Θ. Θεοδωρίδης: "Θέλει πολύ δουλειά ακόμη από όλους μας"

Ανοιχτή επιστολή του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Δημότη Θεόδωρου Θεοδωρίδη

Αυτή την περίοδο γίνεται ένας διαγωνισμός ανακύκλωσης στα σχολεία. Οι μαθητές κατά ομάδες ανακυκλώνουν ό,τι μπορεί να δεχθεί το περίπτερο ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένο στην πλατεία Ωρολογίου. Κάθε ανακυκλώσιμο κομμάτι αποδίδει και ένα κουπόνι. Όποια ομάδα παιδιών μαζέψει τα περισσότερα κουπόνια θα πάρει ως δώρο ποδήλατο ή οτιδήποτε άλλο αποτελεί δώρο του διαγωνισμού, ένα για κάθε παιδάκι.  

Είναι μια ακόμη προσπάθεια για να μάθουν οι μικροί κάποια αναγκαία πλέον πράγματα. Να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον, να μάθουν να κάνουν ανακύκλωση, μα πάνω απ’ όλα όλοι μαζί, φορολογούμενοι και μη, να αγαπούμε τη πόλη μας. Ακόμη κι αν η παιδική ζωηράδα, ενθουσιασμός  και συμπεριφορά μάς στεναχωρεί, δε φταίνε σε καμιά περίπτωση τα παιδιά.
Σίγουρα η εικόνα έξω από το  περίπτερο ανακύκλωσης, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς, αφού από κάθε σχολείο ξεκίνησε αυτός ο διαγωνισμός.

Θέλει πολύ δουλειά ακόμη από όλους μας. Και από τη Διοίκηση και από τους δασκάλους και από τους γονείς. Εμείς θα μάθουμε στα παιδιά μια άλλη συμπεριφορά που δεν έχει καμιά σχέση με τη σημερινή. Μπορούμε στο στόχο τους για ένα ποδήλατο, να τους αφήσουμε και την ανάγκη της ανακύκλωσης, μια διαφορετική συμπεριφορά στη διαχείριση των σκουπιδιών μας. Μιας άλλης συμπεριφοράς απέναντι στην πόλη που ζούμε όλοι.

Ο Δήμος Βέροιας προσπαθεί και προσθέτει κάδους γύρω από το σημείο του περιπτέρου ανακύκλωσης αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης πιστεύουμε ότι δεν επαρκούν οι κάδοι (απορριμμάτων – ανακύκλωσης).
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να τονίσουμε για το περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 7 – 12 – 2011 όπου ο δυνατός αέρας εκείνη την ημέρα έδειξε την κακή διαχείριση απορριμμάτων στην πόλη μας. Οι δρόμοι γέμισαν με σκουπίδια που είτε τα πήρε ο αέρας από τους ανοιχτούς κάδους είτε ήταν αφημένα έξω από τους κάδους. Μια πολύ κακή εικόνα για την πόλη μας. Εμείς ζούμε σ’ αυτή και εμάς χαρακτηρίζει. 

Γι’ αυτό σωστό είναι:
  • Μη βγάζετε σκουπίδια το Σάββατο και την Κυριακή.
  • Διπλώστε καλά τα χαρτοκιβώτια πριν τα βάλετε στους κάδους ανακύκλωσης.
  • Μην αφήνετε έξω από τους κάδους τίποτε απολύτως.
  • Πάντα να κλείνετε το καπάκι των κάδων.
Να μην σταματήσουμε την προσπάθεια. Είναι μονόδρομος.
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ &  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/12/11, 3:31 μ.μ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕΝΩ,ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΔΕΙΞΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ...ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΦΟΥ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ,ΜΕΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/12/11, 4:39 μ.μ.

    Συμφωνω με τον παραπανω αναγνωστη. Κατεβηκα και καθαρισα προχθες την οδο που μενω και μετα απο λιγες ωρες ηταν παλι χαλια. Πλαστικα μπουκαλια, αποτσιγαρα απο τασακι αυτοκινητου, αδεια πακετα τσιγαρων, χαρτια , χαρτομαντηλα , μαστιχες ... Και επισης 2-3 σακουλες διπλα απο τον αδειο καδο απορριματων. Μας αρεσει να ζουμε σε μια τετοια πολη? Μας αρεσει αυτη η ποιοτητα ζωης? Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/12/11, 11:47 μ.μ.

    Ο δήμος Βέροιας φταίει, έπρεπε να έχει σε κάθε στενό και από έναν να καθαρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΟΝΤΑΣ13/12/11, 12:17 π.μ.

    Για ολα φταινε οι πολιτες και ο ανεμος και κανεις αλλος. Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω. Ειπαμε να γλυφουμε αλλα οχι και ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/12/11, 10:04 π.μ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ!!!ΔΩΣΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ,ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ,ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ Ο ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΤΑ.ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/1/12, 8:23 μ.μ.

    Στη γειτονιά μου, στην περιοχή Μπαρμπούτας και γύρω απο την οδό Ακροπόλεως, δεν εχω δει χρόνια τώρα, εναν οδοκαθαριστή να καθαρίζει ένα δρόμο!!!

    Επι μήνες στέκονται εκέί τα σκουπίδια, θλιβερή μαρτυρία της προκλητικής αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Δεν είναι μόνο το κέντρο που χρήζει ανάγκης επίβλεψης!

    Η κόρη μου, Β' Δημοτικού, έγραψε στο μάθημα της Γλώσσας ως συνώνυμη στη λέξη ''δρόμος'' τη λέξη ''σκουπίδια'' και η δασκάλα έβαλε ερωτηματικό. ''Τί εννοεί ο ποιητής;'' Ντράπηκα...την κόρη μου και τα παιδάκια...Εσείς;

    Να μην πληρώνω τέλη καθαριότητας και να βγω να καθαρίσω ΕΓΩ. Όμως πληρώνω και ΑΠΑΙΤΩ να έρθει κάποιος να καθαρίσει την περιοχή.

    Όχι λόγια μιας δημοτικής αρχής που δε σέβεται την καθημερινότητά μου αλλα και επίσης που μεχρι χτες τα σκουπίδια της ανακύκλωσης πήγαιναν σε κοινό τόπο απόρριψης απορριμάτων.Αλήθεια, σήμερα που πάνε;

    Επίσης τα κάγκελα της Μπαρμπούτας δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι λείπουν εδώ και ένα μήνα; Αντί να αξιοποηθεί η περιοχή, την αφήνουν και στην τύχη της, να ρημάξει;Πέρα που είναι επικίνδυνο, καθώς βαδίζουν μικροί μαθητές στην περιοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο