Προχωρούν οι διαδικασίες για την απόκτηση στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Βέροιας

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η προμήθεια στεφανιογράφου και κατ’ επέκταση η λειτουργία αιμοδυναμικού στο Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βέροιας. Ένα θέμα που το παλεύει εδώ και πολύ καιρό η Διοίκηση και οι γιατροί του Νοσοκομείου με τη στήριξη βεβαίως όλης της πόλης, αφού πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που αφορά πρωτίστως τους πολίτες.  

Ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η απόφαση απόκτησης του στεφανιογράφου έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και αναμένεται η διακήρυξη του διαγωνισμού από την Περιφέρεια και στη συνέχεια η εκταμίευση των χρημάτων.

Όλα αυτά βέβαια απαιτούν μια χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο βρίσκονται σε καλό δρόμο. Όσον αφορά το χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί ο στεφανιογράφος, αυτός έχει επίσης βρεθεί, στο ισόγειο του Νοσοκομείου και καλύπτει τις προϋποθέσεις και τις ανάγκες της συγκεκριμένης υποδομής.

Μάλιστα, με τη βοήθεια μιας δωρεάς από συμπολίτισσά μας, θα διαμορφωθεί κατάλληλα με εξειδικευμένες εργασίες (μολύβδωση του χώρου κλπ) και ό,τι άλλο απαιτείται ώστε να μπορεί να δεχθεί με ασφάλεια την εγκατάσταση του μηχανήματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δ/ντη του Καρδιολογικού Τμήματος κ. Γιάννη Βογιατζή, το αιμοδυναμικό έχει ήδη την δυνατότητα και διαθέτει τρεις εκπαιδευόμενους γιατρούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας αμέσως μετά την εγκατάσταση του στεφανιογράφου προσδοκάται και η απόσπαση ενός ακόμη γιατρού από γειτονικό Νομό. Παράλληλα θα εκπαιδευτεί καταλλήλως και το προσωπικό του Τμήματος.

Προχωράει λοιπόν η διαδικασία απόκτησης στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο της Βέροιας, ο οποίος θα λειτουργήσει και θα συμβάλει τα μάλλα στην αναβάθμιση  των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και προς όφελος, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ασθενών – περιστατικών όλης της περιοχής και των όμορων νομών. 
Στην επιτυχή λοιπόν έκβαση του θέματος και οι τοπικές Αρχές, ας δουν και το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην προώθηση και την επίσπευσή του, ώστε οι χρονοβόρες διαδικασίες να περιοριστούν στο συντομότερο, χρονικά, διάστημα.

Πηγή: Εφημ. "Λαός", της Σοφίας Γκαγκούση

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Να και μια καλή είδηση! Θα πρέπει όλοι μας από όποια θέση ο καθένας, να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, επειδή πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση υγείας που μπορεί να σώσει ζωές στο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο