Οι "κλειδωμένοι" και οι "αίολοι" της ΝΔ - Οι τελευταίες εξελίξεις

Αν και όλα είναι αμφίρροπα στην κατάρτιση του "γαλάζιου" ψηφοδελτίου, πλέον θεωρείται πως είναι "κλειδωμένες" τρεις υποψηφιότητες, του Μιχάλη Χαλκίδη, του Λάζαρου Τσαβδαρίδη και της Γεωργίας Μπατσαρά, ωστόσο η κάθετη αντίθεση του Μιχάλη Χαλκίδη στην υποψηφιότητα του Τάσου Μπρατζώκα, φαίνεται να περιπλέκει τα πράγματα. Από την άλλη, ο Κώστας Ζιώγας θεωρεί επίσης την υποψηφιότητά του σίγουρη, καθώς έχει λάβει σχετική διαβεβαίωση από τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, όπως ο ίδιος αναφέρει.  

Σχετικά με την "κόντρα" των συγχωριανών, τόσο ο Μιχάλης Χαλκίδης, όπως τόνισε στην πρόσφατη συνέντευξή του, όσο και ο Τάσος Μπαρτζώκας, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω, ο μεν πρώτος στις αιτιάσεις του περί μη υποψηφιότητας του νεαρού συγχωριανού του, ο δε δεύτερος στην αποδοχή της πρότασης για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο, που του έγινε πριν μέρες από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέτζο.
Να σημειωθεί ότι όταν ο Ανδρέας Λυκουρέτζος έκανε την πρόταση στον Τάσο Μπαρτζώκα είχε υπόψη του και την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαλκίδη...

Από εκεί και πέρα, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ακόμη επίσημα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, δεν δήλωσε επίσημα πως διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο, ούτε διέρρευσε ανεπίσημα επαφές και συναντήσεις, αναμένοντας - προφανώς - να έρθει το πλήρωμα του χρόνου. 
Όπως και να έχει, τα σενάρια από τις περισσότερες πλευρές αναφέρουν πως θα είναι στο ψηφοδέλτιο και έχει κάθε λόγο να ελπίζει ακόμα και για πρωτιά.

Η Γεωργία Μπατσαρά έχει κερδίσει αυτοδικαίως μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς στήριξε αφενός το κόμμα της στις δύσκολες εκλογές του 2009, αλλά παράλληλα διατηρεί χαμηλό και μετρημένο προφίλ, ωστόσο δεν δίστασε να υψώσει τη φωνή της εκεί που διαφωνούσε (βλέπε την αντίθεσή της στην κατασκευή της ΜΕΑ ΧΥΤΥ στην "Θέση 12", ενώ η παράταξή της είχε θετική εισήγηση).

Τέλος, ο Κώστας Ζιώγας παρουσιάζεται από ορισμένους ως ο "εκλεκτός" του Σαμαρά στην Ημαθία,  γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια, κυρίως αρνητικά, από τους διεκδικητές μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο, αν  και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο οι... διαρροές τον θέλουν έτοιμο και σίγουρο για την εκλογική μάχη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διεργασίες, ο πίνακας των υποψηφιοτήτων θεωρούμε πως ορίζεται κάπως έτσι:

Θέση Α: Μιχάλης Χαλκίδης ή Τάσος Μπαρτζώκας
Θέση Β: Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Θέση Γ: Γεωργία Μπατσαρά
Θέση Δ: Κώστας Ζιώγας ή Ζήσης Πατσίκας
Θέση Ε: Ναουσαίος (Γ. Βλάχος, Μάμαλης κ.α.)
Θέση ΣΤ: Τάσος Μπαρτζώκας ή Γυναίκα (Γιαννούτσου) ή Βεσυρόπουλος ή άλλος...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο