Ο "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" και στην Ημαθία - Έγινε η πρώτη σύσκεψη

Εκατόν δυο χρόνια μετά την εμφάνιση του «Στρατιωτικού Συνδέσμου» και την εκδήλωση του Κινήματος στο Γουδί, στις 15 Αυγούστου 1909, στην Ελλάδα εμφανίζεται νέα κίνηση στρατιωτικών, απόστρατων αυτή τη φορά και σε κοινοβουλευτικά (και δημοκρατικά φυσικά) πλαίσια, υπό την ονομασία «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» (ΣΕΕ). Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το προσωρινό Περιφερειακό Συμβούλιο Ημαθίας του «Συνδέσμου» αναφέρει ότι η λέξη «Σύνδεσμος» παραπέμπει στον «Στρατιωτικό Σύνδεσμο» που οδήγησε στο Κίνημα στο Γουδί και την έλευση του Βενιζέλου. 

Η πρώτη ανακοίνωση του Π.Σ. Ημαθίας του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας αναφέρει τα εξής:

Βέροια, 16 Δεκ 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπ. Αριθ. 001

Το προσωρινό Περιφερειακό Συμβούλιο Ημαθίας του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, συναντήθηκε απόψε στη Βέροια σε πρώτη σύσκεψη των μελών του, για την ανταλλαγή ιδεών, τη σύνθεση  απόψεων και τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.

Η σύσκεψη διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και στη διάρκειά της επισημάνθηκαν και συζητήθηκαν θέματα γενικότερου και τοπικού ενδιαφέροντος, που το Προσωρινό Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι πρέπει να προωθηθούν σε κεντρικό επίπεδο για την επίλυση, διάδοση και μετέπειτα προβολή τους.

Σημειώνεται ότι ο νέος πολιτικός φορέας ονομάζεται «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» με τη λέξη «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» να παραπέμπει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος την  15η Αυγούστου του 1909 στου Γουδή, όταν σε παρόμοιες για τη χώρα συνθήκες παρενέβη στα τότε πολιτικά δρώμενα και επέβαλλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας.

Το έμβλημα αποτελείται από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές χρώματος γαιώδους, βαθέως κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα. Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, τα συνθετικά στοιχεία της Εθνικής μας κυριαρχίας, που σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.

Η ιστοσελίδα του ΣΕΕ βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.syndesmosee.gr/ όπου οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν όλες τις λεπτομέρειες για την οργάνωση, τις λειτουργίες και την πλατφόρμα ιδεών του Συνδέσμου.
Το προσωρινό Περιφερειακό Συμβούλιο Ημαθίας του ΣΕΕ "

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Επίσης ο κόσμος λέει ότι δεν είναι δυαντόν να φυλακίζονται βουλευτές.
    Τους έστειλε στη βουλή για να τον εκφράζουν, άρα προηγείται η λαϊκή θέληση, την δε ποινή τους να την εκτίσουν όταν κλείνει η βουλή ή όταν γίνουν εκλογές και δεν ξαναεκλεγούν. Τέτοια επίθεση κατά βουλευτών θα
    φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και θα δυναμώσει τον λαό κατά των
    πολιτικών. Κλικ εδώ...... http://efoploo.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο