Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν τα αναμενόμενα…

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν φαίνεται πως ο κόσμος όχι μόνο δεν πιστεύει σε κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα αλλά δεν θεωρεί και κανέναν άξιο για πρωθυπουργό της χώρας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η ΝΔ φαίνεται να προηγείται του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου κατά 7,8 μονάδες και στην εκτίμηση ψήφου κατά 12,2%.   

Αντίστοιχα και στην πανελλαδική έρευνα της Metron Forum που δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 18,8% έναντι 11%. Τα άλλα κόμματα όπως το ΚΚΕ παίρνει ποσοστό 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,9%, ο ΛΑΟΣ 5,9%, τη Δημοκρατική Αριστερά 3,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,7%. Αφήνοντας απ’ έξω, σύμφωνα με την έρευνα, τη Δημοκρατική Συμμαχία και το Άρμα Πολιτών.

Σε ένα από τα ερωτήματα σχετικά με το ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνει ποσοστό 5,3%, ο Αντώνης Σαμαράς 15,6% και 55,4% κανένας, δείχνοντας ο κόσμος τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση του ανοιχτά.

Κάποιες από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες είχαν και ευρωπαϊκό περιεχόμενο, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για  το «εάν  η Ελλάδα εκτός ευρώ θα είναι χειρότερα ή καλύτερα;» το 74% των πολιτών απάντησε «χειρότερα» έναντι μόλις 10,8% που εκτιμά ότι θα είναι καλύτερα. 
Τέλος, στο ερώτημα για τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα, το 39,8% δηλώνει ελάχιστα, το 28,6% αρκετά, το 25,4% καθόλου και το 4,4% πολύ.

Η έρευνα ήταν πανελλαδική και έγινε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων από 15 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2011. Στο δείγμα συμμετείχαν 2.200 άτομα άνω των 18 ετών.
Λ.Μ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο