brand name του VAENI, του εξασφάλισαν εγχώρια και διεθνή αναγνωρισιμότητα και σήμερα η στρατηγική αυτή απέδωσε αποτελέσματα πολύ μεγαλύτερα από το αναμενόμενο, εμείς κάνουμε την εξωστρέφεια πράξη», δήλωσε ο κ. Φουντούλης.

Ο Πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ δήλωσε επίσης πως εκτός από το κρασί ήδη έχουν ξεκινήσεις και εξαγωγές σε ελαιόλαδο, τσίπουρο και μέλι, ενώ στόχος του Συνεταιρισμού είναι οι αγορές και της Ελβετίας όπου ήδη έχει υπάρξει συμφωνία  αλλά και της Ινδίας. «Τον κ. GI, τον ενδιαφέρει και ο τουρισμός και όπως μου είπε ο ίδιος μπορεί να φέρει 100.000 κινέζους να επισκεφτούν τη Νάουσας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η συνεργασία μας θα είναι επιτυχής»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου της Κίνας δήλωσε πως η συμφωνία έγινε πραγματικότητα λόγω της φιλικής σχέσης που έχει με τον κ. Φουντούλη, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα. «Πιστεύω πως η συνεργασία μας θα είναι επιτυχής, ο τόπος σας είναι καταπληκτικός και έχετε πολλά πλεονεκτήματα», είπε, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του και για περαιτέρω επενδύσεις στη Νάουσα και τη γύρω περιοχή.

Μετά την παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο ρεστοράν του ξενοδοχείου «Βέρμιον».
Πηγή: naousanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο