Ρήμαξαν στολισμούς και αγάλματα - Δήμος Βέροιας: «Οργανωμένο σχέδιο βανδαλισμών»

Θύμα της μανίας ασυνείδητων βανδάλων έπεσε το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο Δήμος Βέροιας. Στο πάρκο της εκκλησίας των Αγ. Αναργύρων κάποιοι έκριναν ότι έπρεπε να τοποθετήσουν οικοδομικά σκουπίδια (κοντέινερ, είδη υγιεινής, πλαστικά μπιτόνια, κτλ) ακριβώς επάνω στην περίφραξη της εκκλησίας, μέσα σε διαμορφωμένο χώρο πρασίνου ενώ λίγα μέτρα πιο δεξιά, κάποιοι άλλοι ή οι ίδιοι, θεωρώντας προφανώς την προτομή του μεγάλου αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου μια παραφωνία μέσα στη χωματερή που δημιούργησαν, την αποκαθήλωσαν και την πέταξαν στο έδαφος.  

Κατά την αποχώρησή τους από το πάρκο, οι κατ’ ευφημισμόν «συμπολίτες» μας, κατέστρεψαν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου, απαγορεύοντας με βάρβαρο και απολίτιστο τρόπο δεκάδες παιδιά και γονείς να περπατούν και να απολαμβάνουν το κλίμα των ημερών, σε αυτό το τόσο όμορφο σημείο της πόλης.

Οι βανδαλισμοί όμως δε σταματούν εδώ. Τη μανία βανδάλων γνώρισε και το Δημαρχείο της Βέροιας, από την πλευρά της πλατείας. Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι κατέστρεψαν τον εορταστικό φωτισμό του πρώτου ορόφου, σπάζοντας τα λαμπάκια, αποκολλώντας τη διακόσμηση, σπάζοντας τα ξύλινα κουφώματα των γραφείων, αφήνοντας τελικά εκτεθειμένα στο βρεγμένο έδαφος καλώδια τα οποία μέχρι πριν λίγο τροφοδοτούσαν με ρεύμα τα λαμπάκια του Δημαρχείου. Σημειώνεται ότι η πλατεία Δημαρχείου και ειδικά η πλευρά πλησίον του Δημαρχείου αποτελεί σημείο συγκέντρωσης νέων παιδιών αλλά και γονέων με μικρότερα παιδιά, δεδομένης δε της βροχής, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του κινδύνου.

Με αφορμή το θέμα, η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη μας έστειλε την παρακάτω δήλωση:

«Όσο κι αν κάποιοι «συνδημότες» βρίσκουν ικανοποίηση στην οργανωμένη καταστροφή δημοτικής περιουσίας, στην κατατρομοκράτηση παιδιών, μαθητών, γονέων αλλά και υπαλλήλων, σε ό,τι έχει να κάνει και με τις φθορές στο Δημαρχείο, να ξέρουν ότι οι βαρβαρότητές τους δε θα περάσουν ατιμώρητες. Ο Δήμος φέτος, στο πλαίσιο των περικοπών, δεν αγόρασε ούτε ένα λαμπάκι, αξιοποιώντας το υλικό που είχε προμηθευτεί τα περασμένα χρόνια. Κάποιοι το κατέστρεψαν κι αυτό. Δεν ξέρουμε ποιοι το έκαναν. Εμείς δεν στοχοποιούμε ηλιακές ομάδες ή ομάδες συμφερόντων. Καταδικάζουμε ηθικά τα απαράδεκτα για ανθρώπους έργα των βανδάλων. Τις ευθύνες θα τις καταλογίσει η Δικαιοσύνη, η οποία έχει ήδη επιληφθεί».

Σημειώνεται τέλος, ότι ο κεντρικός εορταστικός στολισμός της πόλης (γιρλάντες), θα ανάψει από την Τετάρτη το βράδυ.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/12/11, 2:08 μ.μ.

    Πάλι η λέξη "άγνωστοι"? Δεν βαρεθήκατε να κρύβετε πίσω από αυτήν αυτό που γνωρίζει όλη η πόλη?

    Δεν περπατάτε τα βράδυα στην πόλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/12/11, 2:15 μ.μ.

    Πόσοι από το δημοτικό συμβούλιο μπόρεσαν να περπατήσουν βράδυ μετά τις 12 στην αφώτιστη (τα έχουν σπάσει τα φώτα οι άγνωστοι) πλατεία Δημαρχείου? Η πόλη δεν κλείνει η ώρα 3 το μεσημέρι που φεύγεται από το Δημαρχείο.

    Για ρωτήστε τους κατοίκους που μένουν γύρω από την πλατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/12/11, 6:05 μ.μ.

    θυμάμαι κάτι κάμερες για τις οποίες είχε γίνει μια σχετική φασαρία. Δεν λειτουργούν? Δεν βλέπουν ούτε τα κουφώματα του Δημαρχείου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/12/11, 6:05 μ.μ.

    Αυτο που εγινε ηταν τραγικο ας μην χαλασουμε ομως τις μερας χαρα και αγαπης που δενουν ολους τους ελληνες με τον ερχομο του Θειου Βρεφους του Σωτηρα ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/12/11, 7:37 μ.μ.

    αυτοι που το εκαναν προφανως θεωρησαν οτι με αυτον τον τροπο προσεφεραν κατι στους ιδιους η ακομα χειροτερα στην κοινωνια της πολης μας... Η ευηθεια ειναι ανικητη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρία δήμαρχε καὶ κυρίες/κύριοι ἀνώνυμοι, δὲν δικαιοῦσθε νὰ ἔχετε παράπονα. Οἱ δράστες δὲν ἔκαναν τίποτε κακό, ἁπλῶς ἐξέφρασαν τὸ δημοκρατικὰ κατοχυρωμένο, βεβαίως-βεβαίως, ἀρρωστημένο μῖσος τους ἐναντίον τῆς κοινωνίας. Ἐπιτρέπεται ἡ βεβήλωσι τῶν Ἱερῶν Ναῶν καὶ ἡ καταστροφὴ προτομῶν ἀρχαιολόγων ποὺ μὲ τὸ ἔργο τους ἔγειναν αἰτία νὰ ἀναθερμανθοῦν ὁ... φασισμὸς καὶ ὁ ρατσιμὸς τῶν Ἑλλήνων.

    Στὸ κάτω-κάτω, τί ἔκαναν αὐτὰ τὰ ἄτομα; Δὲν ἔδειξαν «ἐχθροπάθεια» ἐναντίον π.χ. Ἑβραίων, Σκοπιανῶν, Τούρκων ἢ λαθρο-μεταναστῶν, ὁπότε πρὸς τί οἱ διαμαρτυρίες; Τί θέλετε δηλαδή, νὰ ἐπωασθῇ τὸ «αὐγὸ τοῦ φιδιοῦ»; Σε καλό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/12/11, 4:01 μ.μ.

    σας πείραξε όλους που οι νεοι αντιδρούν και πολεμάν το σύστημα και το παπαδαριό α.ε. μας θέλουν ζώα να τρώμε παραμύθια για αρχαία ελλάδα και χριστιανισμούς. υποκριτές όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/12/11, 5:42 μ.μ.

    Ας τους χαϊδέψουμε κι άλλο.ούτως η άλλως και αυτοί το σύστημα εξυπηρετούν!Εκείνη η παράγκα στο Δημαρχείο από που παίρνει ρεύμα όπως και οι κονσόλες στις "συναυλίες". Το απόστημα γίνεται καρκίνος και η φλεγμονή γάγγραινα! Ας εφαρμοστούν οι νομοί επιτελούς σ'αυτην την καημένη χωρά από την κεφαλή αυτής ως τον τελευταίο πολίτη! Καλές γιορτές σ΄όλους ανεξάρτητα των πιστεύω τους.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/12/11, 6:32 μ.μ.

    Μια είδηση που δεν σας την είπαν είναι ότι αυτά τα αποβράσματα της κοινωνίας συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ και κρατούνται στη Α.Τ Βεροίας σας παρακαλώ να λέτε καλύτερα τις ειδήσεις. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/12/11, 1:30 π.μ.

    μεγαλος ο ανδρονικος αλλα τα πολιτικα αρχιλαμογια και κομματοσκυλα της βεροιας δεν τον τιμησαν,η προτομη ηταν δωρεα της μασονικης στοας των ροτερι οπως εγραφε και το ταμπελακι κατω απ την προτομη που εδω και καποια χρονια εκτιθεται σε κοινη θεα στο παρκο και δεξια απ τα πρωτα σκαλακια σε κοινη θεα,δωρεα μια εκ των δυο μασονικων στοων που υπαρχουν στην βεροια,δηλαδη τζαμπα μαγκες οι πολιτικαντιδες της βεροιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο