Το θέμα του καταυλισμού του Εργοχωρίου στην Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Το θέμα της μεταφοράς του καταυλισμού των Ρομά στο Εργοχώρι απασχόλησε και την Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, μετά τη σχετική συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Στην εισήγηση του ο Ηλίας Τσιαμήτρος σημείωσε πως είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο μαζικής μεταφοράς του καταυλισμού, καθώς «θα δημιουργηθεί ένα ακόμη γκέτο», όπως είπε, προτείνοντας να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους σε σπίτια.  

Ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας Γιώργος Μπιλέκας σημείωσε πως ο καταυλισμός των τσιγγάνων πρέπει να φύγει από το σημείο που βρίσκεται, καθώς και καταπατείται ιδιωτική γη, αλλά και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους περίοικους, τα σχολεία της περιοχής και τους διερχόμενους οδηγούς. Όπως επίσης είπε, η αποκατάσταση θα πρέπει να γίνει σταδιακά, με κάποιον συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος δεν θα ξεπερνά τα 5 χρόνια και από εκεί και πέρα, οι ίδιοι οι τσιγγάνοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την μόνιμη εγκατάστασή τους, σε κανονικά σπίτια και όχι σε καταυλισμούς, έστω και με την συνδρομή της πολιτείας (δάνεια κλπ).

Ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Παυλίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί ο καταυλισμός στο Εργοχώρι και τα σχολεία της περιοχής

Ο ανεξάρτητος Σύμβουλος Στέλιος Ασλάνογλου στάθηκε περισσότερο στο ανθρωπιστικό κόμματι, σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι προφανώς απαράδεκτη, ωστόσο δεν μπορεί να αλλάξει με ένα κουμπί, καθώς χρειάζονται γενιές για να ολοκληρωθεί. «Να μπει σε μία τάξη το θέμα, οι τσιγγάνοι να πάρουν τα καλά της δικής μας κοινωνίας και εμείς δικά τους τα καλά στοιχεία», είπε συγκεκριμένα.

Η σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Κυριακή Χατζηθεοδωρίδου ανέφερε ότι η πολιτεία δεν ασχολήθηκε όσο θα έπρεπε με το σοβαρό αυτό θέμα, καθώς πρόκειται για ανθρώπους και όχι κάτι άλλο, ενώ ο Μίλτος Κοϊμτζής έκανε μια γενικότερη αναφορά στην ιδιοσυγκρασία και το DNA των Ρομά.

Τελικά, μετά την πρώτη προσέγγιση του θέματος, αποφασίστηκε να τεθεί το ζήτημα και πάλι προς συζήτηση, με πιο συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες θέσεις, προκειμένου να καταρτιστεί η τελική εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/12/11, 11:05 π.μ.

    Τι καλά στοιχεία έχουν οι τσιγγάνοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/11, 1:39 μ.μ.

    Ελα μου ντε! Ας μας πει να τα μαθουμε και εμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/12/11, 11:50 μ.μ.

    Να τους φιλοξενήσει σπίτι του , να πάρει και τα καλά τους στοιχεία αποκλειστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο