200 αιτήσεις για επίδομα ένδειας στην Ημαθία

Τη διάθεση πίστωσης του επιδόματος ένδειας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας στην έκτακτη συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα. Και επειδή λόγω της σκοπιμότητάς του (δίνεται σε θύματα φυσικών καταστροφών) προέκυψαν ερωτήματα για τη διάθεσή του στο Νομό μας, η υπεύθυνη του Τμήματος Πρόνοιας, ψυχολόγος Αν. Μαρασλή, μιλώντας στον "Λαό" εξήγησε ότι «το επίδομα ένδειας είναι ένα μπάτζετ 50.000 ευρώ για κάθε χρόνο (80.000 ευρώ ζήτησε ο Δήμος αλλά του δόθηκαν 50.000) με τα οποία βοηθούνται άτομα τα οποία μπορεί να έχουν μια έκτακτη ανάγκη (π.χ. κάηκε το σπίτι τους, πλημμύρισαν, έχασαν τη δουλειά τους όλα τα μέλη της οικογένειας κ.λπ.).  

Επ’ αυτού, εδώ και πολλά χρόνια, γίνεται κάθε φορά μια έκθεση κοινωνικού λειτουργού και καταγράφονται οι πολίτες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες ανάγκες. Βέβαια τα χρήματα που θα έρθουν, των οποίων τη διάθεση έκανε αποδεκτή την περασμένη Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή, είναι κονδύλιο του 2011 που ωστόσο στέλνεται καθυστερημένα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περαστεί στο 2012, αλλά για «χρήση» 2011 και να διανεμηθεί με βάση τις περσινές αιτήσεις, που ανέρχονται περίπου σε 200, σύμφωνα με τις προτάσεις του κοινωνικού λειτουργού…

Ο Δήμος Βέροιας είναι αρμόδιος πλέον για όλο το Νομό και οσονούπω αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της διανομής στους δικαιούχους…».

Πηγή: Εφημ. "Λαός"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο